Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И кај мене нешто слично во текот на денот, само што во раните утрински часови драстично се подобрува, еве сега како е:

291828053.png

Да не се разбереме погрешно, лимитот е поради новите правила на рапидшер.

premiumvorteileenle7.jpg

No more captchas - higher flexibility for premium-users

July 02, 2008
By eliminating the captchas we simplified the use of RapidShare's free services significantly. In addition, free-users can now upload and download bigger files (up to 200 megabyte). Anyhow, to protect RapidShare from congestion caused by automated downloading, we limited the maximum download speed for free‐users to 500 kilobit per second. To compensate for that, they do not have to wait anymore until starting a succeeding download.

Premium-users now profit from more flexibility regarding the download volume: It used to be limited to 10 gigabyte per day and can be "saved" now to a maximum of 50 Gigabyte. As a consequence, the volume that was not used is transferred to the following day automatically, up to a maximum of 50 gigabyte. If the complete download capacity is used up during one day, the premium-user is able to save another 10 gigabyte the following day.

Ништо, поминаа деновите кога се симнуваше и по 700 KB/s, не знам баш дали важи овoj лимит во happy hour.

Абе до сега кога некој ќе начекаше happy hour, се си беше исто само што не требаше да го пишуваш тој глупиот код со мачиња и глупости. А сеа пошто нема кодови (барем не начекав), не би требало ни happy hour да има. Освен ако не напраат ко што викаш, happy hour кога ќе биде, да имаш поголема брзина на download.

internetot na CableTel e super
Download:3919kbps
Upload:490kbps
Ping:70ms

kaj mene e katastrova ovoj mesec.. ne ide poivse od 512.. prosliot mesec bese super.. ali sega sux.

Да не има некој инфо каков ќе биде нетот на Телекабел во Срумица, цени и сл?

Им се јавив вчера, ми рекоа дека ќе го ресетираат модемот софтверски и дека ако не се подобри да се јавам денес одсабајле...Ништо не се подобри, не мрдна .. Им се јавив денес и тој ми рече ќе дојдат утре да проверат. Не ми е јасно зашто, нетот е тапа... Толку тапа не бил одамна :jaj: Минатиот месец се мрдна:vozbud:, сеа тиња... Баш да видам шо ќе напраат утре.

Им се јавив вчера, ми рекоа дека ќе го ресетираат модемот софтверски и дека ако не се подобри да се јавам денес одсабајле...Ништо не се подобри, не мрдна .. Им се јавив денес и тој ми рече ќе дојдат утре да проверат. Не ми е јасно зашто, нетот е тапа... Толку тапа не бил одамна :jaj: Минатиот месец се мрдна:vozbud:, сеа тиња... Баш да видам шо ќе напраат утре.

Pred da go krivis netot vidi kako ti odi na lokalnite makedonski sajtovi na primer http://download.idividi.com.mk ako tuka dobivas 6Mbit brzina a na stranskite sajtovi dobivas pomala brzina i padovi na paketi ,togas definitivno e preopteretenost na nodot od kabelskata pa duri i linkot prema nadvor no toa ne e tvoj problem.

Jas stalno imam zaguba na paketi i ne znam dali voopsto ke go resat toj problem ili samo sakaat da gi rasteretat korisnicite sto mnogu simnuvaat na smetka na onie sto ne simnuvaat.

братче ке си земеш премиум акаунт на рапидшер и ке лета

292914617.png

Овие 2 дена малце ко да се подстабилизираа барем .ваљда ке се опраат..

speed.jpg

А еве како влече од Идивиди ..тргнува до 1.4 мега у секунда и ке се стабилизира на околу 800 и нешто кб во сек..

Abe so se desava so Telekabel ne im plakjam faktura ovoj mesec ,nema smisla non-stop imaat zagubi na paketi prema nadvor.Ne znam sto im e fintava a ne mozam da se prefrlam na Cabletel postoi nekoj nepisan dogovor megju niv .

Nesto smrdi od daleku...................

Ај пробај со: pathping www.google.com, и почекај да помине. Ако има загуби ке ти покаже каде се загубите. Според моето не се кај телекабел, на домашните страни нема загуби, дури и некои странски, се во зависност од каде ке те рутираат.:toe: Логички е ако имаат они проблеми да имаме на домашни web страни загуби, а нема.

Изгледа имаат проблеми со надворешните линкови најверојатно Телеком и Неотел ги зезаат нешто,навистина имаат загуби не знам како стои кај Cabletel состојбата ама не мириса на арно сега засега.

Да не мрчам многу.

Само кај корисниците на скапиот Т-Хоме АДСЛ се е во ред во смисла на пакети.

Веројатно ќе се реши ова во блиска иднина ,инаку што се однесува до брзината не се палам нешто на овие 6 Мбит не дека не е ОК ама што знам не ми се толку битни.

И со 200КБ/с сум задоволен знам дека линковите не стигнуваат ама барем сите корисници да се задоволни и да не мрчат.:salut:

Имаат проблеми, и тоа бааги последниве недела-две...:jaj:

Имаат проблеми, и тоа бааги последниве недела-две...:jaj:

Стварно незнам што се дешава стварно е тапа,никад не било вака лошо..
Незнам дали е баш до Телекабел или некој друг-трет ама не иде,..се осека дека е преоптеретено..
Пробувам да симнувам од download.idividi.com.mk и од таму лета со брзина помегу 800 и 900кб ,а од на спид тест само на сабајле покажува голема брзина после тоа е слабо ептен..

Некако од кога почнаа сите со зголемени брзини излеа све се задуши или некој намерно ги гуши:toe:..

Ima tri opcii spored mene ,

1) Telekabel gi sece paketite prema nadvor za da gi opsluzi site korisnici a nikoj da ne simnuva so maksimalna brzina,slab link.

2)Telekom i drugite provajderi mu pravat seks za da ja rasipat uslugata i se otkazat od kabeslkiot.

3)Tehnicki problem koj ne znaat da go resat.

Toa e toa,znaci ova ne vazi samo za mene jas sakam da bide korektna uslugata,bidejki site frlame krvavo zaraboteni pari.:nenene:

Resete go problemot...................................

Да не има некој инфо каков ќе биде нетот на Телекабел во Срумица, цени и сл?
И на мене ме интересира тва. А најмногу ме интересира кога ќе почнат со работа, сакам што побрзо да се префрлам на нив!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom