sky_dog<no1> spored mene marihuanata ne e droga.. Ne ja smetam za droga zaradi toa sto ne e tolku stetna i ne predizvikuva zavisnost.. Vozrasta nema vrska.. Dal na 14 dal na 24 isto sranje e.. A ja sigurno ne sum pocnala da duvam radi toa da bidam "cool" nego pocnav zatoa sto naogav beganje od problemite vo nea.. Poveke ne e taka.. Ne sakam da begam od problemite.. Duvam zosto taka SAKAM.. Ponekogas na sekoj mu e potrebno da ISKULIRA.. Sekoj so svoeto
Оооо, не била толку штетна марихуаната. Што е следно? Мајмун научил да ја свири „Месечева соната“ со една рака? Дедо Мраз заглавил во оџак? Ма дај молим ти се!
Кој свет на проблеми го гледаш ти? Гладуваш, татко ти те злоставува, тргуваат со тебе, патиш од манијакална депресија?
Второ. Не сметаш ти ништо. Ти имаш 14 години и уште немаш појма од животот. Си се фатила со лошо друштво и да, мислиш дека е кул да дуваш. Веруј, знам многу такви како тебе, за жал имам гледано како пропаѓаат, станати тотално зависни од мара. И они викаа на почеток, ај бе, интересно ни е, се опуштаме бла, бла...И сега се во состојба да ти плеснат шамар за џоинт.
Ама не, ти нема да бидеш ко нив, бидејќи нели, ти нема да станеш зависна. Баш ти.
Кулирај бе, никој не ти го крати тоа задоволство. Ама треба да бидеш ептен мазно-мозочеста за да мислиш дека само мара може да ти го даде тоа задоволство. Напуни када со миризлива сол, мирисај етерични масла, запали ароматична свеќа. Ќе се искулираш до бескрај.
Возраста и те како има врска. На 24 години ти ќе бидеш наполно свесна личност способна за донесување одлуки, без разлика дали се добри или лоши.
Сум те забележала дека си ептен у некој рап филм. Свести се драга, нема далеку да стигнеш. Ќе видиш, за две години ќе станеш фолкерка и ќе посегнеш по алкохол. После трансерка и ќе посегнеш по екстази. Колку куууул!

Немој да мислиш дека ти се правам паметна, ти солам памет и слично. Само ти кажувам што те очекува, од лично искуство. Сите сме биле уфилмани кога тогаш во животот, разликата е во тоа да знаеш кога да го прекинеш филмот и да се спуштиш на земја.
Ти имаш 14 години. Уште цицињата ти растат а се праиш „голема„ и дуваш.
Размисли.