Имаш добар LG во Нептун. Ама моја препорака е да почекаш уште малку ако сакаш 3Д. И јас ќе зимам ама за најмалку 1 година. Овие модели сега што ги нудат се стварно лоши. Во Париз гледав презентации на 3Д телевизори од сите фирми и иако најдобар беше моделот на Сони не е тоа тоа. После 30минути почнуваат главоболки и болат очи...
30 минути?!
Хах, ако ти се погодил материјалот!
Јас гледав 3D америчко рагби, откако ги ставив наочарите, немаше 5 секунди и ја покажаа публиката - ако ми веруваш, цел ден после тоа ме болеше глава. Едноставно, имав големи очекувања за ова 3D-во, али откако изгледав презентации на различни телевизори...па, не е тоа...тоа!
Можеби Аватар во IMAX на толкаво платно било нешто поинаку, ама денешниве 3D телевизори не вредат за парите, ниту пак главоболките. Иднината, според мене, ќе биде во 3D без наочари. Зашто?
Бидејќи, ваков каков што е, 3D ефектот не е за гледање на филмови од саат и пол, не пак подолги...затоа, моја претпоставка е дека со овие наочари-less телевизори, ќе се реши тој проблем. Да речеме, филмот ќе биде во 2D во скоро сите сцени (разговори, обично возење итн итн), а 3D ефектот ќе се пали само во акционите сцени, 5-10 минути макс...
Едноставно, мора да биде тоа решението.
Иначе, Псај, јебига AMC, не купувам од AMC, него Philips, а нив ги има и во Техно-Маркет и во Нептун...да е компјутер или чкарт марка, би сфатил, ама кај телевизор едноставно тоа е тоа. Освен ако не ги знаат AMC во фабриките на Филипс, па им праќаат преебени телевизори.