Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Боље да си ја слушам песната -Ајде Да Летаме отколко да станам зависен од тоа... тури им пепелот на тие што мислат дека е филмот добар со марата:pop:

Деца марата само по филмовите е добра ауууу што направи холивуд дава погрешна слика на се па ни ја зеде младинава...

Ако,знам секој има право што сака да прави во животот нека прави се али само нека не се труе со дроги!!!!! Не е тоа филингот HIGH! Филингот е тоа што по некое време ќе ти плачат дома пошто ќе те нема ќе се колат зашто не те чувале кога требале дека е касно за се!!
Размислете за тие дроги! Имајте предвид дека со тоа индиректно и семејството си го загрозувате и сите најблиски!

BTW idejata za pesnata e dobiena pod dejstvo na kokain:bip:
:pos2::pos2::pos2:
A za toa so kreativnosta jas nikad droga neam koristeno za da napisham neshto ubavo, no FAKT e deka 80% od svetskite pisateli se i redovni uzivateli na drogi !!!
A za muabetov sho i go terate na girllll mislam deka zaludno si go troshite vremeto bidejki NEMATE TEORETSKI SHANSI da ja predomislite preku forum :smir:

Ако,знам секој има право што сака да прави во животот нека прави се али само нека не се труе со дроги!!!!!
Да, секој има право да прави што сака во животот, се додека она што го прави не им штети на оние околу него. Кога ќе почне да претставува проблем и за другите, тогаш се наметнува, и со полно право околината може да регира. Во случајов, особи ко Girlll, кои користат дрога (и да марихуаната е дрога и ствара зависност...тоа е факт) се и општ проблем и тоа од повеќе причини. Прво, без разлика што е само конзумент, како таков станува дел од нарко-ланецот(без разлика колку мал дел), а со тоа е дел од незаконска активност која индиректно е штетна за општеството. Потоа, како зависна личност, има предуслов да се развие во криминогена, деструктивна и непродуктивна личност, која е товар за државата(што значи индиректно за сите кои живееме таму) итн. Така да не е сеедно дали се дрогира некој или не, и тоа нема последици само по неа.
А за штетата која си ја нанесува на себе, и болката која им ја нанесува на оние на кои им значи нејќам ни да зборам. Неизмерна е.
Инаку за girlll:
Toa што негираш дека марихуаната е дрога и дека си зависна само го потврдува она што го порекнуваш. Клацичен denial на зависник.
Мислиш дека те прави креативна? Не душо, те фура дека така. Пошо е психотропна супстанца ти ја изменува свеста.Но прашање на време е уште колку ќе бидеш "креативна". Затоа што марихуаната докажано го уништува помнењето, ги успоруе мисловните процеси и ти ја убива мотивацијата, нема да пројде долго пред да станеш апатична особа која не е способна за ништо друго освен за тупо бленење у ѕид во drug-induced магла.
Само бегаш од себе и се залажуваш себе си. Нишо друго. Али, за жал колку и тројки да издуваш ти ќе останеш особата со истите проблеми и во истата околина. Марихуаната нема да го смени тоа.
За крај се надевам дека твоите што побрзо ќе приметат што ти се случува и ќе превземат мерки. Затоа што е факт дека си дете со проблем.

Имам познаник, поради пушењето на марихуана му се роди 50-60% ретардирана ќерка. Дувал човекот на времето и ете ти ги последиците.

duval covekot "na vremeto i ete ti sea", toa mi zvuci malce nerealno, prikaznata

На девојчето и треба дефинитивно помош-или се фолира пред сите овде дека е тешка зависничка од марихуана или е стварно тоа:tapp:

Дали имаш родители и дали тие знаат за твојот проблем??? Очигледно дека незнаат пошто ниеден родител не би дозволил дететто да му биде зависник:tapp:

od kade znaes deka i treba pomos, da ne imas online psihatrija?:drk:

Навистина имаш право ако сака нека се труе со Дрога!!!
Тоа е негова работа ама нема да биде убаво за очи кога ке го гледаме некој како умира од дрога и да ги гледаме оние ДЕФОРМИСАНИ деца...

ne zboruvame za droga tuku za edno najobicno rastenie, ti da vlezes vo nekoja dzungla ke se zbrkas:pos2::pos2::pos2:

може да се заклучи само едно - дека се слаби карактери кои не можат да се справат со секојдневието на животот.

generaliziras, toa e malce ne po moj vkus, deka kako i vo sekoj slucaj ljugeto se razlicni!taka da ne mozez da gi globaliziras kako slabi karakteri!:nenene:

PS: sekoj neka pravi sto pravi i saka da pravi, no na kraj kraeva e isto koga preteruvas, toa vazi za alkohol,tutun i sve drugo taka da ne ripajte mnogu po devojcevo deka prvo poglednete se SAMITE sto i kako praete a ne mi se ponasajte kako "nie ne praeme nisto" svetci tuka.....

Лу, никој не рече дека сме светци, скоро сите од нас имаат пробано марихуана, пушат страсно цигари и потпивнуваат алкохол. Само финтата е што ние сме свесни дека тие ствари се лоши, штетни по здравјето. Цигари и алкохол, сепак, не би мешала во темата, бидејќи е стриктно за марихуаната. Далеку од тоа дека и тие не се штетни.
Проблемот е што имаме млада дама на форумот (знам дека не е само она, има повеќе) што смета дека марихуаната е супер и и годи. И ај сега сите, пошто нели секој со својот крст, ќе благословиме 14 годишно девојче да си уништува психа и пржи мозок.
Размисли и ти малку, не станува збор за осудување.

