LCD телевизори

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Илустрација само за она што го кажав претходно битрејт на YT на 4К е 16мбпс додека на 4К блу реј е 108-128мбпс, значи огромна разлика во квалитет така да сеуште е рано да се види целиот потенцијал на 4К.

Имате моментално барем достапни фул блу реј филмови по околу 30-40тина гига, уживајте како што треба кога гледате филм :)

http://www.rtings.com/tv/learn/where-to-find-4k-movies-and-content

Член од
15 мај 2016
Мислења
142
Поени од реакции
60
Некој да каже искуство со телевизоров? Ептен добра цена ми се виде за 40 инчи и вакви перформанси, па ако има некој да сподели искуство дали квалитетен дали вреди и такви работи бујрум

Од ова ѓубре подалеку. Братучед зема 2 пати го враќаше.
Полошо од ова ми се чини ни во Шутка нема

Член од
19 февруари 2011
Мислења
609
Поени од реакции
746
Од ова ѓубре подалеку. Братучед зема 2 пати го враќаше.
Полошо од ова ми се чини ни во Шутка нема
Па според цената не би рекол дека е лош телевизорот,јас го имам некои 7-8 месеци и сум задоволен од него.Единствен недостаток на телевизорот е што понекогаш знае да се блокира па мора од штекот да се изклучи. како што ми кажаа од продавницата било поради андроидот што го има и дека обично тоа го прави ако сигналот од кабловската е слаб. Инаку си има вграден андроид и си инсталираш коди и иптв плејер па си гледаш филмови и спорт колку што сакаш. е сега за 14.500 денари не ни можеш да очекуваш кој знае што од него

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Добар е Шарп-от ама читав и гледав рецензии и дека е добар,но лошата е софтверот што е во нив и дека укочува и живци ќе ви дојде, за истите пари малку плус 2000/2500 денари би земал LG само што не е со 4К резолуција и има WEB O.S 2.0 verzija е тој софтвер е добар и брз.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
15 мај 2016
Мислења
142
Поени од реакции
60
Па според цената не би рекол дека е лош телевизорот,јас го имам некои 7-8 месеци и сум задоволен од него.Единствен недостаток на телевизорот е што понекогаш знае да се блокира па мора од штекот да се изклучи. како што ми кажаа од продавницата било поради андроидот што го има и дека обично тоа го прави ако сигналот од кабловската е слаб. Инаку си има вграден андроид и си инсталираш коди и иптв плејер па си гледаш филмови и спорт колку што сакаш. е сега за 14.500 денари не ни можеш да очекуваш кој знае што од него
Имал среќа добро е што му работи па барем и со кочење и гасење.
Кабелска слаба. Абе сет не напунија со ѓубре. Покатастрофа телевизор немам видено во живот. Па моите на село имаат Quart 5та година.
Таму ни кабелска ни бутур нема, па си работи одлично.
Познавам луѓе и со вивакс и нео кои со години немале проблем.
Овoj ST 2 пати се расипува.
На крај се заканил братучедот со инспекција и му дадоа друг телевизор за кој си доплати,но си доби пари за трошоци што изгубил за гориво ебавајќи се натаму наваму. Нервозата е плус(таа не може никој да ти ја надомести)[DOUBLEPOST=1475936591][

Член од
19 февруари 2011
Мислења
609
Поени од реакции
746
А што конкретно беше проблемот со ТВто на братучед ти? Бидејќи во исто време и мој колега го купи истиот телевизор па и кај него освен ова замрзнување на сликата друг проблем засега не се јавил.Додека андроидот супер си работи, еве во моментов на него гледам ракомет преку веб страната лаола1

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs/PANASONIC-VIERA-TX-40CS630E68174

Некој да каже нешто а оој телевизор?Оти тие што ми се допагаа веке ги нема во нептун..Ебати ксметот.
Телевизор од 2015 година, но имаш вистински 100Hz панел, активно 3Д, одличен ТВ за цената,
единствен недостаток е тоа што не вклучува 3Д наочари со него иако треба да се провери ова...

Да го земеше до 30.09 ќе имаше и 5 годишна гаранција сега незнам дали е продолжено тоа и дали сеуште важи.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Успеа ли да го поврзеш ?
да да заборавив да ти пишам го користам телевизоров до сега сите функции му се океј ма да претежно користам јутуб и усб... гледање телевизија преку кабелски многу ретко....

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.992
Поени од реакции
1.272
да да заборавив да ти пишам го користам телевизоров до сега сите функции му се океј ма да претежно користам јутуб и усб... гледање телевизија преку кабелски многу ретко....
ima li app store za danlodiranje aplikacii ili gi ima samo vgradenite?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ima li app store za danlodiranje aplikacii ili gi ima samo vgradenite?
имаш и апп сторе има некои апликации да си симињаш сега зависи што би сакал да симнеш..... мислам дека од тоа што е понудено во самиот телевизор немаш потреба друго...

Член од
15 мај 2016
Мислења
142
Поени од реакции
60
А што конкретно беше проблемот со ТВто на братучед ти? Бидејќи во исто време и мој колега го купи истиот телевизор па и кај него освен ова замрзнување на сликата друг проблем засега не се јавил.Додека андроидот супер си работи, еве во моментов на него гледам ракомет преку веб страната лаола1
Првиот пат откажа по 3 дена работа, снема слика. Вториот што го зема имаше 5 пати повеќе проблеми. Далечинското реагираше после 5 секунди. Менуваш канал на далечинско и тој реагира после 5 секунди. вифи се гасеше само од себе,
Се на се СТ лош телевизор а Сетек уште полоша фирма. На крај братучедот си зема филипс 40PFH 5300 за 3000-4000 денари доплата ако добро се сеќавам.
Разлика како коњ и глушец. Прво сликата е неспоредливо подобра, квалитетот на материјалите е на ниво, интернетот е навистина прав интернет. Едноставно за толку малку пари разлика се добива неспоредливо подобар телевизор каде и да се погледне.
На него има приклучено еден куп уреди и работи дење ноќе. Не се гаси воопшто телевизорот.Работи 20 часа дневно
и нема гајле.

На крај си зема и 7000 денари оштета од сетек за патни трошоци и изгубено време.

Член од
19 февруари 2011
Мислења
609
Поени од реакции
746
Првиот пат откажа по 3 дена работа, снема слика. Вториот што го зема имаше 5 пати повеќе проблеми. Далечинското реагираше после 5 секунди. Менуваш канал на далечинско и тој реагира после 5 секунди. вифи се гасеше само од себе,
Се на се СТ лош телевизор а Сетек уште полоша фирма. На крај братучедот си зема филипс 40PFH 5300 за 3000-4000 денари доплата ако добро се сеќавам.
Разлика како коњ и глушец. Прво сликата е неспоредливо подобра, квалитетот на материјалите е на ниво, интернетот е навистина прав интернет. Едноставно за толку малку пари разлика се добива неспоредливо подобар телевизор каде и да се погледне.
На него има приклучено еден куп уреди и работи дење ноќе. Не се гаси воопшто телевизорот.Работи 20 часа дневно
и нема гајле.

На крај си зема и 7000 денари оштета од сетек за патни трошоци и изгубено време.
Јас го купив пред се поради Андроидот кој го има и секако ниската цена.Кога го купив кај нас единствено СТ и Филипс се наоѓаа со Андроид оперативен систем,секако дека филипсот беше над 20000 денари.Инсталирав Коди и ИПТВ плеер и го добив она што го очекував,
Секако дека не е лоша опција и некоја подобра марка плус ТВбох андроид ама сигурно тоа би коштало 4-5000 денари повеќе

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.169
Поени од реакции
13.437
И јас решив да купам телевизор. Решив да биде 32 инчи а не 40 или повеќе, бидејќи мала ми е дневната, нема потреба, што значи 32 барам. Е сега гледам кинески телевизори лоши искуства, па примарно нека е баш тоа софтверот да не кочи, сецка, да си работи нормално, па изгледа јапонскиве машини најдобро. Не се разбирам баш многу и вака коа гледам пример на Анхоч перформанси на телевизор, пола работи ништо не ми значат (дека не сфаќам што се). Па давајте предлози со кои имате добри искуства, или што ви се добри понуди за цена-квалитет. Цена да е до 20к, погоре мислам има дури и солидни 40/42инчни тв, ама од такви немам потреба.

Kajgana Shop

На врв Bottom