Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Тестирав и јас антитела на синофарм. Многу слабо. Ќе се вакцинираме со трета доза. Ќе почекам јас уште малку со оглед на тоа што имам антитела од фајзерот, а и да ми пројдат шест месеци.
Може да кажеш која бројка имаш со синофарм?

И со оглед дека се бараат бројки за заштита на вакцините, ајде со нашите бројки.

Заштита од инфекција кај цела популација е -22.4%
Заштита од инфекција над 18 години е 1.52%
Заштита од инфекција над 40 години е 16.1%

Заштита од смрт кај цела популација е 15.5%
Заштита од смрт над 18 години е 32%
Заштита од смрт над 40 години е 42,1%

Некој бројки можат и вака да се искажат. Затоа што многу луѓе не можат да разберат колку реално е таа фамозна заштита од вакцината.

1636112899050.png

@Igorcemk знаеш со што се поклопува секоја од неделиве каде почнуваат нагло да умира соодветна старосна група во Шкотска?

1636114161015.png

Последно уредено:
И со оглед дека се бараат бројки за заштита на вакцините, ајде со нашите бројки.

Некој бројки можат и вака да се искажат. Затоа што многу луѓе не можат да разберат колку реално е таа фамозна заштита од вакцината.

Прегледај го приврзокот 312338

@Igorcemk знаеш со што се поклопува секоја од неделиве каде почнуваат нагло да умира соодветна старосна група во Шкотска?

Прегледај го приврзокот 312340

Kafeavata ojt nadolu, srekja za mene spagjam vo taa grupa.

Референтна вредонст 20.33 Bau/ml. Слабо некако. Кај мене Синовак бустнал малку , Maj имав нешто 2.1 х референта вредност сега 2 месеци после ревакцина х8.
Да слабо. Од татко ми е тоа, ваљда дека и постар.
Од Фајзер јас имам +400.

До минатата недела имаше 45.621 позитивни, до оваа недела 48.955 . Разлика 3.334.
До минатата недела имаше 12.375 позитивни вакцинирани, до оваа недела 13.886. Разлика 1,511.
По недели:
40: 37%
41: 41.3%,
42: 43.4%,
43: 41.9%
Oваа 44 недела 45.3% од сите позитивни биле вакцинирани.

До минатата недела имаше 1.592 починати, до оваа недела 1.688. Разлика 96.
До минатата недела имаше 282 починати целосно вакцинирани, до оваа недела 312. Разлика 30.
По недели:
40: 27.8%
41: 24.7%
42: 21.8%,
43: 25.5%
Oваа 44 недела 31.25% од сите починати биле вакцинирани.

46 отсто од граѓаните над 18 години примиле две дози вакцина.
37 отсто од популацијата во државата примила две дози вакцина.

Брат, ако ти се точни пресметкиве, а делува дека ти се - ова се страшно поразителни бројки за вакцините... :unsure:

Брат, ако ти се точни пресметкиве, а делува дека ти се - ова се страшно поразителни бројки за вакцините... :unsure:

Еве уште податоци. Вкупна смртност за европските држави.
Гледајте кој ќе излези со најмалце вкупно умрени (не само ковид) од пандемијата.
Сепак ќе излези дека тие што имаа најмногу карантини и мерки, најтешко поминаа. Најверојатно убивме повеќе луѓе со карантините и вакцините отколку што ќе умреа од корона.

1636121576580.png

Тоа беше јасно одамна, се виде во израел, ама паметњаковциве не сакаа да си го скршат егото. Еве за западните вакцини, нели ако кинеските се лоши.

Во вторникот примив трета доза Фајзер.

Земав нов сертификат преку вакцинација.мк каде ги пишува сите три дози но кога ќе се скенира или пише тој линкот во веб прелистувач вади само Sinopharm INACTIVATED со датумот од втора доза . Треба ли да ги пишува сите три дози таму?

Последно уредено:
@Ron Burgundy каде се скри? Уште ти го паметам ова:
дамби, поуживајте овие две недели во слободата. Џабе ќе ви бидат после логиката и аргументите.
После се премисли и го напиша ова:
Небитно е тоа, погрешна проценка се дешава. Јас не сум политички активен како вас и не се замарам со политика, па не сум знаел кога ќе бидат изборите, сигурно сум помислил дека ќе бидат побрзо кога сум го пишал тоа.
Изборите поминаа, владата ќе падне, до каде се мотивациските мерки!? :coffee:

... во соседните држави, па и кај нас има забрана за движење на невакцинирани (прележани или непрележани) во молови, кафани, ресторани, концерти, сега следи логичко размислување, па прашање со кое право се забранува и кој тоа забранува? Секоја забрана се носи со законска регулатива, мора да има закон кој ќе го забрани тоа, дали има закон?
... Да! има ,,ПРЕПОРАКА,, од Комисија за заразни болести, но тоа не е закон за забрана и немаат никакво право да забранат, ако нема со закон донесено забрана за нивна препорака за движење на луѓе како основно право човекот за слободно движење, моментално ја слушам странската дебата, двајца мажи против жена адвокат сенатор, ги растури со факти, земени (купени) 120 милиони дози антиковид вакцини, доволно да се вакцинира целото население на дотичната држава 6 пати, зошто (2 милијарди евра ги чинеше), пола им помина рокот, им беше до 31.10., па државата во Х оправдани услови и причини го продолжила рокот до јуни 2022, не сме биле најутепани! :facepalm:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom