Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Сите ќе се заразите вие вакцинираните, само прашање на време е.
Затоа престанете да живеете во илузии дека нема да фати короната, багро една мајмунска.

Da, ama vidi vaka slikovito. Mozes da vozis kola so kais i pernice ama i bez. Ja preferiram da vozam zastiten.

Науката е релативна ствар Дамбс.
Аха, до вчера верувавте во медицината, а денес е релативна! Ок. :vrtioci:

Не знам кој поддржува омаловажување. Јас не! Пораката ти е на погрешна адреса упатена. :)

@Igorcemk ти се вакцинира ли со трета доза?
Ne uste oti ne sum pominal najmalce 6 meseci posle vtora sto e uslov. Imam na um da ja primam so ogled na toa sto imam relativno mnogu kontakti i so toa ocekuvam da se zarazam zimava a od druga strana i odgovornost za drugi. Edino ovde nema povekje golemi vakcinalni punktovi i logisticki e potesko da se dojde do vakcina i plus bi preferiral Moderna posto vtorata mi bese takva i od toa sto se cita e malce poefikasna od Biontech/Pfizer so ogled na pogolema doza sto ja davaat.

Аха, до вчера верувавте во медицината, а денес е релативна! Ок. :vrtioci:

Не знам кој поддржува омаловажување. Јас не! Пораката ти е на погрешна адреса упатена. :)
Ти си го лајкнал модераторе :cautious:

Ти се посерам во заштитата кога пак ќе те фати...само ја одолговлекувате ситуацијава со вирусот.

Abe ti mozes mnogu da se poseruvas samo ne kaza zosto pisuvas protiv vakcinite.

Пишував за Британија и Германија за зголемен број на пациенти во брза помош и болниците од срцеви и невролошки заболувања.

Сега Австралија болниците се под голем притисок, ама не од ковид.
Хммммммм

Исто и во САД

Игорче ќе сумираме на крај колку убивме, а колку спасивме со мерките.

Пишував за Британија и Германија за зголемен број на пациенти во брза помош и болниците од срцеви и невролошки заболувања.

Сега Австралија болниците се под голем притисок, ама не од ковид.
Хммммммм

Исто и во САД

Игорче ќе сумираме на крај колку убивме, а колку спасивме со мерките.

Predpostavuvam ama ne mozam da dokazam. Pogolem stres, propusteni pregledi poradi optovareno zdravstvo, opsto zebeluvanje na lugjeto poradi lock-down i namalena aktivnost na lugjeto? Moze da ima mnogu pricini, ti celuvas da dokazes deka e do vakcinite ama za toa nema nikakvi dokazi. Toa sega e nova teza sto se siri niz telegram grupite.

Abe ti mozes mnogu da se poseruvas samo ne kaza zosto pisuvas protiv vakcinite.

Јас не сум кажал зашто пишувам против вакцините? Извини батко ама јас не сум папагал да се повторувам и да вреглам едни исти муабети.

Вашите морални приказни како тоа ги заштитувате другите и такви разни приказни за мали деца не поминуваат, направете му услуга на општество и заразете се, прифате дека луѓе ќе починат од вирусот тоа е неизбежно и излезете од тие илузии за вашите ,,подвизи".

Прави што ти душа сака, ако сакаш прими ја евентуaлната 4та доза, ама да знаеш дека ти и твоите пријателчиња директно учествувате во одолговлекување на ситуацијата

Predpostavuvam ama ne mozam da dokazam. Pogolem stres, propusteni pregledi poradi optovareno zdravstvo, opsto zebeluvanje na lugjeto poradi lock-down i namalena aktivnost na lugjeto? Moze da ima mnogu pricini, ti celuvas da dokazes deka e do vakcinite ama za toa nema nikakvi dokazi. Toa sega e nova teza sto se siri niz telegram grupite.

VAERS е полн со бројки и немало докази :pos:

Не лажеа, што не лажеа дека ваерс не е релевантен, ама секој ден се повеќе разбирам дека ваерс има само 10% од сите бројки. Затоа што да внесиш податоци таму е исклучително тешко. 90% од податоците се внесени од медицински лица, нешто што сега му се советува на докторите да не го прават.

VAERS е полн со бројки и немало докази :pos:

Не лажеа, што не лажеа дека ваерс не е релевантен, ама секој ден се повеќе разбирам дека ваерс има само 10% од сите бројки. Затоа што да внесиш податоци таму е исклучително тешко. 90% од податоците се внесени од медицински лица, нешто што сега му се советува на докторите да не го прават.
VAERS ne e relevanten izvor.

До минатата недела имаше 45.621 позитивни, до оваа недела 48.955 . Разлика 3.334.
До минатата недела имаше 12.375 позитивни вакцинирани, до оваа недела 13.886. Разлика 1,511.
По недели:
40: 37%
41: 41.3%,
42: 43.4%,
43: 41.9%
Oваа 44 недела 45.3% од сите позитивни биле вакцинирани.

До минатата недела имаше 1.592 починати, до оваа недела 1.688. Разлика 96.
До минатата недела имаше 282 починати целосно вакцинирани, до оваа недела 312. Разлика 30.
По недели:
40: 27.8%
41: 24.7%
42: 21.8%,
43: 25.5%
Oваа 44 недела 31.25% од сите починати биле вакцинирани.

46 отсто од граѓаните над 18 години примиле две дози вакцина.
37 отсто од популацијата во државата примила две дози вакцина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom