Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Како тоа го заебал законот, а не и вирусот!?
Така фино, уште е тука, уште циркулира, уште инфицира, уште усмртува.
Ова сценарио е реално: Влегуваш во Мол со маска, маската ја симнуваш сако (ако/)кога јадеш/пиеш или влегуваш во гардеробер. Маска мора да носиш затоа што е задолжителна! Кои се шансите тука да фатам Ковид, независно од тоа дали имам или немам фејк сертификат!? Сертификатот не ти е гаранција.

Друг интересен феномен е ГТЦ кој има свои продавници. За таму не ти треба сертификат за влез, а во другите Молови каде имаат продавници ти треба! Што е разликата меѓу таа продавница, да речеме Теранова, во ГТЦ и онаа во Веро, Сити мол, Ист гејт и Капитол!? Евентуално големината на просторот, другите услови се горе-доле идентични. Самите продавници се во затворен простор.

Истата логика се однесува и за маркетите.

Друго реално сценарио е да седнам со некоја на кафе во полупразен кафич надвор од централното градско подрачје. Со неа, па и со друштво, можеме да се собираме кај мене (во затворен простор) или во парк (во отворен простор), но не можеме на тераса во некој кафич! Зошто? Соломонското решение е да работат само отворените тераси на кафичите, рестораните и кафаните. Така ем ќе се намали теретот врз таа гранка, ем ќе се намали шансата за зараза (200 од 12.000). Фер?

Поголеми шанси некој да се зарази има во бус или на пазар, отколку на овие места кои се надградени со мерки за претпазливост!

Овие мерки се косат со здравиот разум, немаат елементарна логика зад себе, затоа што се донесени како превентивни мерки. Притоа, јас секаде си влегувам со еден културен гест. Си влагам и во Веро и во Капитол. Никого не сакам да заебам, сакам да си испазарам и да си одам дома.

Сфаќаш зошто народот не се придржува кон овие фашистички мерки?

Не ти требаат мерки од таков калибар. Еве, како ти би го зголемила процентот на имунизирано население? Лично преферирам награди пред казни. :)
До кога планираш истите реферати да ги пишуваш? Нели ти се смачи? :D
Цело време тоа па тоа го дискутираме. Маските та маските! Мислам дека тоа е одамна апсолвирано. Исто како и (не)имањето логика во мерките.

Така фино, уште е тука, уште циркулира, уште инфицира, уште усмртува.
Најди си го (не)логичниот силогизам во твојот коментар. Припази на одговорот на прашањето и на (не)логичноста на мерките. Тоа беше предмет на мојата критика. :)

прележаните создаваат антитела на на сите делови на целосен вирус SARС-CoV-2
Хххмммммм… пааа ….(n)(n) да не не си баш сигурна.
Дај со Тенеке дајте заклучок уште мутацииве како да ги стопираме и да затвараме темава
Автоматски споено мислење:

едно од објаснувањата зошто прележаните имат подобра заштита и антитела, отколку вакцинираните
Бреееејјјј бисер до бисер ама сепак е твое мислење и го почитувам.

споредбено нив не им се дава сертификат
А оние што го поминале без симптоми како ќе знаат за да им дадат сертификат на гравче ќе гледаат

само да те дополнам пишано малку поедноставно
Ахамм он демек на многу високо ниво напишал многу стручно

Последно уредено:
Ситуацијата е загрижувачка. Ron Burgundy го нема да постира нешто веќе 7-8 часа. Да не има закачено корона и да има паднато негде по улици?! :confused:

Примив трета доза и го превземам сертификатото од вакцинација мк но само двете дози вакцина ми ги пишува во сертификатот. Што точно треба да се направи за да ми ја пишува третата доза?

На сајтот под превземи сертификат пишуваше да се избрише стариот сертификат со две дози да се избрише доколку е генериран. Дали треба да го избришам стариот? Гледам има да се кликне избриши сертификат.

Серковци ни наметнуваат со сила вакцинација. Не кажува зошто не прават нивно истражување за природниот имунитет, не кажува колку од вработените во CDC се вакцинирани и не кажува зошто 75% од сите вработени во CDC работат од дома ако се или можат да се вакцинираат и вакцината ќе ги заштити :pos:

Не сите носат маски во кола или надвор оти се плашат. Еве на мене неколку пати ми се има случено со маска од маркет/аптека па одма во кола и ја заборавам маската на минута па и повеќе а сам си возам со маска ставено :D
со маска замаглуват наочари па може да се учукаш некаде со колата

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Добро е најпосле малце научна дискусија против ова лудило.

How Fauci Fooled America

The evidence is in. Governors, journalists, scientists, university presidents, hospital administrators and business leaders can continue to follow Dr. Anthony Fauci or open their eyes. After 700,000-plus COVID deaths and the devastating effects of lockdowns, it is time to return to basic principles of public health.

Martin Kulldorff, д-р на науки, епидемилог и биостатистичар, професор на Харвард и Jay Bhattacharya, д-р на науки и професор на Станфорд.

Примив трета доза и го превземам сертификатото од вакцинација мк но само двете дози вакцина ми ги пишува во сертификатот. Што точно треба да се направи за да ми ја пишува третата доза?

На сајтот под превземи сертификат пишуваше да се избрише стариот сертификат со две дози да се избрише доколку е генериран. Дали треба да го избришам стариот? Гледам има да се кликне избриши сертификат.
Со кои вакцини беше вакциниран претходно и како помина после третата вакцина? Некои реакции?

Со кои вакцини беше вакциниран претходно и како помина после третата вакцина? Некои реакции?
Две дози со Синофарм трета со Фајзер.

Со третава левата рака ми е како воспалена тој дел каде што ме боцкаа. Првата вечер кога спиев на страната на левата рака ме болеше, исто и на дигање боли. Вторава вечер и утринава е доста поднослив болот.

Температури и замор немав. Кога се вакцинирав ми рекоа да пијам парацетамол по потреба најверојатно ако имам температура, да не дигам многу и како и за првите две дози вода да се пие повеќе после вакцинирањето.

Две дози со Синофарм трета со Фајзер.

Со третава левата рака ми е како воспалена тој дел каде што ме боцкаа. Првата вечер кога спиев на страната на левата рака ме болеше, исто и на дигање боли. Вторава вечер и утринава е доста поднослив болот.

Температури и замор немав. Кога се вакцинирав ми рекоа да пијам парацетамол по потреба најверојатно ако имам температура, да не дигам многу и како и за првите две дози вода да се пие повеќе после вакцинирањето.
Тоа ќе помине брзо. На времето примавме инекции кристали у глутеусите, тие тек како болеа. Со кинеските многу од луѓето како да не се вакцинирале. Иако и со фајзерот (па и било која) не треба да се опушташ затоа што и тие не се којзнае што. Братот и снаата целосно вакцинирани со фајзер крај на мај јуни, во почеток на октомври 2 недели одвај дигнаа глава. За малку ќе завршеа во болница. Пазење си треба. И среќа, ебаго.

Тестирав и јас антитела на синофарм. Многу слабо. Ќе се вакцинираме со трета доза. Ќе почекам јас уште малку со оглед на тоа што имам антитела од фајзерот, а и да ми пројдат шест месеци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom