Kindle

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
Ги симнав со една trial програма, мислам дека има околу 11.000 книги, 7,85 гигабајти. Ептен случајно налетав на книгиве, прашање дали има толку книги во нашиве библиотеки. :D

naumdb
Фала за линкот, дај сега тип и за софтверот со кој ги симна... да не губиме време на истражување и за тоа! :)
(webcopier користев на времето)

Јас инаку обично прво истражувам што сакам да читам па дури потоа симнувам книги. Сепак, ваква голема колекција на пре-форматирани книги во киндл формат не се пропушта... кој знае каква торент-контрола ни носи иднината, кој ќе се заебава со проксија тогаш. :-/

naumdb
Фала за линкот, дај сега тип и за софтверот со кој ги симна... да не губиме време на истражување и за тоа! :)
(webcopier користев на времето)

Јас инаку обично прво истражувам што сакам да читам па дури потоа симнувам книги. Сепак, ваква голема колекција на пре-форматирани книги во киндл формат не се пропушта... кој знае каква торент-контрола ни носи иднината, кој ќе се заебава со проксија тогаш. :-/
Користев inspyder web to disk.
Ама не оди многу брзо, сигурно се симнуваа неколку часови, го оставив компјутерот цела вечер да работи. :)

Фала.
Споро ама сигурно, така и треба. Многу сајтови знаат да те исклучат и да го банираат IP-то привремено, ако навалиш со симултани конекции...

Moeш да ги торентираш?
Многу ми е спор upload-от, инаку без проблем ќе ги „торентирав“, повеќе ти се исплати да ги симнеш директно од таму:) Ако во иднина се префрлам на T-Home Optic (голема веројатност за тоа) одма ќе бидат поставени и ќе те известам :) Исто имам и два-три гигабајти со српско/хрватски книги.

Се продава кај нас киндлов?

Се продава кај нас киндлов?
Во kupilaptop имаше само од Kindle таблетите. Мислам дека не се продава никаде на друго место. Единствено да го порачаш од Amazon или eBay, или најдобрата варијанта, некој да ти го донесе од Америка.

Изгледа дека осветлувањето на новиот киндл има одредени проблеми, имено нееднаква осветленост, обојувања на делови од екранот и слично. Еве слика:

51ByLpq12AL.jpg

Леле ај плс совет дајте ми побрзо. Го симнав програмчево од Амазон за праќање книги од компјутер на киндл мејлот. Програмава го бара мојот Амазон акаунт. А мене книгиве сите симнати нелегално, страв ми е да го напишам.

Леле ај плс совет дајте ми побрзо. Го симнав програмчево од Амазон за праќање книги од компјутер на киндл мејлот. Програмава го бара мојот Амазон акаунт. А мене книгиве сите симнати нелегално, страв ми е да го напишам.
Не го користи тоа.
Симни Calibre за правење книги.

Ама не ми треба конвертирање на книги - имам Калибре. Ми треба да си пратам книги од компјутер на киндл.
Па до сега како префрлаше книги од компјутер на киндл?
Не го отвара ко usb па копи пасте?
Или од киндл книги си купила оригинални?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom