Квалификации за СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2022

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Сега од овие 10 второ пласирани колку имаат шанса за СП?
Т.е 5 бараж утакмици и после пак има бараж?
Мислам дека само 3 ќе одат од тие 10. А од тие 10 веројатно ние сме со најмали шанси. Многу голема конкуренција.

Знам дека нешто ФИФА требаше да ги прошири квотите за на светско ама изгледа тоа ќе биде за следното светско таму 2026. За разлика од периодот пред 91, во УЕФА сега има многу повеќе репрезентации поради распадот на СССР и Југославија, 13 произлегоа од СССР(Мада не сум сигурен дали сите 13 се во склоп на УЕФА) и 7 од Југославија, башка и Чехословачка е сега две држави. Само 13 репрезентации од УЕФА на светско, е едноставно кажано неправда за европскиот фудбал.

Ќе влезат уште 2 од Лига на Нации.

Ќе има 12 репрезентации, ќе ги поделат на 3 дела, по 4 репрезентации. Полуфиналиња и финале ќе се игра, фактички од секој дел ќе влезе по една.
Значи уште 2 утакмици. Ајде научени сме ние на ваков формат да поминуваме:zloo:

Да :D

Првата ја играме секако на гости, бидејќи не сме во носителите. За втората (финалето) ќе се одреди домаќинот со ждрепка.

Идеме даље 100% со судии со све.

Тие што треба да ни се паднат нема да бидат Ерменија, Грузија, Косово... Али не се знае никогаш, може ќе имаме среќа.

Што луѓе ќе беа ова Србите, нели им е срам да го расплакуваат Кикица?!
Ќе липа дечкото сега цела ноќ, сон нема да го фати. :(

Така се изборува директен пласман на ЕП, со муда против директниот ривал... баш на репка како Србија им фалешее тој момент, курчевитост и самопоуздање, а тоа го донесе Пикси.

Автоматски споено мислење:

Инаку каков ден... прво Македонија победи, друго Звезда во кошарка ја прегази стокава и третто у 90 минута у Лисабон за директен пласман, криво ми е само што бев мртов уморен не можев да се урокам како екипава што направи.

Вчера беше добар ден - Македонија во бараж, Хрватска директ. Иако не навивам скоро па никогаш за нив, не можеш да останеш рамнодушен и на резултатот и на Србија. Честитки на сите.

Хрватска на крај среќно со автоголот, но не може да се каже незаслужено. Русите беа во шише, 55% точни додавања им дозволија, 2 шута надвор од гол наспроти 19, 68-32% посед. Едноставно да беше теренот подобар ќе пукнеше гол или два многу порано.

Хрвативе пак газат со Цесарица. Пу да ти ебам тоа спикерот без осет, значи највеќе се нервирам кога публика пее и некој официјален замара од страна, остај ги луѓето нека пејат, не им сметај.

Публиката сама ќе почне да си пее, само пушти им песна и исклучи го гласот коа ќе дое рефренот, ебати мајката.
Замараше спикерот и прв пат коа ја пееа против Унгарија, на истата утакмица и Пољуби земљу, оваа последнава од Мишо ја пееа и на плоштад после финалето на СП, и таму куртонот од спикер досаѓаше.

Џонтра Перковиќ Дномпсон.

Ќе влезат уште 2 од Лига на Нации.

Ќе има 12 репрезентации, ќе ги поделат на 3 дела, по 4 репрезентации. Полуфиналиња и финале ќе се игра, фактички од секој дел ќе влезе по една.
Кога ќе се играат, се знае ли?

Хрвативе пак газат со Цесарица. Пу да ти ебам тоа спикерот без осет, значи највеќе се нервирам кога публика пее и некој официјален замара од страна, остај ги луѓето нека пејат, не им сметај.

Публиката сама ќе почне да си пее, само пушти им песна и исклучи го гласот коа ќе дое рефренот, ебати мајката.
Замараше спикерот и прв пат коа ја пееа против Унгарија, на истата утакмица и Пољуби земљу, оваа последнава од Мишо ја пееа и на плоштад после финалето на СП, и таму куртонот од спикер досаѓаше.

Џонтра Перковиќ Дномпсон.
Сплит и Пољуд, Далмација, се нешто посебно, кога станува збор за фудбал. По мене нема место на планетава каде поемотивно и со поголема љубов се доживува фудбалот, пред се Хајдук, а и репрезентација.

Иначе, вчера Португалија каква наклонетост имаа од судиите и пак беа млитави, слаби. Секоја одлука идеше во нивна полза. Прво голот беше чист фаул. После, секој контакт дури и допир, им беше досуден фаул, а на на србите не. Неколку корни не им беа судени на србите, а се гледаше дека топката се одбива од португалците и менува правец. Не беа тоа некои ситни допири тешки за приметување па да речеш ајде, човечко око не може да примети.
Србите беа подобри сите 90 минути. Од кога им е Пикси тренер функционираат одлично. Долго време не биле вака дисциплинирани, организирани.
Вчера сите ба на ниво, освен Гудељ, али ме импресионираше Павловиќ. Страшно доминантен во воздух, технички добар штопер, а има само 20 години. Го памтам уште кога играа Јунајтед со Партизан, дечкото изигра одлично.
Португалците ме разочараа. Имаат страшен напаѓачки потенцијал, они 90 минути се бранеа и дома идеа на нерешено.

Го одери Роналдо со кока колата, каков лик :pos:
Ќе се купва дрес од Митре за светското тоа е сигурно :)

Кога сме веќе кај господинот Мишо Ковач, и тој беше вчера на Пољуд. :)
9c9a5127-674a-4d78-bbfb-42069226e3b4 (1).jpg

Така се изборува директен пласман на ЕП, со муда против директниот ривал... баш на репка како Србија им фалешее тој момент, курчевитост и самопоуздање, а тоа го донесе Пикси.

Автоматски споено мислење:

Инаку каков ден... прво Македонија победи, друго Звезда во кошарка ја прегази стокава и третто у 90 минута у Лисабон за директен пласман, криво ми е само што бев мртов уморен не можев да се урокам како екипава што направи.
20CFA638-DD74-4637-939D-E0328ED1848C.jpeg
o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom