Значи не ми се верува што читам:uvo:Дека ви сметале таквите личности,дека сакаат да обратат нечие внимание...па и да е така.Зар и вие не сте правеле така кога ви било тешко и да се искажете?ајде бе
Па луге бре,сите сме се наогале во такви ситуации и кога ни е тешко мора да се искажеме некому само да ни е полесно,а дали ке слуша или не тоа е негов проблем.
Сум имала такви ситуации со моите другарки и никогаш не ми било мака да ги ислушам,напротив барам начин за да им помогнам а не да ги игнорирам зошто знам дека и тие мене ке ми бидат еден ден потребни во тешки моменти за да ме ислушат.
А тие што лажат како што спомна еден член погоре за својот татко,за телефонот таа не ве лажела вас,таа се лажела самата себеси.
Замислете се наогате во безизлезна ситуација,нормално дека ви е потребна помош,пa макар и од најблискиот пријател,секако дека ако ти е тешко ти ке мора да се искажеш и бараш совет ако може да ти даде.
Koлку ја чуваш болката толку потешко за тебе,запознаена сум со такви случаеви.Како што кажавте, денес ги има се повеке и повеке.Точно е дека има некои што глумат ама и некои не.Што ако ја кажуваат вистината и им е навистина тешко?ставете се во нивна ситуација и ке видете како е.
Ете пример јас имам моментално голема мака и барам помош од пријателите за кои се надевам и сигурно ке ми помогнат,а утре јас ке помогнам.
Пријателите се овде за да си помагаат а не да ги оставаш и да велиш еј само ми кенка...зошто вие утре ке се наогате во таква ситуација па замислете како ке ке е ако ве стави на игнор.
Сите сме имале успони и падови,не може секој ден да не грее сонце.
Немојте да мислете дека се розово ке ви биде...
Немојте да кажете дека не сте се жалеле.(барем еднаш во животот)