LCD телевизори

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Ај едно прашење до тие што имат LG SMART TV,се работи за LG LM620s,ме интерсира дали имате проблем со update,сега забелажав дека има некои нови апликации во LG PREMIUM кога пробувам да ги уклучам ми вике дека има нов update,му давам update ама цело времо на 0% го оставив 15 минути не мрда,конекциаата е во ред,Update od 04,10,37 на 04,20,23,на страната на LG ги има сите верзии освем ова новата.
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 00:28 ---
сега го ислучив update ама неможам да гледам телевизија ке пустам програма по 5 се исклучува и пишува no signal па морав factory reset да му дадам и пак му дадов update и пак е на 0%
Пробај рестартирај рутерот.

И како телевизорот?

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Му дадов update,гледам има една апликација HBO GO во неа има многу добри филмови но кога се обидувам да ги гледам ми вика треба да се најавам со некој си PIN CODE,пишува каде да го најдам но кога пробувам да влезам на страната на HBO GO ми вика дека се наогам во македонија и неможам да продолжам,дали има некој начин да дојдам до тој PIN CODE.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
imam PHILIPS LED 3D FULL HD SMART TV
Integrated Wi-Fi to use Smart TV wirelessly
• A wealth of online apps, videos to rent and catch-up TV
• Control the TV with your smart phone, tablet or keyboard
• With DLNA, enjoy photos, music and movies on your TV
• Find, schedule, record* & pause TV
Your entertainment in brilliant detail
• 3D Clarity 400 for an exciting Full HD 3D experience
• Enjoy any 2D content in flawless 3D at a push of a button
• Unique Two Player Full Screen Gaming mode for your 2D games
• Full HD TV with Pixel Plus HD for better details and clarity
• Brilliant LED images with incredible contrast
• 400Hz Perfect Motion Rate (PMR) for superb motion sharpness
Tuner/Reception/Transmission
• Digital TV: DVB-C MPEG2*, DVB-C MPEG4*,
DVB-S2 MPEG4 HD, DVB-T MPEG2*, DVB-T
MPEG4*, DVB-S HD+ support (Astra)
• Video Playback: NTSC, PAL, SECAM.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.957
Поени од реакции
23.116
imam PHILIPS LED 3D FULL HD SMART TV
Integrated Wi-Fi to use Smart TV wirelessly
• A wealth of online apps, videos to rent and catch-up TV
• Control the TV with your smart phone, tablet or keyboard
• With DLNA, enjoy photos, music and movies on your TV
• Find, schedule, record* & pause TV
Your entertainment in brilliant detail
• 3D Clarity 400 for an exciting Full HD 3D experience
• Enjoy any 2D content in flawless 3D at a push of a button
• Unique Two Player Full Screen Gaming mode for your 2D games
• Full HD TV with Pixel Plus HD for better details and clarity
• Brilliant LED images with incredible contrast
• 400Hz Perfect Motion Rate (PMR) for superb motion sharpness
Tuner/Reception/Transmission
• Digital TV: DVB-C MPEG2*, DVB-C MPEG4*,
DVB-S2 MPEG4 HD, DVB-T MPEG2*, DVB-T
MPEG4*, DVB-S HD+ support (Astra)
• Video Playback: NTSC, PAL, SECAM.

Колку пари е тој телевизор.???

Член од
23 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
DECKI DAJTE BE KRAJNA ODLUKA

LG 42LM640 S ( со S - IPS панел) - kolku da razgranicime deka ne e lotarija - ami proveriv deka e s-ips panel = 675 evra
panasonic tx-l47et5e = 850 evra ( alfa ips panel)

Znaci edniot e 42 drugiot 47 ( ignorirajte ja goleminata ) kazete za kvalitet i opcii
koj se porealno 300 Hz na panasonic ili 400 na LG
panasonicot ja nema widi opcija , bezicno povrzuvanje so pc
LG e poeleganten so sinema screen dizajn tenki ramki demek ne se gledaat - kako na kino da si :)
panasonic site go falaat vo kvalitet i izdrzlivost ,
i kaj dvete se so vgraden wi fi , 3D passive , i 4 para naocari.
Mi nedostiga so delot imaat nemaat tjuneri , dsi 5.1 nezanm so se ne drugo spomenuvate , fajloci , konvertiranje ,
A I DA MISLAM DEKA PANASONICOT NEMA OPCIJA SNIMANJE NA USB,
znaci da podrazjasnam , tv plaNIRAM od grcija da go zemam i krajna cena so vrajkanje danoci mi idaat vaka
lg 42"" 33.500 den
panasonic 47" 42 000 denari
ZNACI ARGUMENTI PO DVAA OSNOVI
1. kOJ E PODOBAR VO OPCII I FUNKCII, KVALITET
2. DALI VREDAT VISOK 9000 DENARI ZA DOPOLNITELNI 5 INCI IAKO SMETAM DEKA I 42 KE BIDI DOVOLEN !
FALA !
VE MOLAM ZA POAZUREN ODGOVOR

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.337
Имам плазма само со 1 хдми излез, а имам 2 ресивера со 2 хдми приклучок како да комбинирам 2 да ми работат што ми треба да земам ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
VE MOLAM ZA POAZUREN ODGOVOR
Тоа дали вредат, ти ќе си одлучиш. Јас секогаш би за поголем екран ако имаш место. Снимање на USB не користам иако делува на топ опција, особено ако може да се закаже снимањето. Конкретно за моделите, и двата делуваат супер, со IPS екрани, LG-то делува помодерно, ама и Панасоникот не е лош. Закачени на ѕид се дефинитвно подобро решение. Поврзување со PC ти е многу подобро и поквалитетно со кабел. Ако немаш надворешен рисивер, тогаш гледај да декодираат DTS бидејќи доста видео денес (барем поквалитетните се со DTS). Обавезно да си земеш надворешен хард диск и да си тестираш на конкретните модели. Ствари повеќе филмови на него, различни големини и формати за да провериш. Не мора цели филмови, само sample-овите.
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 12:46 ---
Имам плазма само со 1 хдми излез, а имам 2 ресивера со 2 хдми приклучок како да комбинирам 2 да ми работат што ми треба да земам ?
Не знам што сакаш да постигнеш. Телевизорот нека ти влегува во подобриот рисивер. Веројатно ти треба некој сплитер, види по Техномаркет, Нептун, АМЦ, Логинг во Беверли...

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Не му треба сплитер тоа е за делење сигнал на 2 телевизора, туку hdmi switch 2in i 1out, значи со 2 влеза да ги вклучи 2та ресивера, и со еден излез да го вклучи во тв, и со прекинувачот да менува кој извор ќе користи дали едниот или другиот ресивер.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не му треба сплитер тоа е за делење сигнал на 2 телевизора, туку hdmi switch 2in i 1out, значи со 2 влеза да ги вклучи 2та ресивера, и со еден излез да го вклучи во тв, и со прекинувачот да менува кој извор ќе користи дали едниот или другиот ресивер.
Мене очигледно не ми е јасно нешто тука. Можам да разберам еден рисивер и два телевизора, ама два рисивера и еден телевизор ми е чудно. Зошто два рисивера? Освен ако не се во одделни соби. Искрено не ми е јасно.

Член од
23 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
fala za azurniot odgovor, cekam i drugi mislenja
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 13:56 ---
NE SUM TOLKU UPATEN TOA DTS E NESTO OVA ? - Dolby Digital dekoder ?

ILI

Audio kodek > AC3(Dolby Digital), EAC3, HAAC, AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Мене очигледно не ми е јасно нешто тука. Можам да разберам еден рисивер и два телевизора, ама два рисивера и еден телевизор ми е чудно. Зошто два рисивера? Освен ако не се во одделни соби. Искрено не ми е јасно.
Треба и човекот да објасни, јас користев и пс3 и компјутер и двата сакав преку хдми кабел а имав само еден влез во плазмата ама не ми се купуваше switch, па затоа компјутерот го поврзав со компонентни кабли, а пс3 со хдми.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 13:56 ---

NE SUM TOLKU UPATEN TOA DTS E NESTO OVA ? - Dolby Digital dekoder ?

ILI
Audio kodek > AC3(Dolby Digital), EAC3, HAAC, AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS
DTS ти е аудио формат. Скоро сите full hd фимлови имаат дтс аудио. Ако телевизорот не го чита овој формат ке треба да конвертираш на компјутер. ВО овој случај и панасоник и LG читаат DTS.
Панасоник-от би требало да има подобар панел од LG. Ама LG од друга страна пак има повеќе опции. Инаку за снимање на усб да знаеш дека ке ти треба екстерен хард-диск. Јас кога би бирал би го земал ПАнасоник-от затоа што е поголем, има доволно опции и подобар панел.

IPS се и двата ама различни типови, мала разлика има и двата се одлични нема да погрешиш во секој случај.

Член од
23 декември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
5
znaci nikogas dosta
40-42-47-50-55-60 incen
do kaj ke ojme ?
--- надополнето: 23 јануари 2013 во 14:29 ---
platno da spruzam v spalna i video bim
...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Ова е таман
http://shop.panasonic.com/shop/model/TC-P55VT50

КЕ видиш ако го земеш 42 инчниот дека во почеток ке ти огромен телевиорот, а после некое време ке се каеш што не си земал поголема дијагонала кога си можел. Освен ако не си ограничен со простор или седиш ептен блиску до него, тогаш нема причина да не се земе поголемата дијаголнала.

Јас имам 32 инчен во соба го гледам од некои два метра, во почетокот ми беше голем сега да можам 42 инчен би ставил одма.

Член од
6 септември 2012
Мислења
30
Поени од реакции
25
Sakam da prasam informacii za panelot na TVto.

Po dolgo talkanje za suma od 31.000 kolku sto mi dozvoluvase budzetot zemav Samsung 40" ES5500 od Neptun.
Se mislev LG 42" LS570S da zemam (znam deka ima pokvalitetna slika) no nikade go nemase site go razgrabale.

Bidejki na nalepnicata na kutijata i od pozadi na tv_to nema skriena informacija koj go proizveduva
panelot mozebi od skrienioto meni ke moze da se doznae.Screen-shoot slikata e podolu.
Do ova skrieno meni na Samsung se doagja so pritiskanje na Info-Menu-Mute-Power od dalecinskoto.

Kako sto mozev da proguglam panelot e ili na Sharp ili na Samsung!

No koj e sigurno?Da ne znae nekoj nesto povekje?

I dali e tipot e S-LCD na Samsung ili U2VA na Sharp???

Inaku TV e super,se ima i se cita,ima i USB snimac.Si instalirav na smartfonot free-aplikacija na Samsung od Android marketot i go upravuvam televizorot preku smartfonot preku WI-FI...ne mi treba Magic Remote za 4.000den doplata :)))

Ve molam za odgovor ako znae nekoj!
Blagodaram odnapred!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom