Kindle

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Ги симнав со една trial програма, мислам дека има околу 11.000 книги, 7,85 гигабајти. Ептен случајно налетав на книгиве, прашање дали има толку книги во нашиве библиотеки. :D

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.203
Поени од реакции
34.794
naumdb
Фала за линкот, дај сега тип и за софтверот со кој ги симна... да не губиме време на истражување и за тоа! :)
(webcopier користев на времето)

Јас инаку обично прво истражувам што сакам да читам па дури потоа симнувам книги. Сепак, ваква голема колекција на пре-форматирани книги во киндл формат не се пропушта... кој знае каква торент-контрола ни носи иднината, кој ќе се заебава со проксија тогаш. :-/

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
naumdb
Фала за линкот, дај сега тип и за софтверот со кој ги симна... да не губиме време на истражување и за тоа! :)
(webcopier користев на времето)

Јас инаку обично прво истражувам што сакам да читам па дури потоа симнувам книги. Сепак, ваква голема колекција на пре-форматирани книги во киндл формат не се пропушта... кој знае каква торент-контрола ни носи иднината, кој ќе се заебава со проксија тогаш. :-/
Користев inspyder web to disk.
Ама не оди многу брзо, сигурно се симнуваа неколку часови, го оставив компјутерот цела вечер да работи. :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.203
Поени од реакции
34.794
Фала.
Споро ама сигурно, така и треба. Многу сајтови знаат да те исклучат и да го банираат IP-то привремено, ако навалиш со симултани конекции...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Moeш да ги торентираш?
Многу ми е спор upload-от, инаку без проблем ќе ги „торентирав“, повеќе ти се исплати да ги симнеш директно од таму:) Ако во иднина се префрлам на T-Home Optic (голема веројатност за тоа) одма ќе бидат поставени и ќе те известам :) Исто имам и два-три гигабајти со српско/хрватски книги.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се продава кај нас киндлов?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Се продава кај нас киндлов?
Во kupilaptop имаше само од Kindle таблетите. Мислам дека не се продава никаде на друго место. Единствено да го порачаш од Amazon или eBay, или најдобрата варијанта, некој да ти го донесе од Америка.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.203
Поени од реакции
34.794
Изгледа дека осветлувањето на новиот киндл има одредени проблеми, имено нееднаква осветленост, обојувања на делови од екранот и слично. Еве слика:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Леле ај плс совет дајте ми побрзо. Го симнав програмчево од Амазон за праќање книги од компјутер на киндл мејлот. Програмава го бара мојот Амазон акаунт. А мене книгиве сите симнати нелегално, страв ми е да го напишам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Леле ај плс совет дајте ми побрзо. Го симнав програмчево од Амазон за праќање книги од компјутер на киндл мејлот. Програмава го бара мојот Амазон акаунт. А мене книгиве сите симнати нелегално, страв ми е да го напишам.
Не го користи тоа.
Симни Calibre за правење книги.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ама не ми треба конвертирање на книги - имам Калибре. Ми треба да си пратам книги од компјутер на киндл.
Па до сега како префрлаше книги од компјутер на киндл?
Не го отвара ко usb па копи пасте?
Или од киндл книги си купила оригинални?

Kajgana Shop

На врв Bottom