Кутриот ЈАС

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Па нели примети дека на форумов има се само не искреност.Требало да се постави тема "Супериорниот јас" и сите да се пријават.Секоја чест за искреноста.

Toа и го зборував само не директно.Штета...искреноста е одамна изумрена.Демек не кенкале тие и ајде ке кажуваат дека им пречи тоа.
Ајде бе,сите еднаш па и по повеке пати се пожалиле само да им олесни.Ме нервира кога зборат дека им смета.Па што тогаш да прави:Да кути?да ја чува болката во себе?

Многу често, и не баш ги поднесувам. Пошо тоа се луѓе шо увек им фали нешо и само кенкаат.
Има додуша некои шо го праат тоа во умерена доза, чисто од шала (јас) и тоа на безвезни теми. Но сепак се си има граници.

На сите по нешто им недостасува,зар тебе не ти недостасува нешто?или си тип кој што има се?ако е така секоја чест:cuc:

Многу мразам плачипички(се извинувам на изразот посоодветен неможам да најдам).
Зошто околу да трубиш дека си ти кутар/кутра? Нема никаква корист.Само ќе внесуваш негативна енергија на тие околу тебе.Остани цврсто на нозе,крени главата горе и продолжи напред што и да се случи.
Знаеме дека животот е суров понекогаш но сите тие препреки служат за да станеме поиздржливи и да сфатиме дека во издржливоста се мери цврстината на карактерот а не во себесожалувањето.

Многу мразам плачипички(се извинувам на изразот посоодветен неможам да најдам).
Зошто околу да трубиш дека си ти кутар/кутра? Нема никаква корист.Само ќе внесуваш негативна енергија на тие околу тебе.Остани цврсто на нозе,крени главата горе и продолжи напред што и да се случи.
Знаеме дека животот е суров понекогаш но сите тие препреки служат за да станеме поиздржливи и да сфатиме дека во издржливоста се мери цврстината на карактерот а не во себесожалувањето.

Срц,можеби е така,но кога ти е тешко,во тој момент не мислеш што правеш.Мораш да се искажеш за да ти биде полесно,макар и со тоа не добиваш ништо.Нема корист секако но секој имал тежок период и паднал во длабока депресија.Не може одеднаш да ја дигне главата и да чекори напред како да не е ништо:toe:сепак со текот на времето болката поминува.Некој има слаб карактер(како јас)некој цврст ама таква е денешницата,само глупо е што некој вели дека мрази кенкање како да не го правеле тие тоа.:nesum:

Срц,можеби е така,но кога ти е тешко,во тој момент не мислеш што правеш.Мораш да се искажеш за да ти биде полесно,макар и со тоа не добиваш ништо.Нема корист секако но секој имал тежок период и паднал во длабока депресија.Не може одеднаш да ја дигне главата и да чекори напред како да не е ништо:toe:сепак со текот на времето болката поминува.Некој има слаб карактер(како јас)некој цврст ама таква е денешницата,само глупо е што некој вели дека мрази кенкање како да не го правеле тие тоа.:nesum:
Сфаќам и знам дека имаш слаб карактер.
Може да ја дигне главата и да чекори напред.
Јас немам кенкано и покрај милион срања што ми се имаат случено.Кренав главата и продолжив напред.Со тоа давам и поубава слика за мене на луѓето што се околу мене.

Тие се стварно удав, и јас бев таков но не напаѓав никого туку сега гледам дека тоа ми служело за да ги откачам досадните (и слабите и јаките :)) со кои немам ништо заедничко а сакаат да ме прашуваат ова она :) Слаб бев тогаш, и морав да трескам жалопојки, а сега нема потреба од тоа, ставот мој зборува се, а ако некому не му е јасно дека треба да се откачи, маалку погрубо. :)
Така, ако некој ви се обесува најпрво запрашајте се што ви фали вам па несвесно сте го испровоцирале. Немајте гајле, па нико није савршен. :smir:

Не кукам пред луѓе. Ми се случувало некогаш пред огледало.... ко на друг, да кажам што имам, да си се пожалам самата на себе и толку. Не малтретирам околина. А ретко вртам подлабок муабет со некого да може душа напатена да отвори. Превентива: Не го поставувајте прашањето: Како си? :)

Јас пак(која иронија)не знам да искажам колку ми е тешко.
Некогаш сакам да се пожалам,ама никако не знам како да кажам и да опишам колку сум патела или во моментот страдам.Напротив,зборувајки може и смешно да излезе сето тоа.
Има само две личности кои во погледот ми откриваат дека нешто ме мачи или притиска,само ним можам се убаво да им кажам.

А богами,познавам и такви да те натераат да плачеш и да ги сожалиш,дури и ме нервираат,ништо не им верувам.Некоја банална работа два часа ке те убедуваат дека многу им паѓа тешко:nesum:

Во Македонија си шема ако кукаш...да те жалат сите и да привлечеш внимание...само која е поентата, од кога ќе им скурчиш? Патетика од народ.

Значи, Кутриот ЈАС е карактерен тип на човек, кој накратко објаснето, ужива да се прикажува како жртва во очите на другите и да буди сожалување, притоа цедејќи ги жртвите како лимончиња од кои си прави лимонада, ја задржува киселата насмевка на лицето и продолжува со лелекањето и својата мисија.

Ваквите луѓе може да се сретнат на улица, дома, на школо/факс/работа, на пазарче, пред апотеки, на натпревари, по кафиќи и ресторани.... Како ебола се. Ги има насекаде.

Дали сте ја спознале оваа особина кај луѓето околу вас? Како се справувате со нив, односно, дали имате сила за да се справувате? Игнор, ќотек, помош..... Кој е лекот за овие кутри и напатени фолиранти кои незнаат да живеат поинаку?

многу вистини на едно место .

најмогу ме иритираат кога унапред ставаат до знаење дека се мизерија од луѓе
па мешаат и националност

немаат храброст да се каже дека е МАКЕДОНЕЦ ...туку

македонче
македончето
македонченце

а ти се обраќа човек созреан млад или средовечен или старо дртало ....

еднаш дадов некаква ваква дефиниција

дефиниција за македонче :

Вечно самосожаливо патетично цмиздриво смрдле !

.
.
имаше баѓи налутени изненаѓени и увреѓени ама ете ....неможам да се оттргнам од таков впечаток дека станува збор за крајно душевно бедасти мизерни луѓе .

.
.

Инаку секој човек запаѓа во животот во некакви кризи и убаво е да има на кого да му се обрати за помош ако навистина ги исцрпел сите други можности .
Не им кукам на другите за мој потреби ама и немам разбирање за туѓите .
Секој ратуе сам за себе .

Станува збор за луѓе кои се постојано незадоволни од себе или својот живот, луќе кои се песимисти и не сакаат да погледнат кон светлата страна. Многумина од нив сакаат да привлечат внимание прикажувајќи се себеси како жртви за било што, што е многу лош начин на привлекување на внимание. Некои луѓе пак можеби си олеснуваат на тој начин.. Можеби не е некоја утеха но секогаш треба да се има предвид фактот дека има и полошо..Како и да е шират негативна енергија и никој не сака постојано да слуша само негативни работи.. Лекот? Игнор за оние досадните што се жалат за глупости, помош за оние на кои навистина може да им се помогне, ќотек за оние што лажат и се преправаат..И најдобра терапија од се' е насмевката и надежта за подобро утре.. Затоа што песимизмот не води никаде, а ако нема желба нема ни успех..:smir:

Има и тоа многу а најмногу ги има оние кој имааат кеш а се жалаат и гребат од други се они немааат и наеднаш ќе избацат некое количе , КУКАВИЦИ :nerv:

Луѓе цицачи на позитивна енергија, ширачи на негативна
Ги има многу околу мене и ги требам полека.. како вошки се ...
Сум се жалела и јас кога ми било тешко ама не со намера да привлечам внимание туку од едноставна причина што навистина ми било тешко.. За разлика од оние со изразено -Кутро јас- , после опширното жалење ги прифаќав советите од оние на кои сум се пожалила за да ми биде подобро, а не повторно да се жалам па коа ќе ме откачат да се лепам на други.. :uvo::nenene:

Има разлика меѓу хроничен ѕмиздрач и човек кој фатен во невоља се жали за ситуацијата...првиот тип ич не ми е јасен секоја реченица му почнува со ЛЕЛЕ,ама да не се лажеме ,не постои човек кој не се пожалил во животот за нешто.Па ни јас не сум исклучок.

Ако не се жалиш, не си ин. Колку помалце проблемми имааш луѓето толку повеќе се жалат. Колку се побогати толку повеќе кукаат дека немаат. Како да им е страв дека ќе им земиш или побараш. Мое мислење е дека оние пто се во подобра ситуација од нас се жалат и кукаат само за да не побараме некаква помош или поддршка од нив. А оние кои се во полоша ситуацуја од нас со повеќе проблеми, лелекаат за да добијат поддршка и помош од нас. Пред се ова се прави за добивање на некаква материјална корист или интерес, а многу ретко за утеха.

Искажуваат мразење спрема себе и само-деструктивност како би поттикнале сожалување од другите...Гнаси.:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom