Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
ice dmx напиша:
имам читано дека е 7 пати поштетна од цигарот ,боље 2 џоинта на ден него кутија цигари :toe:

koga mesas mara so tutun e stetno......zavisi od stilot na konzumiranje

TWEETY*** напиша:
Димот од марихуаната содржи седум пати повеќе катран и јагледор моноксид отколку димот од цигарата, односно три испушени џоинти се еднакви на една кутија цигари, објави во понеделникот месечникот на Францускиот институт за истражување на потрошувачите (INC).

toa e pogresna informacija, proizleguva od propaganda ali e tocno vo pogled na toa ako se meri od joint, fakticki koga e mesana so tutun.
koga ja konsumiras na drug nacin mozez risikot da go smalis na epten malo nivo vo sporedba so tutunot

Дали марихуаната го загрозува нашето здравје?
- Ниедна дрога не е неризична, нопосле 150 години истражувања единствената озбилна нездрава последица која марихуанта ја предизвикува е бронхитис, но и понатаму е поздрава од тутунот и оние кои ја пушат, пушат помалку тутун. Целиот ризик од димот може да се намали со пушење преку waterpipes со помали количини на марихуана. "Moreover, cannabis is a proven medicinal herb with hundreds of modern therapeutic uses in treating ailments like stress, glaucoma, MS, asthma, arthritis, cancer therapy, AIDS symptoms, epilepsy, nausea, anorexia, depression, etc." (New York Times )

Дали некој умрел од марихуана?
- На почетокот на 1988 судијата Francis Young после детално истражување и анализирање ја донел следнава пресуда: "Marijuana is far safer than many foods we commonly consume." Научниците докажаа дека марихуаната предизвикува најмал број смртни случаи годишно:
Тутун - 340,00 до 425,000
Алкохол (исклучени криминал/несреќни случаи) - 150,000+
Drug Overdose (рецепта) - 14,000 to 27,000
Drug Overdose (нелегални) - 3,800 to 5,200
Аспирин 180 to 1000+
Марихуана - 0

Дали марихуаната води кон користење јаки дроги?
- Не. Дури помага во третман против јаките дроги. National Academy of Science reports, "Legal drugs for adults, such as alcohol and tobacco,....precede use of all illicit drugs." Tobacco is called "the gateway drug." Сепак оние кои користат јаки дроги пушат и марихуана.

Дали марихуаната предизвикува психичка зависност?
- Не. Марихуаната најчесто се користи за релаксација и зезанција. Докажано е дека марихуаната е на пониска скала на зависност од кафето, чоколадите, и сладоледот. Да не збориме за цигарите и останатите срања.

Што е тогаш со приказните дека марихуаната е лоша?
- После 40 години истражување докажано е дека: "an objective consideration shows that cannabis is responsible for less damage to the individual and society than alcohol and cigarettes." Ваша работа е на кому ќе верувате.

Еден осврт на оваа..според мене значајна тема .

Не е смртоносна за разлика од другите дроги, но сепак предизвикува ''сушење на мозок'' :pos:

Marihuanata e korisna i za uste nesto.. Odletuvas bukvalno i ne se zamaras so toa sto te kinelo do togas.. A isto.. I ako ja iskoristis pravilno kreativnosta sto ti doaga vo tie momenti.. Moze da izlezat mnooooogu dobri raboti.. Na primer najcesto sum napushena koa gi pisuvam tekstovite.. Rap.. I ne se taka losi ko so znam.. I voopsto mnogu dobri idei doagaat vo takvi momenti.. Samo so ne se pamtat posle.. Zapisi gi.. Ili kazi gi na nekoj.. Ili ako mozes i realiziraj gi.. Sjajno nesto ispaga ;D I love weed.. Priznavam deka duvam cesto.. Ali ne premnogu.. Dovolno sepak.. Jaka stvar e

Сакаш да каеш дека дуваш од твои 14 години??!?!?
Добро бе имаш ли ти родители?:tapp:

sky_dog<no1> spored mene marihuanata ne e droga.. Ne ja smetam za droga zaradi toa sto ne e tolku stetna i ne predizvikuva zavisnost.. Vozrasta nema vrska.. Dal na 14 dal na 24 isto sranje e.. A ja sigurno ne sum pocnala da duvam radi toa da bidam "cool" nego pocnav zatoa sto naogav beganje od problemite vo nea.. Poveke ne e taka.. Ne sakam da begam od problemite.. Duvam zosto taka SAKAM.. Ponekogas na sekoj mu e potrebno da ISKULIRA.. Sekoj so svoeto

sky_dog<no1> spored mene marihuanata ne e droga.. Ne ja smetam za droga zaradi toa sto ne e tolku stetna i ne predizvikuva zavisnost.. Vozrasta nema vrska.. Dal na 14 dal na 24 isto sranje e.. A ja sigurno ne sum pocnala da duvam radi toa da bidam "cool" nego pocnav zatoa sto naogav beganje od problemite vo nea.. Poveke ne e taka.. Ne sakam da begam od problemite.. Duvam zosto taka SAKAM.. Ponekogas na sekoj mu e potrebno da ISKULIRA.. Sekoj so svoeto

1. Прво научи дека секој лек е дрога не би требало сеа да објаснувам дека секое растение кое исушено преработено кое се користи за лекување се нареку дрога.(и камилицата за чај е дрога).

2.Секоја дрога предизвикува зависност без ние да сакаме или неќеме.

3.И тоа како има возраста! Не е исто телото развиено виталните органи во телото не се развиени ко што треба така само си ги труеш и си го скратуваш премногу животот.Пошто ако од млади години се труеш тие органи нема да бидат отпорни ко што би требало да бидат во постарите години.

4.Ниеден проблем така нема да решиш само ќе влезеш во друг проблем од кој не ќе моеш подоцна да си ја извадиш главата.

5.Има и други начини да се искулира човекот.Али да дува за да се искулира е нешто најглупо што сум го прочитал или чул до сеа.(поубаво излези со друштво,глупирајсе играј со дечковците,оди на некоја планина,читај книги и така моеш да се искулираш) Или ти си тешка раперка која професијата и е пишување текстови и дување мара?:tapp::nenene:

Ne ne.. Ja voopsto ne se praam teska raperka.. Ednostavno uzivam vo toa.. Nema potreba od ponatamosna diskusija Ok?

Chovek koga e na bilokakva droga ima inspiracija za pishuvanje . ne za dzabe 80% od svetsive pisateli se drogirale :)
Marihuana e dobra za so drushtvo, dobri zezanja pagjaat itn ., ali dokazano e ako se zema redovno deka go unishtuva mozokot kako i povekjeto drogi .

Ништо страшно... За разлика од другите мариханата е 0, Ова што е дивата е права марихуана, и не толку штетна како другите, а тие што ги набавуват се поштетни бидејќи се прскат со различни препарати за подобро дејство...

Obicnata divata nekad e premnogu slaba i mora da se prska.. Inace isto ko tutun jebote niso ne deluva.. Ne e toa filmot.. Mesano so LSD.. Zakon
A inace ne mi treba pomos okolu marata.. Zatoa sto ne e toa zavisnost.. Samo zanimacija u slobodno vreme ;)

Inace isto ko tutun jebote niso ne deluva.. Ne e toa filmot.. Mesano so LSD.. Zakon
Кај ќе ти делува, ти си станала напреден корисник, елесде, мелесде...надежно наркоманче :pop:
Сега гледам дека имаш само 14 години...мора да си најголема фраерка во мало.

Marihuanata e korisna i za uste nesto.. Odletuvas bukvalno i ne se zamaras so toa sto te kinelo do togas..
Ја мислам дека е уште подобро да се фрлиш од кровот на МРТВ, знаеш како ќе одлеташ, ептен ништо нема да чувствуваш. Како ќе те олабаи, со ништо нема да се замараш...

Obicnata divata nekad e premnogu slaba i mora da se prska.. Inace isto ko tutun jebote niso ne deluva.. Ne e toa filmot.. Mesano so LSD.. Zakon
A inace ne mi treba pomos okolu marata.. Zatoa sto ne e toa zavisnost.. Samo zanimacija u slobodno vreme ;)
Сигурно е само занимација во слободно време. И сигурно не ти треба помош, ниту пак ќе ти треба. Ти само продолжи да уживаш во дејството што таа го има врз тебе. Мисли си и понатаму дека таа е единствен излез од проблемите во реалноста. И продолжи да се надеваш дека таа е корисна во поглед на креативноста. Далеку ќе стигнеш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom