LCD телевизори

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
ZNACI SE GLEDASE TRETATA BUKVA OD SERISKIOT BROJ AKO E W TOGAS E S-IPS PANELПрегледај го приврзокот 56308
Не, Product Code го гледај, од лева страна ти е на ова слика, четврта буква после точка.

LG 42LS570S - ZB.XXXWXXX. . Таа задебелената 4-та буква го означува панелот и кој го произведува. Еве ја легендата:

R - LG Display Co.Ltd. TN
Y - LG Display Co.Ltd. IPS
U - LG Display Co.Ltd. IPS WUN SAB1/SAB2
P - LG Display Co.Ltd. IPS WXN SBA1/SBA2
Q - LG Display Co.Ltd. IPS WXN SAA1/SAA2
V - LG Display Co.Ltd. IPS WUD SBA1/SBA2
J - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. S-MVA
G - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. TN
H - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. S-MVA
D - AU OPTRONICS CORP. TN
T - AU OPTRONICS CORP. AMVA
M - SHARP CORPORATION VA
S - SHARP CORPORATION VA
W - LG Display Co.Ltd. S-IPS
Z - SHARP CORPORATION ASV VA

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Не, Product Code го гледај, од лева страна ти е на ова слика, четврта буква после точка.

LG 42LS570S - ZB.XXXWXXX. . Таа задебелената 4-та буква го означува панелот и кој го произведува. Еве ја легендата:

M - SHARP CORPORATION VA
S - SHARP CORPORATION VA
А да не знаеш з Самсунг што значи буквата W во серискиот број.Мојот е LE37B651T3W
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 08:01 ---

--- надополнето: 17 јануари 2013 во 08:05 ---

Еве најдов слика исти е бројот на верзијата и моделот како кај мене,ако знае некој да ми каже што панел имам(Иако мислам дека е најлошиот само уште некој да потврди пошто не сум 100 посто сигурен:mad:)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
А да не знаеш з Самсунг што значи буквата W во серискиот број.Мојот е LE37B651T3W
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 08:01 ---

--- надополнето: 17 јануари 2013 во 08:05 ---

Еве најдов слика исти е бројот на верзијата и моделот како кај мене,ако знае некој да ми каже што панел имам(Иако мислам дека е најлошиот само уште некој да потврди пошто не сум 100 посто сигурен:mad:)
По version се гледа на самсунг, ова CN мислам дека означува дека е TN Панел произведен од CMO. Од она малку што прочитав CMO е најслаб па иде AU optronicks па S-PVA. Инаку може да провериш и во сервисно мени.

Ако ти се чита повеќе
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/510900-my-samsung-le32r88bd-has-cmo-panel-what-should-i-do.html

Член од
23 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5

M - SHARP CORPORATION VA
S - SHARP CORPORATION VA

A OD KAJ ZNAJS BE TOLKU DRUZE :) ?
TOGAS BAREM DAJ POTENCIRAJMI TRI NAJDOBRI PANELI ZA DA IMAM BACK UP PLAN V PRODAVNICA - AKO NE TI E TESKO

I USTE NESTO citkav po net - najgolem proizvoditel i najdobar za ips paneli bil LG . E sega cudnoto ne klavat takvi paneli vo nivnite tv ( zborame za modeli do 40 000), na primer sporedeno ista klasa panasonic so istata od lg , garant kaj panas. ima ips kaj lg nema , a ovaj gi proizvedva , zosto ne se zastiti i brendira koga gi proizveduva i neli negovite se najdobri ?
KONKRETNO razmisluvam za panasonic 42et5 i LG 42 LM640S
panasonikot tesko se naoga duri i vo grcija ( cenata tamu mu e 670-680 evra, bez danokot i bez garancija :) go imas doma za 34 000 , i dodusa LG-to e tolku , samo so razlikata na PANASONICOT vo specifikacija ti pisi deka e IPS panel , a kaj LG ne napomenuvaat . Nekni bev neptun mu vikam so panel ima LG , ips? NE MI VELAT toj go ima panasonicot lg imal drug TFN ili neznam kako tocno mi rece ne me fajkaj za zbor. Znaci so Lg igras lotarija ??????
ako imas sreka ke zacekas IPS ako nemas ke gi lupnis parite za ckart ?
Slikata od LG so seriskiot e od Grcija , nekni bev da ja ispitam situacijata bese skap , go davaja so nekoj zvucnik na promocija 750 evra :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
A OD KAJ ZNAJS BE TOLKU DRUZE :) ?
TOGAS BAREM DAJ POTENCIRAJMI TRI NAJDOBRI PANELI ZA DA IMAM BACK UP PLAN V PRODAVNICA - AKO NE TI E TESKO

I USTE NESTO citkav po net - najgolem proizvoditel i najdobar za ips paneli bil LG . E sega cudnoto ne klavat takvi paneli vo nivnite tv ( zborame za modeli do 40 000), na primer sporedeno ista klasa panasonic so istata od lg , garant kaj panas. ima ips kaj lg nema , a ovaj gi proizvedva , zosto ne se zastiti i brendira koga gi proizveduva i neli negovite se najdobri ?
KONKRETNO razmisluvam za panasonic 42et5 i LG 42 LM640S
panasonikot tesko se naoga duri i vo grcija ( cenata tamu mu e 670-680 evra, bez danokot i bez garancija :) go imas doma za 34 000 , i dodusa LG-to e tolku , samo so razlikata na PANASONICOT vo specifikacija ti pisi deka e IPS panel , a kaj LG ne napomenuvaat . Nekni bev neptun mu vikam so panel ima LG , ips? NE MI VELAT toj go ima panasonicot lg imal drug TFN ili neznam kako tocno mi rece ne me fajkaj za zbor. Znaci so Lg igras lotarija ??????
ako imas sreka ke zacekas IPS ako nemas ke gi lupnis parite za ckart ?
Slikata od LG so seriskiot e od Grcija , nekni bev da ja ispitam situacijata bese skap , go davaja so nekoj zvucnik na promocija 750 evra :)
Google знае се :)

Инаку за панелите е точно тоа. Со панасоник сигурно добиваш Alpha-IPS, а со LG е лотарија малку, ама во 90% случаи и кај нас поскапите модели од LM серијата би требало да имаат IPS панел. Најдобро, сега кога знаеш како се проверува панел, обавезно пред да го купиш провери си го product code (го пишува на самиот телевизор, а би требало и на кутијата) и ке бидеш сигурен дали е IPS.
Ако успееш да го земеш Панасоник-от за таа цена тогаш ич не му ја мисли, ако не ти се замара со царини или не успееш да го најдеш, помини во нептун и провери product code на LG, ако е IPS земи го.

За панели и PVA е исто солиден панел, од TN панели бегај, тие се најефтини и најлоши.

Член од
23 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
SO OGLED DEKA MI SE NAMALUVAAT SANSITE ZA PANASONIC
I SE NASOCUVAM NA KAJ LG
GLEDAM NA NIVNATA STRANA VO VRSKA SO PANEL PISI DEKA IMAAT NA LM 640 S FPR 3D Panel - imas nekoi poznavanja so e ova ? i dali se sporeduva so ips ,
i go spomna PVA samo ne kaza koja e cetvrtata brojka od product key so mu odgovara ?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
I SE NASOCUVAM NA KAJ LG
GLEDAM NA NIVNATA STRANA VO VRSKA SO PANEL PISI DEKA IMAAT NA LM 640 S FPR 3D Panel - imas nekoi poznavanja so e ova ? i dali se sporeduva so ips ,
i go spomna PVA samo ne kaza koja e cetvrtata brojka od product key so mu odgovara ?
J, H ,T, M, S, Z.

Од овие бегај
R, G, D

Тоа FPR 3D е 3D технологија што ја користи LG (пасивна) не е тип на панел тоа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
I SE NASOCUVAM NA KAJ LG
Мене па ми кажаа во нептун дека ИПС се панелите, како и да е, деновиве пак ќе одам и ќе проверам серискиот број, го имаш позади телевизорот, сигурно ќе ти го покажат.

Член од
23 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
Мене па ми кажаа во нептун дека ИПС се панелите, како и да е, деновиве пак ќе одам и ќе проверам серискиот број, го имаш позади телевизорот, сигурно ќе ти го покажат.
Можам никој не ме спречува само беа настегани тв еден до друг ме мрзеше да го вртам назад да барам и прашам . Незнам можи се работи за неукост кај продавачите , се надевам кај овие што јас ги прашав

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Можам никој не ме спречува само беа настегани тв еден до друг ме мрзеше да го вртам назад да барам и прашам . Незнам можи се работи за неукост кај продавачите , се надевам кај овие што јас ги прашав
Ич не се потпирај на продавачите, тие ќе ти кажат тоа што сакаш да го слушнеш. Најдобро е сам, пролистај низ форумите за LG, прочитај го секое мислење и после одлучи. Со продавачите да се ценкаш само за попуст ;)

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Купив panasonic TXL E5E, ако некој може да ми помогне околу ставање на Subtitles кога гледам филм од USB нека ми испрати порака

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Можда оф сум сеа малку од муабетов, ама малку се заиграв со стариот телевизор дома, LG 32LD320, во принцип ист софтвер и со одтанатите од LD серијата и LH, како LH2000 и LH3000, кои имаат USB порта ама пишува на неа дека е само сервисна, малку истражување на форуми и испадна дека телевизорот сосема фино си подржува слики, видеа, филмови во Divx SD и HD, ама се исклучени во сервисното мени за да си платиш повеќе за истиот телевизор со вклучена опција ама нели друга серија демек, е сеа тоа неможе да се пристапи со далинско освен ако фирмверот не се врати на верзија 3.15, а телевизорите доаѓаат со 3.65+, арно ама со една инфрацрвена диода 3.5 мм џек и еден wav фајл ја емулирав сервисната команда и влегов во сервисното мени и си уклучив USB mode, и функционира беспрекорно, така да некој ако има потреба од вакво нешто стојам на располагање.. :vozbud:

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Ај едно прашење до тие што имат LG SMART TV,се работи за LG LM620s,ме интерсира дали имате проблем со update,сега забелажав дека има некои нови апликации во LG PREMIUM кога пробувам да ги уклучам ми вике дека има нов update,му давам update ама цело времо на 0% го оставив 15 минути не мрда,конекциаата е во ред,Update od 04,10,37 на 04,20,23,на страната на LG ги има сите верзии освем ова новата.
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 00:28 ---
сега го ислучив update ама неможам да гледам телевизија ке пустам програма по 5 се исклучува и пишува no signal па морав factory reset да му дадам и пак му дадов update и пак е на 0%

Kajgana Shop

На врв Bottom