ПС. Мултицитатот е ставен со причина.:wink:

PS: sekoj neka pravi sto pravi i saka da pravi, no na kraj kraeva e isto koga preteruvas, toa vazi za alkohol,tutun i sve drugo taka da ne ripajte mnogu po devojcevo deka prvo poglednete se SAMITE sto i kako praete a ne mi se ponasajte kako "nie ne praeme nisto" svetci tuka.....
Нека прави де, ама за себе, реков - ако сака и од кров на МРТВ нека се фрли за да се почувствува "хај", но неможе да ја популаризира дрогата како да е нешто кул, корисно или ватевр и со тоа да става во заблуда други и да мами потенцијални нови корисници, нели?

Лу, никој не рече дека сме светци, скоро сите од нас имаат пробано марихуана, пушат страсно цигари и потпивнуваат алкохол. Само финтата е што ние сме свесни дека тие ствари се лоши, штетни по здравјето. Цигари и алкохол, сепак, не би мешала во темата, бидејќи е стриктно за марихуаната. Далеку од тоа дека и тие не се штетни.
И така запознаена-со-последиците си пушиш? Ако те тргнат од цигари пет дена ќе почнеш да се тресеш ко наркоман, така да тоа што си свесна дека твојата дрога е штетна не значи ништо.:pipi: И страсните пушачи на темава забораваат да кажат дека е незаконски да се пуши трева затоа што почнале со цигарите во рано тинејџерство па им фуфка да солат памет за законитоста на конзумирањето штетни супстанци.:uvo:

Некако ја снема гирллл од темата -- којзнае каде кулира. :S

Ne be luge.. Me naprajvte ko najveci narkoman jebote.. Ja rekov deka duvam ponekad.. Ne deka sum zavisna i deka sledeci cekor mi e rokanje na vena LOL.. Ne konzumiram premnogu.. Chat Pat.. I voopsto ne go praam toa za da bidam kul vo drustvo ili neso.. Obicno duvam sama.. Si se opustam so dobro muzice.. I si pisuem txtovi.. Ne me pravat zavisnik 3 shibici nedelno!!! Me naprajvte ko kojznae kolku da konzumiram :roll: Ipak preteruvate.. Gi sfakate rabotite ko sto sakate a ne ko sto se.. I da.. Ako e tolku stetna.. Zasto e negde na primer HOLANDIJA legalizirana? Ne glumete ludilo aman.. Losi drustva mozebi.. Taka sum pocnala so toa.. No sigurno ne mi e poentata da bidam cool..

У Холандија и проституцијата е легална, можеби сакаш и тоа да го прoбаш? :)
Затоа, во останатите 200 земји во светот не е легално. Или, Холанѓаните се најпаметни?

3 шибици неделно не било малку? Тебе значи ти е секојдневие.

3 sibici ne e sekojdnevie.. 3 sibici se rokaat u eden do dva dena ;)

И така запознаена-со-последиците си пушиш? Ако те тргнат од цигари пет дена ќе почнеш да се тресеш ко наркоман, така да тоа што си свесна дека твојата дрога е штетна не значи ништо.:pipi: И страсните пушачи на темава забораваат да кажат дека е незаконски да се пуши трева затоа што почнале со цигарите во рано тинејџерство па им фуфка да солат памет за законитоста на конзумирањето штетни супстанци.:uvo:

Некако ја снема гирллл од темата -- којзнае каде кулира. :S
За среќа, нит се тресам ни ништо. Имам „издржано“ дууури две недели без цигари, нормално ми се пушеше многу, ама немав реакции на наркоман.:wink:
За разлика од тоа, при крај на школска, еден другар беше во состојба да ме удри затоа што не сакав да му позајмам пари за џоинт. Има разлика, м, Баденце?

џони, извинете шо се мешам, али, сабајлево пашнав еден "џ" и ми е топ. само флешови ме пукаат, човече. а вас глава ве болела! па пиете алкохол човече, тоа е демоде! пашнете си ко мене и ништо нема да ви биде јутрос. свежи ќе бидете, овај. топло ви го препорачувам, ама не премногу пошто може да се изгорите. одам јас , поздрав, џек.

пашкаш џ? наркоман. што не е јасно? аааааааа! здраво било... да беше, место аспиринче у болница ќе даваа џоинт ебаве беља. наркоманчињата се тешат со вакви срања...

Hah .. na kogo mu e Ubavo ne ka si Pavka ... I na tebe Licno ako ti e Ubavo pavkaj ... Duri ne Probas ne mozis da Kazuvas kako e so e da osudivas .. I Nikogas ne veli nikogas Zosto nekogas mozi da dojdi toa NIKOGAS!!! Pa Posle da te Pukaat Losi Folmovi .. "lele jas pisuvav na Forum za Joint ova ona a sega vidi me Kakov sum.

не бе зашто пропагандичка? ние не-наркоманите сме многу глупи. алал да им е на наркоманите, они се најбистрите, паметните и сл. тие треба да ја водат државата. зашто? па тие плаќаат да си го пржат мозокот, а ние си остануваме со оној, у сериска опрема шо иде, непржен.
да плаќам за полека да се убивам... свашта. некои работи и те како се енигма, мистерија... знае дека е лошо и пак пробува. ?

3 sibici ne e sekojdnevie.. 3 sibici se rokaat u eden do dva dena ;)

Си слушнала за развивање на толеранција на организмот кон супстанцата што се внесува, односно онаа количина што сега ја внесуваш и те задоволува за кратко време да престане да те задоволува и да побараш повеќе? Или појако? Тоа е вистинскиот пат да се премине кон нешто појако. И тогаш почнува да станува страшно, ама во вистинска смилса на зборот страшно!

До тебе и до сите истомисленици: доволно е да присуствувате на само една групна терапија на зависници само да видите до кој степен може да доведе наивно размислување од типот дека не се станува зависник од рекреативно пушење на марихуана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom