LCD телевизори

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.337
Мене очигледно не ми е јасно нешто тука. Можам да разберам еден рисивер и два телевизора, ама два рисивера и еден телевизор ми е чудно. Зошто два рисивера? Освен ако не се во одделни соби. Искрено не ми е јасно.
Едниот е Дреамбох, едниот е Тотал тв,

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Едниот е Дреамбох, едниот е Тотал тв,
Ок, сега те разбрав. Баш попладнево бев до Логинг и ми текна на ова што ме праша. Они немаат нешто во кое влагаат двата кабли и излегува еден за во телевизор. Вика дека не смее да се меша сигналот од двата извора. Продаваат нешто што чини околу 1.500 денари, во кое со HDMI каблите од DreamBox-от и TotalTV-то ги штекаш, а тоа што излегува во телевизор. Меѓутоа повторно потенираше дека ќе можеш само еден уред во даден момент да користиш, а преку прекинувач на тој „сплитер“ ќе префрлаш избор (пример 1-2).

Би требало DreamBox-от да вади подобра слика, па јас тој би го приклучил со HDMI, а TotalTV-то со SCART, или нешто слично.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.337
Ок, сега те разбрав. Баш попладнево бев до Логинг и ми текна на ова што ме праша. Они немаат нешто во кое влагаат двата кабли и излегува еден за во телевизор. Вика дека не смее да се меша сигналот од двата извора. Продаваат нешто што чини околу 1.500 денари, во кое со HDMI каблите од DreamBox-от и TotalTV-то ги штекаш, а тоа што излегува во телевизор. Меѓутоа повторно потенираше дека ќе можеш само еден уред во даден момент да користиш, а преку прекинувач на тој „сплитер“ ќе префрлаш избор (пример 1-2).

Би требало DreamBox-от да вади подобра слика, па јас тој би го приклучил со HDMI, а TotalTV-то со SCART, или нешто слично.
да да, така ке правам едниот офф другиот он,само скапо тоа свичот 1500, во анхоч е 1400,
а гледам нема ХДМИ со Компонент ин и тоа ке ми заврши работа и поефтино би било, или исто може Хдми со Пц излез имам на пласмата.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
DECKI DAJTE BE KRAJNA ODLUKA

LG 42LM640 S ( со S - IPS панел) - kolku da razgranicime deka ne e lotarija - ami proveriv deka e s-ips panel = 675 evra
panasonic tx-l47et5e = 850 evra ( alfa ips panel)

Znaci edniot e 42 drugiot 47 ( ignorirajte ja goleminata ) kazete za kvalitet i opcii
koj se porealno 300 Hz na panasonic ili 400 na LG
panasonicot ja nema widi opcija , bezicno povrzuvanje so pc
LG e poeleganten so sinema screen dizajn tenki ramki demek ne se gledaat - kako na kino da si :)
panasonic site go falaat vo kvalitet i izdrzlivost ,
i kaj dvete se so vgraden wi fi , 3D passive , i 4 para naocari.
Mi nedostiga so delot imaat nemaat tjuneri , dsi 5.1 nezanm so se ne drugo spomenuvate , fajloci , konvertiranje ,
A I DA MISLAM DEKA PANASONICOT NEMA OPCIJA SNIMANJE NA USB,
znaci da podrazjasnam , tv plaNIRAM od grcija da go zemam i krajna cena so vrajkanje danoci mi idaat vaka
lg 42"" 33.500 den
panasonic 47" 42 000 denari
ZNACI ARGUMENTI PO DVAA OSNOVI
1. kOJ E PODOBAR VO OPCII I FUNKCII, KVALITET
2. DALI VREDAT VISOK 9000 DENARI ZA DOPOLNITELNI 5 INCI IAKO SMETAM DEKA I 42 KE BIDI DOVOLEN !
FALA !
VE MOLAM ZA POAZUREN ODGOVOR
Ако имаш место и ако веќе даваш толку пари земај го панасоникот, ако сакаш малку да заштедиш (9 000 и не се малку :eek: )и лг-от ти е топ телевизор, посебно тие cinema 3D серијата, се супер. И едните и другите имаат IPS панел, така да што и да избереш нема да згрешиш.

.........by proud user of LG (y)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
А ако немаш hdmi излез од лаптопот, може некако да поврзеш преку усб? :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.993
Поени од реакции
7.147
Не. За гледање видео од лаптоп на ТВ ти треба hdmi, или dvi или vga излез. Со usb можиш само да се сликаш :LOL: мала шала

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Да, ама тој адаптер мислам дека го нема кај нас
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA0U00BN4280

Инаку провери дали имаш vga влез во телевизор ако има ке ти треба обично vga кабелче, ако немаш тогаш поефтино решение ти е vga to hdmi адаптер да ставиш на лаптоп.
http://www.ebay.com/itm/251205024818?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Член од
10 мај 2009
Мислења
89
Поени од реакции
16
Купив panasonic TXL E5E, ако некој може да ми помогне околу ставање на Subtitles кога гледам филм од USB нека ми испрати порака
jas go imam istiot televizor.E sega vaka:filmot i prevodot da bidat vo ista papka (ili pa ne mora da bidat vo papka)vazno e toa da koga ke go simnes prevodot da go preimenuvas so istoto ime kako filmot,Od zbor do zbor od tocka do tocka skroz isti da bide filmot i prevodot.I koga ke go pustes filmot odi vo options i od tamo vkluci go prevodot.Isto taka pred da si go pustis filmot na tv proveri sigo na kompjuterot dali se sovpaga oti nemozes da go mrdas na tv prevodot napred ,nazad.Toa e se simni si nekoj Hd od internet i uzivaj vo gledanjeto.
--- надополнето: 25 јануари 2013 во 21:23 ---
Дали овој модел чита mkv,дали го има некој истиот

http://www.technomarket.com.mk/products/09121864/samsung-ue-32eh4003
Jas kako so gledam tuka cita:http://www.lcd-compare.com/televiseur-SAMUE32EH4003W-SAMSUNG-UE32EH4003.htm

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
дајте линкче од некое добро ЛЦД телевизорче до кај 25 000 ден. отприлика.

Значи шо може најдобро да се земе за тие пари во однос на марка, големина, карактеристики итн.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
дајте линкче од некое добро ЛЦД телевизорче до кај 25 000 ден. отприлика.

Значи шо може најдобро да се земе за тие пари во однос на марка, големина, карактеристики итн.
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=202663
Ако те интересира зошто е најдобра понуда прочитај назад низ темата има доста пишувано за ИПС панели и конкретно за овој модел.
Пак ја намалиле цената, не знам уште колку ке трае ова акција ама најдобро ти е да го земеш додека го имат на залиха. 37 инчни телевизори се 26500 па нагоре. Тие поефтините не вреди да ги купуваш.

Алтернатива доколку го немаат панасоник-от на залиха
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=201961

Член од
23 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
Decki da se pofalam, denes bev do solun i go zedov LG42LM640S + 4 naocari
uste go nemam otpakovano me fati mrza plus kasno esega , ima ips panel , opciite se tie so se __________.jpg

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Со здравје да го користиш,пиши дали си задоволен.И кажи колку пари го зеде ако не е тајна

Kajgana Shop

На врв Bottom