Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да,но сега имам 4 мегабита,по 100 гига,а треба да е 512 кбп/с

Така да,бар у тафталиџе,не кратат после 10-50-100 гб :)

А ја бе, до 100 GB имав 4 Mbps, сеа над 100 GB имам 7-8 Mbps.....
Изглеа Чак Норис има умешано прсти...

Кенгур кај живееш ти бе? Изглеа нешо баксуз си. Кај сите лета нетов.

Cabletel нема секаде да пуштаат 10 мега бита. Прашав јас за во Тетово и ми викаат за 3-4 месеци ќе пуштиме и таму 10 мега бита. Требале да инсталираат нова опрема...

Скопје само изгледа ќе пуштаат нареден месец. Ама 3 гига? Ни еден ден нема да уживаат во тоа. Само отварање на форумов ќе им ги собере :pos:

Кенгур кај живееш ти бе? Изглеа нешо баксуз си. Кај сите лета нетов.
капиштец сине. ќе се јавам денојве, ќе им ибем се мајке им... не иде вака. цел месец лаг, пекиџ лост и сл.
понекогаш ми паѓа и на 5-10 минути... по 7-8 пати по ред. :@ катастрофа

Абе иди им таму. Јас уше порано отидов се карав и од тогаш немам проблеми. Само строго. Мислам јас сум од Аеродром тука е стабилен ко што гледам,ама пак,ургирај си ти.

Вака морам да си го признаам гревот, а и да ги предупредам другите затоа што сите други може да имаме проблеми, а самите да не сме свесни за тоа.:tapp: До вчера имав проблеми со интернетот ми паѓаше модемот, губев пакети итн итн. Се јавив во Телекабел и екипите дојдоа, и шетање по мрежа, мењање скретници, кабли и што уште не. И на крај влегуваат во мојата соба и го најдоа „мојот“ приклучок за телевизорот во мојата соба.:kesa: :nesum: Сменија кабел и опа види молим те интернетот лета :nesvest:. Ми направија приклучок за мојот телевизор (што не знаев дека до 4 телевизиски приклучоци одат на една претплата) си платив 500 ден ама сега интернетот лета :vozbud: Дечките беа фини и ми објаснија дека мојот телевизор вракал назад по мрежата некој шум кој можеби правил проблеми и на сите во мојата зграда. На скретниците за телевизорите ставија филтри (кои не дозволувале да се појавува некаков сигнал кој ке прави проблем на интернетот). Вака ми се реши проблемот, па мислам дека е добро да пишам.
Инаку браво за новите брзини :smir: се надевам ке останат и понатаму и дека не е некоја грешка.

За Кејблтел да реплицирам само дека и во Велес ке има нови брзини, а не само Скопје како што кажа некој..

Поврзано е со кабелската телевизија, не со интернетот, ама оваа тема ми е најсоодветна...

Веќе пола саат се обидувам да ги добијам Телекабел на 2446-288 и ми дава зафатено.
Само една линија имаат на бројов, или јас вртам на погрешен број? :)

Да не имаат друг број? Неам слика, а има фудбал за 3 саати! :(

Веќе пола саат се обидувам да ги добијам Телекабел на 2446-288 и ми дава зафатено.

И јас го иам истиот број..

Туку, заеби Телекабел и пробај со стариот рецепт... вади од шпајз собната антена. Или двособна. И нема промашај, слика џам.. па можда и ќе тепаат турците :vozbud:

Поврзано е со кабелската телевизија, не со интернетот, ама оваа тема ми е најсоодветна...

Пробај на овие броеви 2446-255, 2446-266. Ќе ти се јави секретарка и побарај ако може да те поврзе со техничка подршка.

Tелекабел се пењави нешто денеска...Споро

Хихи, закон брзина денес.. NOT.

288742841.png

288744176.png

288747172.png

Полош интернет сум немал до сега.. се` се влече, едвај отвара страни, а модемот уште си е на 6144/512..

Има падови на пакети нешто не е во ред ,

Reply from 209.85.135.147: bytes=32 time=51ms TTL=240
Reply from 209.85.135.147: bytes=32 time=53ms TTL=240
Request timed out.
Reply from 209.85.135.147: bytes=32 time=61ms TTL=240
Reply from 209.85.135.147: bytes=32 time=72ms TTL=240
Request timed out.

Не е тоа проблемот, до 10% загуба на пакети е нормално кај мене.. плус имам супер латенција. Друго е работата, штом за една вечер паднав од реални 5 мегабита на 250 килобита..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom