Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е тоа проблемот, до 10% загуба на пакети е нормално кај мене.. плус имам супер латенција. Друго е работата, штом за една вечер паднав од реални 5 мегабита на 250 килобита..

Не е нормално да има загуба на пакети дали им е тоа финта да се растерети линкот од Торенти .кај АДСЛ пакетите нема никакви загуби максимално се искористува линкот.

Ќе мора да го средат во секој случај.

Се поправи инаку уште вчера вечер.. пак летнаа торентите со по 550-600KB/s.

Сега е топ нема паѓање на пакетите сигурно нешто сериозно било затоа што и АДСЛ`џиите се жалеа на латенција .

Нека тера вака.:salut:

Последниве денови интернето на Телекабел многу е спор. Ме интересира дали и другите корисници на Телекабел имаат слични проблеми?

Да и кај мене не е нешто екстра. До кај 2 мегабити иде. Зафатен е телефонот нивен како по обичај...И така :kafe:

Кај мене се е нормално како и претходните денови ... сума сумарум, сурфањето, торентот, игрите на бато се збираат на околу 9.2 мегабита ...

Тапа се Телекабел деновиве...

Тапа се Телекабел деновиве...

Изгледа е преоптоварено ..или незнам што ама на сабајле 10-11 иде и до 10 мегабита не спидтест, а после пага на 2 мегабита..

Незнам што е..:toe:

Изгледа е преоптоварено ..или незнам што ама на сабајле 10-11 иде и до 10 мегабита не спидтест, а после пага на 2 мегабита..

Незнам што е..:toe:

Не им држи интернетот на ТК, многу корисници, а стиснати се да земат уште еден линк. Денес у 7 сабајле имав 800кб/с за веќе у 12-13 саат да ми падне на 70-90кб/с. Вечер коа ке си легнат сите, пак ке рипне на 800...........Да ви ебам тоа стипсите, get some more juice.....

Кај мене од први месецов до сеа, мах. 60 KB/s преку што и да било.

Изгледа не им беше баш најпаметно што пуштија 6 мегабита, а и rapidshare пак сменија правила, нема веќе чекање за следниот download, ама тоа придонесе моментално да не може да се снима побрзо од 110 KB/s.

Изгледа не им беше баш најпаметно што пуштија 6 мегабита, а и rapidshare пак сменија правила, нема веќе чекање за следниот download, ама тоа придонесе моментално да не може да се снима побрзо од 110 KB/s.

Малце офтопик ама кога веќе се фатив за рапидшер, било полошо отколку што мислев, пред некој саат 110 KB/s ми било и бонус, за free пишува дека ќе било ограничена брзината на 500 Кb/s=62 KB/s.

Малце офтопик ама кога веќе се фатив за рапидшер, било полошо отколку што мислев, пред некој саат 110 KB/s ми било и бонус, за free пишува дека ќе било ограничена брзината на 500 Кb/s=62 KB/s.

Извините за оф топикот али сакав да ти кажам друже интересно дека преска кога симињав со операта не идеше повеќе од 62 КB/s и ај викам да пробам со мозилата симињаше со просечни таму 96 KB/s и еве на сликата се гледа со која брзина симињаше просечно.Иначе јас сум корисник на WADSL али рапидшаре за сите е ист.Почнаа и даунлодот да го лимитираат бе мамата :nerv: :nerv:

rapid.jpg

Кај мене од први месецов до сеа, мах. 60 KB/s преку што и да било.

И кај мене нешто слично во текот на денот, само што во раните утрински часови драстично се подобрува, еве сега како е:

291828053.png

Извините за оф топикот али сакав да ти кажам друже интересно дека преска кога симињав со операта не идеше повеќе од 62 КB/s и ај викам да пробам со мозилата симињаше со просечни таму 96 KB/s и еве на сликата се гледа со која брзина симињаше просечно.Иначе јас сум корисник на WADSL али рапидшаре за сите е ист.Почнаа и даунлодот да го лимитираат бе мамата :nerv: :nerv:

rapid.jpg

Да не се разбереме погрешно, лимитот е поради новите правила на рапидшер.

premiumvorteileenle7.jpg

No more captchas - higher flexibility for premium-users

July 02, 2008
By eliminating the captchas we simplified the use of RapidShare's free services significantly. In addition, free-users can now upload and download bigger files (up to 200 megabyte). Anyhow, to protect RapidShare from congestion caused by automated downloading, we limited the maximum download speed for free‐users to 500 kilobit per second. To compensate for that, they do not have to wait anymore until starting a succeeding download.

Premium-users now profit from more flexibility regarding the download volume: It used to be limited to 10 gigabyte per day and can be "saved" now to a maximum of 50 Gigabyte. As a consequence, the volume that was not used is transferred to the following day automatically, up to a maximum of 50 gigabyte. If the complete download capacity is used up during one day, the premium-user is able to save another 10 gigabyte the following day.

Ништо, поминаа деновите кога се симнуваше и по 700 KB/s, не знам баш дали важи овoj лимит во happy hour.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom