Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Без многу мудрување, чувајте се колку што можете, не сакате да го искусите овој гаден вирус.
Затоа најбоље беше да се разболиме негде лето, пуни со елан, незатруени од масна храна толку, колку толку овошје и зеленчук во исхраната кога сме имале и кога сонце ни ги полнело батериите и сме се движеле повеќе. Кога сме биле и поотпорни на бактериски инфекции, затоа што како гледам повеќе проблем направија тие во последно време со омикронот.
Ја тоа неколку пати го потенцирав, ама некои мислеа деке ќе киднат и нема да се заразат. Може има и такви, ама цената која ја платиле е комплетно изолирање од светов, се друго кога тогаш се заразило.

Кк.

Ти благодарам инаку на убавите зборови. Јас немам никаков проблем со тебе, за да го решавам во приватни пораки. Имам убаво мислење за тебе и ваквите ко што кажа Параноја, 'незрели' реченици што си ги пишал за мене, нема да ме навредат, затоа што се баш тоа што се = незрели.

Ако некој не се согласува со тебе и се спротиставува на тоа што го збориш, не е лечење фрустрации, туку различно мислење. Кога би биле сите исти, општеството би било еднолично, монотоно и досадно. Дискусиите не би имале смисла. Али има време, ќе сфатиш. Мене ме мава депресија кога ќе помислам што се случува со човештвото и колку сме ние немоќни пред вирусот. Ти, слободно радувај се.

Ти посакувам убав ден. Премногу сум зафатена за лечење фрустрации на форумов.
Тоа е само лекција, ќе ја сфатиш и научиш. Тебе истото ти го правеше Бијонс, зарем не? :noze:

Тоа е реалната нова слика која ја имам за тебе, а беше предупредена минатата недела. Секоја реплика, кон мене, ти е полна со фрустрации, гнев и нервоза и ме обвинуваш дека сум се радувал на туѓата болка и страдање(!) , што е многу многу ниско. Многу убаво поразлично мислење и се надевам дека еден ден ќе ја сфатам неговата суштина.

Имаше слобода, истата ја злоупотреби, сега веќе ја немаш и ќе се соочуваш со реципроцитет. Така ако ме обвинуваш дека сум се радувал на туѓата смрт, ќе те обвинам дека и ти си причинител за истата. Ниско и подло, нели? 50% ви умираат во болниците, што е една од највисоките стапки во светот.

Жал ми е тоа што те мава депресија, побарај си стручна помош. Тука, за жал, не можам да ти помогнам.

Не ми беше поентата да те навредам, туку да научиш да се контролираш.

Убав ден. :sleep:

Малаксаноста ќе помине ама лично тешко ми поминува мајндблоуот како ич не ви е гајле шо некој го направи и пушти вирусот.
“People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own soul. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.”
Реалноста е дека сме ние експериментални глувци, и тоа никој нема никад да си го признае, затоа што во тој случај животот би им бил комплетна утка, затоа што сите бркаат некое исполнување на тешки амбици...деца, коли, станови и куќи....статус во општеството.
Некој може ќе проба да произнесе аргументи како животов е убав и живеме слободни.....она што не го знаат таквите е нашата природа и потенцијалот кој го поседуваме.

Zosto bas uste tri meseci, a ne 2 ili 4 ili 6 na primer?
Автоматски споено мислење:

Ko se bije, taj se voli :toe: :love:
Moze be Vlade..nema zian.
Virusov namaluva kako idat potopli meseci, barem gledano od ovie dve godini.

@Dumbledore ..e ne ti odi so zenive I ne ti odi...do tebe ke da e felerot:pos:

Малаксаноста ќе помине ама лично тешко ми поминува мајндблоуот како ич не ви е гајле шо некој го направи и пушти вирусот.

Како тоа некој го направил + го пуштил.
Можеш ли малку подетално да го објасниш ова. Ако е направен вештачки, тогаш зашто голем број хронично болни, со по неколку дијагнози, возрасни со по 100+ на нога го поминаа...
Како е пуштен низ светов, ако земеш во обзир колкава површина е покриена со население.

Луѓето што поддржуваа и сеуште поддржуваат фашистички мерки, истите што бараа невакцинираните да ги снема од планетава, што дозволуваат децата маски да носат, сега се повикуваат на емпатија :confused: :tapp::tapp: . Не барајте емпатија од тие со чиста крв, барајте одговорност од тие што им верувавте, барајте од нив емпатија да подобрат здравството, барајте одговорност што во Македонија се топело се и сешто, па со години телото отруено.
4.3 милијарди евра буџет на Македонија, освен оние панелите што горат за 2 минути, евро не е потрошено за подобрување на здравството. Милионите за тендерите со фармацевтските олигарси не се рачунаат.

Науката НЕ потфрли. Наука си беше во право, туку топките, фанатичните верници, решивте да и се помочате на науката и секој кој обратно кажуваше у Бардовци го праќавте.
Науката убаво претходно има потврдедно:
- луѓе затворени дома, под страв од смрт (најголем страв нели), стрес, здравјето им е на бандаш и дека ќе страдаат од разни здравствени проблеми. Сега нека ви кажуваат прикаски, пост ковид, лонг ковид, шарен ковид и каков се не ќе им текне.
- маски, шалчиња, платно преку лице не помагаат, дури и штетни се за здравје.
- здравствениот систем не функционираше неколку месеци + мерките = тешки последици по здравјето, а и смрт за многу луѓе со хронични болести. Тоа науката претходно го има потврдено, а и статистиката (науката на топките).
- секоја досегашна пандемија завршила самата од себе, без никакви фашистички мерки, а најмалку па со вакцини и тоа за вирус кој го има кај животните.
- научно истражување од првиот човек на Америчкото ЦДЦ заедно со уште неколку други, утврдија дека смртноста е 0,2
- пронаоѓачот на ПЦР тестот јавно има кажано пцр НЕ смее да се користи за дијагностика.
- вакцините не штитат како што си замислува народ (деца вакцинирани пак ги фаќаат болестите против кои се вакцинирани итн итн), добро освен оваа за ковидот, ама нели да не е кинеска, која е направена по ист принцип како и сите други претходни вакцини. :confused:
Според извештаите, во јануари шестмина вакцинирани со три дози вакцина починале, од кои најмладиот е 48-годишен човек.

„Сакам да упатам апел лекарите да не даваат антибиотици на заболените во првите четири дена со инфекцијата“, изјави д-р Петличковски, додавајќи дека клиничар доктор треба да процени кога и дали има потреба од тестирање и проверка на крвна слика.

„Се тестира и кога треба и кога не треба. Треба да се направат индикации кога треба да се анализираат д-димери“, додаде д-р Петличковски.

@Dumbledore ..e ne ti odi so zenive I ne ti odi...do tebe ke da e felerot:pos:
Не збори за коњот кој не си го јавала. :D

Па нели 4-те дози беа неопходни за да ги заштитат Израелците од одење во болница.
Нели?
Ја не сум рекол такво нешто. Нема нели тука. Вакцините не штитат како што рекоа дека штитат.

Ова што го збориш е нерелевантно со пишаното од страна на мене, а тоа е:
- Не е рационално да се чудиш на големиот проценти вакцинирани-хоспитализирани, затоа што во земјата има само такви (мање-више). Не може процентот на вакцинирани-хоспитализирани да биде поинаков, кога речиси целото население е вакцинирано.

Тоа, како се заразиле, нели не требало да се заразат и слично, се други прашања.

... фајзер не се задоволува со 50 милјарди чист профит од антиковид фајзер вакцината, туку веќе поагресивно делува за промовирање на својот орален лек против болеста КОВИД19, со тоа што не само што наплатува за продадениот орален лек, туку бара од самата држава купец да отвори доброволен фонд за финасирање на луѓето т.е. пациентите кои би имале несакани реакции од тој орален лек, мислам ејјј до каде иде овој циркус, зарем треба да се објасни што значи тој фонд меѓу редови?
... и ДА, да спомнам за омикрон сојот иако се тера овие денови со сила да го прогласат за врло опасен по живот, инфицирање со омиркон сојот со лесна клиничка слика, сите потешкотии и смртни случеви од КОВИД19 се сеуште од делта сојот каде тук там уште циркулира и човек може денес да се зарази со изразени потешки симптоми, но сигурно не е омикрон што се трудат да го „наместат“ како многу вирулентен и смртоносен!

Не е рационално да се чудиш на големиот проценти вакцинирани-хоспитализирани, затоа што во земјата има само такви (мање-више). Не може процентот на вакцинирани-хоспитализирани да биде поинаков, кога речиси целото население е вакцинирано.
Не е рационално да се чудам, ама во медиумите секој ден беше пласирана приказната дека невакцинираните се виновни за преполните болници, дури и во држави со над 80% вакцинирано население. Сега кога речиси целото население е вакцинирано кој е виновен за преполните болници?

Кој тоа решил додатно да му го искомплицира животот на луѓето? Објасни, не те разбирам. Се радувате затоа што дошло крај на провакс кампањата ли?

Океј, победивте ќе ви дадеме пехар ко награда, може?

Вирусот, уште циркулира и убива луѓе. Додека вие се радувате затоа што науката потфрлила и вакцините не чинат и сите сме 'заебани', двоцифрен број на фамилии оплакуваат по некој член од семејството. Ако мислиш дека е за радување ок, мене ме мава депресија што му нема крај на ова лудило. А не е наивно, не е воопшто наивно!!!!
Doktorke,kako i obicno, se pogresno si sfatila. Bukvalno se.
Nikoj ne se raduva deka vakcinite i naukata potfrlila, za drugo e slavenjeto i raduvanjeto.
Автоматски споено мислење:

Moze be Vlade..nema zian.
Virusov namaluva kako idat potopli meseci, barem gledano od ovie dve godini.
Ne be, ic nema zijan. Daj malce izlezi od toj drzavniot salter i smesaj se malce so obicen svet.
Za razlika od vas na drzavna cicka, drugite go nemame toj luksuz da zemame plata na nesraboteno, da glumime pozitivni, da se karantisvame po sto pati vo godinata i pak plata na smetka da si legni. Se e u kurac otideno.
Ne stvarno kolku pati vo ovie dve godini otsustvuvase od rabota radi virusot, na ovoj ili onoj nacin. Dali si bila bolna, vo izolacija, celo oddelenie ne ste rabotele radi neznam sto i taka. Kolku meseci ti se berat godisno?

Последно уредено:
Кој тоа решил додатно да му го искомплицира животот на луѓето? Објасни, не те разбирам. Се радувате затоа што дошло крај на провакс кампањата ли?
Ne bi rekol pro vaks, poise pro ludilo. Toa so ste bile naivni deka nekakov karantin ili prisilna vakcinacija kje go spreci virusot, ne ve trga od odgovornost za posledicite.
Sea mozhe samo da gi sumirame stetite, inflacija, energetska kriza, kje sleduva nekoja vojna po ekonomskite turbulencii i taka. Se ova kako bonus na stetite od samiot virus, koj ne gi sprecivte.

Ne mi treba pehar, ama mora da priznaam bese tesko da se glea kaj im otide pametot na tolku ligje. Milo mi e so na povekjeto im se vrati, koj porano koj pokasno.

Ne bi rekol pro vaks, poise pro ludilo. Toa so ste bile naivni deka nekakov karantin ili prisilna vakcinacija kje go spreci virusot, ne ve trga od odgovornost za posledicite.
Sea mozhe samo da gi sumirame stetite, inflacija, energetska kriza, kje sleduva nekoja vojna po ekonomskite turbulencii i taka. Se ova kako bonus na stetite od samiot virus, koj ne gi sprecivte.

Ne mi treba pehar, ama mora da priznaam bese tesko da se glea kaj im otide pametot na tolku ligje. Milo mi e so na povekjeto im se vrati, koj porano koj pokasno.
Види, ние може до бескрај да си ја вртиме топката како што сакаме, но фактот што некој верувал во нешто, притоа да кажам факти поткрепени со цврсти аргументи и докази, воопшто не го прави некој наивен и луд. Дури и да не се аргументи и докази, ти не може да влијаеш на вербата на луѓето. Секојдневно се расправам со такви и се имам изнагледано свашта. Од луѓе кои несериозно си ја сфаќаат работата, до луѓе кои и покрај тоа што си ја сфатиле сериозно работата, ги шетаат од едно на друго место. Човек, со прележан ковид (тешка ситуација), пак заболува. И пак е со воспаление на бели дробови. Лабораторија абнормална, параметри високи до плафон. На ртг белодробието речиси и да не се гледа! Завршува во болница на венска терапија. Така да, ниту природниот имунитет не е нешто подобар. И пациентка, вакцинирана со три вакцини за три дена скина конци. Сатурацијата наеднаш паѓа, состојбата наеднаш се влошува. Млада девојка, прележана, две вакцини, пак заболува од ковид!!! И наместо фокусот да ни биде на изнаоѓање решение, ние трошиме енергија на вакви провакс VS антивакс разговори.

Океј е дечки. Разбудете се, ова е реалност и секој ден се случува. А одговорноста треба да се бара подалеку од желбата да се најде решение (читај вакцина) за да му дојде крај на ова лудило.

И наместо фокусот да ни биде на изнаоѓање решение, ние трошиме енергија на вакви провакс VS антивакс разговори.
Kako ke go najdes resenieto, koga nemate protokol za kovid?
I pocetokot go zboruvavme istoto.
Lugeto se mrzi, gi mrzi da se potrudat da si isplaniraat obrok so potrebni vitamini, gi mrzi da se fizicki aktivni, i cekaat da im padne od neboto, ili farmacevtski profiteri, magicno resenie za site problemi.

Kako ke go najdes resenieto, koga nemate protokol za kovid?
I pocetokot go zboruvavme istoto.
Lugeto se mrzi, gi mrzi da se potrudat da si isplaniraat obrok so potrebni vitamini, gi mrzi da se fizicki aktivni, i cekaat da im padne od neboto, ili farmacevtski profiteri, magicno resenie za site problemi.
Тоа што немаме протокол, е проблем на државата Дарлинг.
Пред некој месец, кога имав прилика да разговарам со човек на функција за тоа прашање, одговорот беше....па протоколите се во книга, се знае како се лекуваат вируси....симптоматски. :unsure: Така е тоа во Македонија. Мрзливи сме многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom