Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...twitter на повеќе места шерувано без конкретен извор,
односно поконкретно можеби
Kevin Bass
MD/PhD student. Father of 3 monsters. Fighting, bodybuilding, longevity, nutrition, protein, plants, по нутрицистичка линија :D

Последно уредено:
Muabetot , aj da se tesime sega.
Kjuti arno so se vakciniravte i preziveavte, za razlika od nas nevakciniranite koi site umrevme.

Абе ти се смееш како ненормален на секој релевантен извор што го објавувам, а сега се занимаваш со вакви глупости од г'з извадени :pos:

Еден куп глупости има во тоа пресметките.

Абе ти се смееш како ненормален на секој релевантен извор што го објавувам, а сега се занимаваш со вакви глупости од г'з извадени :pos:

Еден куп глупости има во тоа пресметките.

Ти да знаеше што значи глупост, одамна немаше да постираш тука на темава. Изворите од кои се цитира датата се Lancet & Nature 2 супер респектабилни и во самиот врв на науката спрема импакт фактор журнали, ама не тенеќе ќе ни каже што е глупост, а што не :popce: :pos:

Шведска од пред два дена ги тргна сите мерки, буквално.
Го врати животот од пред две години, така викаат. :) Уште ние да се вратиме после две години психички тортури.

... со време и искуство се забележува со овој коронавирус дека луѓето со 0 крвна група или не се инфицираат лесно или полесно ја поминуваат ковид болеста, за разлика од луѓето со друга крвна група,
Точно.
Потврдено ми е од роднина анестезиолог што речиси една година работеше во Ковид центар, сега веќе е вратен во сала. За оние со А крвна група е доста поризично, АБ и Б средно, со 0 полесно. Барем он лично, така ја има согледано работата на терен.

ПС Се однесуваше на искуство со хоспитализирани пациенти приклучени на механичка вентилација (неинвазивна и инвазивна, како и потребни литри на кислород по саат).
Не на оние кои поминале со домашно лекување.

Последно уредено:
Јас сум крвна група А, па поминав одлично:pipi:

Имунитетот како штит, ја игра главната улога. Здрави животни стилови, физички активни, игнор на стрес, убави позитивни мисли и сон.

Ти да знаеше што значи глупост, одамна немаше да постираш тука на темава. Изворите од кои се цитира датата се Lancet & Nature 2 супер респектабилни и во самиот врв на науката спрема импакт фактор журнали, ама не тенеќе ќе ни каже што е глупост, а што не :popce: :pos:
Можеш и линк да поставиш без оваа филозофија и потценување .Тенеќе без разлика дали ни се допаѓа содржината на тоа што постира секогаш остава линк.
Мислам буквално е 3 секунди работа.

64+ bez vakcina imaat pomal rizik od 18-49?

Според возраст и статус на вакцинираност е споредбата, 18-49 невакцинирани со 18-49 вакцинирани се споредува. Сега што нема линк каде би треба да има повеќе инфо од истражувањето тоа е друга работа .

Според возраст и статус на вакцинираност е споредбата, 18-49 невакцинирани со 18-49 вакцинирани се споредува. Сега што нема линк каде би треба да има повеќе инфо од истражувањето тоа е друга работа .
Na chartot go nema stolbot za vakcinirani 18-49.
Smesna matematika od majmuni ili neintuitiven prikaz?

Decki , dami i veganki, deckoto e nutricionist, sto ocekuvate povekje?
Jas generalno ne bi mu veruval na covek, uste pomalce na doktor koj so cel um ti preporacuva 10 kila limoni dnevno za da ja zadovolis dnevnata potreba od vitamin C.
P.s bas me interesira kolkava bi bila dnevnata doza na rasolnica za da se dostigni normata na vitaminot C i kolku vreme ke ostanis vo wc od koga ke ja ispies :cautious: .
P.s.s A negativen sum patem receno :toe:

Na chartot go nema stolbot za vakcinirani 18-49.
Smesna matematika od majmuni ili neintuitiven prikaz?
Unvaccinated vs. vaccinated, age 18-49 и вредноста на столбот е 17.2. Тоа најверојатно значи дека 17.2 пати(%!?) поголеми се шансите невакциниранитеда починат отколку вакцинираните.

Unvaccinated vs. vaccinated, age 18-49 и вредноста на столбот е 17.2. Тоа најверојатно значи дека 17.2 пати(%!?) поголеми се шансите невакциниранитеда починат отколку вакцинираните.
Sho znaci toa unvaccinated VS vaccinated i zosto odozgora ima celina - Increased risk of being unvaccinated ?
Zosto na drugite stolbovi nema VS?

kako sto kazav, neintuitiven prikaz.

Nikoj nisto ne nauci samo se izdigavte i jajce snesovte oti lele nevakcinirani ke umrat a ja nema.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom