како не е, во кој смисол?VAERS ne e relevanten izvor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
како не е, во кој смисол?VAERS ne e relevanten izvor.
Може да кажеш која бројка имаш со синофарм?Тестирав и јас антитела на синофарм. Многу слабо. Ќе се вакцинираме со трета доза. Ќе почекам јас уште малку со оглед на тоа што имам антитела од фајзерот, а и да ми пројдат шест месеци.
како не е, во кој смисол?
И со оглед дека се бараат бројки за заштита на вакцините, ајде со нашите бројки.
Заштита од инфекција кај цела популација е -22.4%
Заштита од инфекција над 18 години е 1.52%
Заштита од инфекција над 40 години е 16.1%
Заштита од смрт кај цела популација е 15.5%
Заштита од смрт над 18 години е 32%
Заштита од смрт над 40 години е 42,1%
Некој бројки можат и вака да се искажат. Затоа што многу луѓе не можат да разберат колку реално е таа фамозна заштита од вакцината.
Прегледај го приврзокот 312338
@Igorcemk знаеш со што се поклопува секоја од неделиве каде почнуваат нагло да умира соодветна старосна група во Шкотска?
Прегледај го приврзокот 312340
23 Bau/ml.Може да кажеш која бројка имаш со синофарм?
Референтна вредонст 20.33 Bau/ml. Слабо некако. Кај мене Синовак бустнал малку , Maj имав нешто 2.1 х референта вредност сега 2 месеци после ревакцина х8.23 Bau/ml.
Да слабо. Од татко ми е тоа, ваљда дека и постар.Референтна вредонст 20.33 Bau/ml. Слабо некако. Кај мене Синовак бустнал малку , Maj имав нешто 2.1 х референта вредност сега 2 месеци после ревакцина х8.
До минатата недела имаше 45.621 позитивни, до оваа недела 48.955 . Разлика 3.334.
До минатата недела имаше 12.375 позитивни вакцинирани, до оваа недела 13.886. Разлика 1,511.
По недели:
40: 37%
41: 41.3%,
42: 43.4%,
43: 41.9%
Oваа 44 недела 45.3% од сите позитивни биле вакцинирани.
До минатата недела имаше 1.592 починати, до оваа недела 1.688. Разлика 96.
До минатата недела имаше 282 починати целосно вакцинирани, до оваа недела 312. Разлика 30.
По недели:
40: 27.8%
41: 24.7%
42: 21.8%,
43: 25.5%
Oваа 44 недела 31.25% од сите починати биле вакцинирани.
46 отсто од граѓаните над 18 години примиле две дози вакцина.
37 отсто од популацијата во државата примила две дози вакцина.
![]()
МЗ: За три месеци починале 1.688 лица, 312 биле вакцинирани, а речиси 50 илјади се заразиле
Во периодот од 6 август до 4 ноември во Македонија се регистрирани 48.955 лица кои се заразиле од коронавирусот, од нив 13.886 биле целосно вакцинирани. Како последица на ковид-19 починале 1.688 лица, а од нив 312 биле вакцинирани. Од хоспитализираните болни 78 проценти не биле вакцинирани.www.mkd.mk
Брат, ако ти се точни пресметкиве, а делува дека ти се - ова се страшно поразителни бројки за вакцините...И со оглед дека се бараат бројки за заштита на вакцините, ајде со нашите бројки.
Заштита од инфекција кај цела популација е -22.4%
Заштита од инфекција над 18 години е 1.52%
Заштита од инфекција над 40 години е 16.1%
Заштита од смрт кај цела популација е 15.5%
Заштита од смрт над 18 години е 32%
Заштита од смрт над 40 години е 42,1%
Брат, ако ти се точни пресметкиве, а делува дека ти се - ова се страшно поразителни бројки за вакцините...![]()
Тоа беше јасно одамна, се виде во израел, ама паметњаковциве не сакаа да си го скршат егото. Еве за западните вакцини, нели ако кинеските се лоши.Брат, ако ти се точни пресметкиве, а делува дека ти се - ова се страшно поразителни бројки за вакцините...![]()
После се премисли и го напиша ова:дамби, поуживајте овие две недели во слободата. Џабе ќе ви бидат после логиката и аргументите.
Изборите поминаа, владата ќе падне, до каде се мотивациските мерки!?Небитно е тоа, погрешна проценка се дешава. Јас не сум политички активен како вас и не се замарам со политика, па не сум знаел кога ќе бидат изборите, сигурно сум помислил дека ќе бидат побрзо кога сум го пишал тоа.