LCD телевизори

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.615
Поени од реакции
7.428
ne e tajna , so povratok na ddv 548 evra ,kak nas vo neptun e 43 000 demek na promocija
Не ја пратам темава а треба да зимам Тв. Ме занима колку % е ДДВто у грција, дали се плаќа царина за ТВ, и што со гаранцијата ? Или линкче до постот кај што е тоа вероватно веќе објаснето во темава.
Благодарам

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
И ако може страна некоја (грчка) колку за споредба на цени да видиме колку не “дерат“ нашите продавници... Ама имајќи предвид дека 10.000 си заштедил на телевизорот, значи бааги многу не дерат :( Дали има/ше премногу зае*анции со папирологија, царина на граница итн итн... Верувам дека на сите би им помогнало ова доколку се мисли некој за купување на нов ТВ по поволни цени...
BTW, Со здравје да си го користиш ТВ-то и многу години да си го гледаш :)

Член од
23 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
fala poubav da se vrati! (momentalno pisam od nego). eve ti strana skroutz.gr
deka ne derat mnogu ne !
cenite se tuka nekade , mozi poeftin za 1-2000 denari. vrajkanjeto na ddv sto vo grcija e golemo 23% e ona sto ja pravi celava rabota da ima esap. papirologija nema, znaci na stranata odbiras tv , ja gledas web stranata prodavacot da ne recam, pisis meil ili na fb (skoro site imaat strani na fb )dali go imat na lager ili ti go poracvat, odis go zemas grcite se mnogu usluzlivi za vakva rabota i azurni , moizs da gi maltretiras kolku sakas, jas na primer mu barav da mi go slikat paketot so seriskite broevi ( da se ubedam deka zemam ips panel) plajkas vo polna suma so se ddv , mu davas pasos i ti popolnuvaat i davaat dva lisja ,na tie lisja koga pominuas na grcka gi pokazuvas mavaat pecat bez problem, E SEGA na makedonksa - dokolku tv e do 350 evra suma nemas nikakva carina mu pokazvas i begas , ama ako e poskap imas carina, ama za cela sreka na primer vo Lerin florina vo skoro sekoja prodavnica ti davat i dopolnitelen list kaj so pisi deka tv e do suma 350 evra iako e poskap mnogu , samo za da ne platis carina ( se zastituvaat od konkurencija pa sega i so krizava edvaj cekaat nekoj da mu kupi tv ) duri i samite se nudat - Ke ti dadam dokument za da ne ti go carinat na granica. Go prilozuvas na granica makedonska i cao prijatno. Parite od ddv imas rok 3 meseci da si da gi zemis nazad od istata prodavnica od koja go kupi tv, e sega ako ne ti se pali kola specijalno za toa imas opcija za kalkulacija , namesto tvoj pasos koga go kupuvas ke mu dades od drugar prijatel , sto ke odi sigurno grcija vo rok od tri meseci taka da toj ke ti gi zemi parite nazad! Na kraj kraeva sega se popustite ke skoknis do cosmos , ikea .....
to e to ! ako ne bev jasen prasajte slobodno

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=202663
Ако те интересира зошто е најдобра понуда прочитај назад низ темата има доста пишувано за ИПС панели и конкретно за овој модел.
Пак ја намалиле цената, не знам уште колку ке трае ова акција ама најдобро ти е да го земеш додека го имат на залиха. 37 инчни телевизори се 26500 па нагоре. Тие поефтините не вреди да ги купуваш.

Алтернатива доколку го немаат панасоник-от на залиха
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=201961

Утре ќе одам Скопје да земам, Панасоников е 23 000 а ЛГ 24 000.
Гледам у карактеристики Панасоников нема опција Smart Tv, можеби е затоа 1000ден поскап.

Шо викате кој е подобар да го земам од двава понудени:
1.tv led panasonic tx-l 32 e 5 e

1.lg 32 ls 570 s

И дали има Нептун во ГТЦ, мислам дека има ама не сум сигурен :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Утре ќе одам Скопје да земам, Панасоников е 23 000 а ЛГ 24 000.
Гледам у карактеристики Панасоников нема опција Smart Tv, можеби е затоа 1000ден поскап.

Шо викате кој е подобар да го земам од двава понудени:
1.tv led panasonic tx-l 32 e 5 e

1.lg 32 ls 570 s

И дали има Нептун во ГТЦ, мислам дека има ама не сум сигурен :)
Има Vierra connect тоа ти е смарт тв од панасоник
http://panasonic.net/avc/viera/eu/e5_lcd.html#vieraconnect

Во спецификација се доста слични, разлика е во тип на ИПС панел кој користат.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Има Vierra connect тоа ти е смарт тв од панасоник
http://panasonic.net/avc/viera/eu/e5_lcd.html#vieraconnect

Во спецификација се доста слични, разлика е во тип на ИПС панел кој користат.

Значи дефинитивно ќе го земам Panasonic tx-l 32 e 5 e.
Гледам на страната на Нептун го има на залиха.

Уште некој само да ми каже како да проверам дали има Alpha IPS панел?

За LG моделите прочитав неколку страни поназад, ме интересира за Панасоник ..

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Некој да препорача телевизор во ценовен ранг 25-30000ден....но строго да биде од Техномаркет......Благодарам

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Здраво,да прашам зошто не можам на тв-то да гледам филм преку усб на mkv формат ?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Здраво,да прашам зошто не можам на тв-то да гледам филм преку усб на mkv формат ?
Затоа што не ти го подржува тој формат или пак го подржува но содржи во себе ДТС звук. Ако е другото, за тоа има решение mkv2ac3

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Некој да препорача телевизор во ценовен ранг 25-30000ден....но строго да биде од Техномаркет......Благодарам
Имаш наназад само за тоа, сите скоро купуваат во тој ценовен ранг. Не може за секој одделно истите работи да се пишуваат, форумот за тоа постои, да најдеш она што ти треба. Без навреда.

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Нормално...нема за што да се лутам.

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
Еј ај да прашам може сум надвор од темата али некој да каже шо да праам:Значи сакам да го приклучам PC-то со телевизорот имам Philips тв земав HDMI КАБЕЛ го поврзувам и на HDMI 1 И НА HDMI 2 и ништо не покажува кажувајте чаре?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Еј ај да прашам може сум надвор од темата али некој да каже шо да праам:Значи сакам да го приклучам PC-то со телевизорот имам Philips тв земав HDMI КАБЕЛ го поврзувам и на HDMI 1 И НА HDMI 2 и ништо не покажува кажувајте чаре?
Имаш Settings преку графичката , или ако имаш Windows 7 win компчето +P (П) и стави си како сакаш да ти биде

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
Имаш Settings преку графичката , или ако имаш Windows 7 win компчето +P (П) и стави си како сакаш да ти биде
Фала ти брат подесов во графичката али нема звук шо да правам.

Kajgana Shop

На врв Bottom