Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ама зетот си поштуе кафанче, признај сеа.

Битно децата мора да носат маски. Можеме како во Канада и Кина да примениме некои мерки. :icon_mrgr:

Despite Sweden’s having kept schools and preschools open, we found a low incidence of severe Covid-19 among schoolchildren and children of preschool age during the SARS-CoV-2 pandemic. Among the 1.95 million children who were 1 to 16 years of age, 15 children had Covid-19, MIS-C, or both conditions and were admitted to an ICU, which is equal to 1 child in 130,000.

Decki , dami i veganki, deckoto e nutricionist, sto ocekuvate povekje?
Jas generalno ne bi mu veruval na covek, uste pomalce na doktor koj so cel um ti preporacuva 10 kila limoni dnevno za da ja zadovolis dnevnata potreba od vitamin C.
P.s bas me interesira kolkava bi bila dnevnata doza na rasolnica za da se dostigni normata na vitaminot C i kolku vreme ke ostanis vo wc od koga ke ja ispies :cautious: .
P.s.s A negativen sum patem receno :toe:

Ќе мора да бара друга занимација, овие решиле со магичната мрна сите проблеми да ни ги решат:

1644571920004.png

Тоа зборчето иф знемарете го, слободно јадете што сакате, вакцината ќе пристигне и решен проблемот :D

Зет ми е нулта и три пати го фати :) маж ми е А и ниеднаш.

Па зетот значи е карпа чоек, пу пу да го мочаат сваќите. Тој 3 пати и сеуште е на нозе. Твојов не дај боже да закачи, не се знае како ќе пројде.

Битно децата мора да носат маски. Можеме како во Канада и Кина да примениме некои мерки. :icon_mrgr:

Ќе мора да бара друга занимација, овие решиле со магичната мрна сите проблеми да ни ги решат:

Прегледај го приврзокот 321819

Тоа зборчето иф знемарете го, слободно јадете што сакате, вакцината ќе пристигне и решен проблемот :D

Па зетот значи е карпа чоек, пу пу да го мочаат сваќите. Тој 3 пати и сеуште е на нозе. Твојов не дај боже да закачи, не се знае како ќе пројде.
Мојот е хајлендер бре, сите околу него по неколку пати пн ништо :) и ја се разбилев он пак ништо хахахаха
Автоматски споено мислење:

Ебате зетот, извини вака.
Имај добра причина зашо сум модератор тука :pistoldz:

Sho znaci toa unvaccinated VS vaccinated i zosto odozgora ima celina - Increased risk of being unvaccinated ?
Zosto na drugite stolbovi nema VS?

kako sto kazav, neintuitiven prikaz.

Nikoj nisto ne nauci samo se izdigavte i jajce snesovte oti lele nevakcinirani ke umrat a ja nema.
Затоа пишав "најверојатно значи" и дека треба линк да стави зашто личи дека го ископирал од фб. Не ме интересира зашто нема на другите нити пак нешто ми значат статистики за вакцини што од 95% заштита на зараза се отиде на "па добро, ќе се заразите ама имате некоја поголема шанса да преживеете од невакцинираните додека трае дејството од вакцината". Тој што постира нека објасни, јас само пишав што значи отприлика и дека споредбата не ми личи тоа ти што напиша.

Ја би ја префрлила во хумор темава дека стварно е смешна :)

Abe posle vojni site sto preziveavme ke receme ne bese strasno. Ama sega pa nekomu ne mu e humoristicko. Nisto licno, opsto sega kazano od denesna perspektiva.

Abe posle vojni site sto preziveavme ke receme ne bese strasno. Ama sega pa nekomu ne mu e humoristicko. Nisto licno, opsto sega kazano od denesna perspektiva.
Смешни ми се препирките и постовите не темата

Ти да знаеше што значи глупост, одамна немаше да постираш тука на темава. Изворите од кои се цитира датата се Lancet & Nature 2 супер респектабилни и во самиот врв на науката спрема импакт фактор журнали, ама не тенеќе ќе ни каже што е глупост, а што не :popce: :pos:

Чек сега да ти објаснам, оти се гледа дека ништо не разбираш.

Прво да одиме со една табла од CDC.

1644591626029.png

Значи IFR смртноста (број на починати од тие што се поболиле) е:
0-17 - 0.0025%
18-49 - 0.08%
50-64 - 0.5%
65+ - 4%

Второ тоа 17 пати заштита го немаа вакцините ниту во најдoбриот период 2 - 4 месеци после втора доза, спрема најдобрата статистика во светот, таа од Британија и беше некаде 10 пати, во летото.

Но, еве да одиме и со тие огромни 17x заштита од смрт на вакцините. Значи се работи за бројки кои можат да влезат во рамките на статистичка грешка.

Значи кај 18-49 имаш смртност од 0.08% (пониска од јак грип кој што има 0.1% смртност) и вакцините ја намaлуваат таа смртност на 0.004%.

За групата од 50-65 имаш смртност од 0.5% и таа се намалува на 0.03%.

За некој кој што е нутиционист и се занимава со здрава исхрана на луѓето, стварно со чуден што ја минимизираш дебелината како фактор за смртност.

Реалноста е дека ова е ПАНДЕМИЈА на ДЕБЕЛИ и АКСИОЗНИ. Тоа се двете најголеми причини за смрт од корона.

Among 4,899,447 hospitalized adults in PHD-SR, 540,667 (11.0%) were patients with COVID-19, of whom 94.9% had at least 1 underlying medical condition. Essential hypertension (50.4%), disorders of lipid metabolism (49.4%), and obesity (33.0%) were the most common. The strongest risk factors for death were obesity (adjusted risk ratio [aRR] = 1.30; 95% CI, 1.27-1.33), anxiety and fear-related disorders (aRR = 1.28; 95% CI, 1.25-1.31), and diabetes with complication (aRR = 1.26; 95% CI, 1.24-1.28), as well as the total number of conditions, with aRRs of death ranging from 1.53 (95% CI, 1.41-1.67) for patients with 1 condition to 3.82 (95% CI, 3.45-4.23) for patients with more than 10 conditions (compared with patients with no conditions).

Воедно уназад имам постирано две - три студии (еве една) во кои се гледа дека дебелите не прават антитела со вакцината, ниту по квантитет, ниту по квалитет.

Инаку знаеш што ги зголеми и ДЕБЕЛИНАТА и АКСИОЗНОСТА кај луѓето во овие две години на пандемија?

И прашањето останува, колку луѓе, посебно млади починаа од вакцините?

Затоа што Астра Зенека и J&J не се употребуваат повеќе, а модерна не се употребува под 30 години. Нели беа супер безбедни?

Прекрасна глетка, хардкор проваксерите си конвертираат. :sleep:
И што сега?
Конвертирани или не, вирусот не го снема и луѓето уште умираат од него. Во последно време пак е насилено со бронхопневмонии.

Дури и да не поверува човек дека некој ужива во ова што се случува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom