Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Значи, од се што читаме што кажуваат конзументите, и причините зошто ја користат (опуштање, желба да не чувствуваат ништо, желба за поттикнување на креативноста, бегање од реалноста...) може да се заклучи само едно - дека се слаби карактери кои не можат да се справат со секојдневието на животот.

Сите имаме проблеми и понекогаш ни доаѓа да бараме начин да избегаме од нив, но не е финтата да се здрвиме и да не чувствуваме ништо. До кога така? Секој ден? Имајте муда и удрете им бокс на проблемите. Да изиграм добра партија фудбал на пример би ме опуштила многу повеќе и би ми ја истерала негативната енергија отколку да се здрвам и ништо да не чувствувам.

Marihuanata e korisna i za uste nesto.. Odletuvas bukvalno i ne se zamaras so toa sto te kinelo do togas.. A isto.. I ako ja iskoristis pravilno kreativnosta sto ti doaga vo tie momenti.. Moze da izlezat mnooooogu dobri raboti.. Na primer najcesto sum napushena koa gi pisuvam tekstovite.. Rap.. I ne se taka losi ko so znam.. I voopsto mnogu dobri idei doagaat vo takvi momenti.. Samo so ne se pamtat posle.. Zapisi gi.. Ili kazi gi na nekoj.. Ili ako mozes i realiziraj gi.. Sjajno nesto ispaga ;D I love weed.. Priznavam deka duvam cesto.. Ali ne premnogu.. Dovolno sepak.. Jaka stvar e

- А кога ќе ти помине нејзиното дејство, поминало и тоа што те кинело? И кога веќе кажуваш дека те трга од реалност, како може да кажеш дека тоа не е дрога или штетна сусптанција за тебе 14 годишно девојче!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

- Креативност? Скокотни ме да се насмеам!

- Си ги прочитала текстовите кога не си напушена? Ти се свиѓаат?

- Ааааааааа! Често, не премногу, но доволно ... што е тоа доволно бре девојче?

sky_dog<no1> spored mene marihuanata ne e droga.. Ne ja smetam za droga zaradi toa sto ne e tolku stetna i ne predizvikuva zavisnost.. Vozrasta nema vrska.. Dal na 14 dal na 24 isto sranje e.. A ja sigurno ne sum pocnala da duvam radi toa da bidam "cool" nego pocnav zatoa sto naogav beganje od problemite vo nea.. Poveke ne e taka.. Ne sakam da begam od problemite.. Duvam zosto taka SAKAM.. Ponekogas na sekoj mu e potrebno da ISKULIRA.. Sekoj so svoeto

- Како не предизвикува зависност? Ти се сметаш за независна личност? Секогаш последни дознаваат и признаваат зависниците ... ништо ново всушност.

- Исто срање? Изразиве ти се на ниво, а и башка да ти кажам дека има врска возраста. Ти бре мало сега растиш, се оформуваш, треба да бидеш еден ден здрава и нормална личност, што нема да си - факт! Мислиш на твојата иднина понекогаш? Мислам онака, здраво и трезно да седнеш и да размислиш? Сакаш еден ден да си можеби мајка на здрави деца? Цврста жена која ќе им биде пример? Добра девојка за воопшто да запознае некого со кого ќе може да го има сето тоа? Ваљда не, м?

- Не читаш зависност во тоа што некогаш си дувала за да избегаш од проблемите, а сега онака затоа што сакаш? Прочитај пак.

sky_dog<no1> spored mene marihuanata ne e droga.. Ne ja smetam za droga zaradi toa sto ne e tolku stetna i ne predizvikuva zavisnost.. Vozrasta nema vrska.. Dal na 14 dal na 24 isto sranje e.. A ja sigurno ne sum pocnala da duvam radi toa da bidam "cool" nego pocnav zatoa sto naogav beganje od problemite vo nea.. Poveke ne e taka.. Ne sakam da begam od problemite.. Duvam zosto taka SAKAM.. Ponekogas na sekoj mu e potrebno da ISKULIRA.. Sekoj so svoeto
Оооо, не била толку штетна марихуаната. Што е следно? Мајмун научил да ја свири „Месечева соната“ со една рака? Дедо Мраз заглавил во оџак? Ма дај молим ти се!
Кој свет на проблеми го гледаш ти? Гладуваш, татко ти те злоставува, тргуваат со тебе, патиш од манијакална депресија?
Второ. Не сметаш ти ништо. Ти имаш 14 години и уште немаш појма од животот. Си се фатила со лошо друштво и да, мислиш дека е кул да дуваш. Веруј, знам многу такви како тебе, за жал имам гледано како пропаѓаат, станати тотално зависни од мара. И они викаа на почеток, ај бе, интересно ни е, се опуштаме бла, бла...И сега се во состојба да ти плеснат шамар за џоинт.
Ама не, ти нема да бидеш ко нив, бидејќи нели, ти нема да станеш зависна. Баш ти.
Кулирај бе, никој не ти го крати тоа задоволство. Ама треба да бидеш ептен мазно-мозочеста за да мислиш дека само мара може да ти го даде тоа задоволство. Напуни када со миризлива сол, мирисај етерични масла, запали ароматична свеќа. Ќе се искулираш до бескрај.
Возраста и те како има врска. На 24 години ти ќе бидеш наполно свесна личност способна за донесување одлуки, без разлика дали се добри или лоши.
Сум те забележала дека си ептен у некој рап филм. Свести се драга, нема далеку да стигнеш. Ќе видиш, за две години ќе станеш фолкерка и ќе посегнеш по алкохол. После трансерка и ќе посегнеш по екстази. Колку куууул!:cool:
Немој да мислиш дека ти се правам паметна, ти солам памет и слично. Само ти кажувам што те очекува, од лично искуство. Сите сме биле уфилмани кога тогаш во животот, разликата е во тоа да знаеш кога да го прекинеш филмот и да се спуштиш на земја.
Ти имаш 14 години. Уште цицињата ти растат а се праиш „голема„ и дуваш.

Размисли.

На девојчето и треба дефинитивно помош-или се фолира пред сите овде дека е тешка зависничка од марихуана или е стварно тоа:tapp:

Дали имаш родители и дали тие знаат за твојот проблем??? Очигледно дека незнаат пошто ниеден родител не би дозволил дететто да му биде зависник:tapp:

На девојчето и треба дефинитивно помош-или се фолира пред сите овде дека е тешка зависничка од марихуана или е стварно тоа:tapp:

Дали имаш родители и дали тие знаат за твојот проблем??? Очигледно дека незнаат пошто ниеден родител не би дозволил дететто да му биде зависник:tapp:

Родителот што не може да препознае кога со детето нешто му се случува, нешто како дрига во неговиот живот, јас не го нарекувам родител. Не е тоа функција која можеш да ја имаш само затоа што имаш дете ... тоа е мнооогу повеќе.

Имам познаник, поради пушењето на марихуана му се роди 50-60% ретардирана ќерка. Дувал човекот на времето и ете ти ги последиците. Girllll не стасуваш далеку ни со рапот ни со животот. Ако сите пишувале текстови кога се под дејство на ДРОГА, тогаш светов би пропаднал. Да речеме, зошто сите не пушат марихуана, кога иде креативност кога си под дејство? Мислам дека ти треба помош од родител или психијатар, сериозен е проблемот. И искрено ова рапов има големи последици врз децата. И многу пријатели што сум имал на времето слушале рап, сите пушеа цигари, а некои и марихуана. Не сум ништо против музиката, само сметам дека е малку "предозирана" и штетна за детската психа.

Родителот што не може да препознае кога со детето нешто му се случува, нешто како дрига во неговиот живот, јас не го нарекувам родител. Не е тоа функција која можеш да ја имаш само затоа што имаш дете ... тоа е мнооогу повеќе.

Во право си те подржувам!

Имам другари кои посегнале по марихуана и кои сеуште не баш редовно али сепак уште дуваат.
И кога ќе ги прашам дај бе успорите разбирам еднаш годишно на некоја забава да се проба али вие постојано!!! Не оди така... Огодоворот кој ќе го добијам е имаме домашни проблеми со таткоми и со мајками пфффффф...... а не можат да ме сматраат за пример дете без мајка и татко а да не ја користи марихуаната да си ја убие тагата

Неможам да не скријам али и јас сум пробал тоа само со друштво и знам дека сум таков кој ќе проба некад пак али сигурен сум во себе имам карактер кој ќе каже НЕ! и НЕ! значи ќе ми биде од забава еднаш годишно да пробам.( а се надевам и ниеднаш) Во такви години сум кога се е Ок се се прифаќа али не!- имам граници свесен сум дека утре ќе треба да се изградам во личност за пример!

Chovek koga e na bilokakva droga ima inspiracija za pishuvanje . ne za dzabe 80% od svetsive pisateli se drogirale :)
Marihuana e dobra za so drushtvo, dobri zezanja pagjaat itn ., ali dokazano e ako se zema redovno deka go unishtuva mozokot kako i povekjeto drogi .

Нема врска, да видиш ти како јас со моите другари секогаш кога ќе се сретнеме или излезема кои зафрканции паѓаат, смеења , фаќања меѓусебно сеир, и замисли не ни треба ни алкохол, нит тутун, нит што и да било, доволно е само малку слободно време и место за сретнување.

girlll ако навистина си 14 години, тогаш прво ќе те прашам имаш ли родители?, ако имаш родители како се однесуваат тие кон тебе, каква им е социјалната состојба, бидејќи вака како што ти кажуваш треба на тие твои родители или старатели да им се одземе старателството. ќе прашаш зошто? Многу едноставно ти таман си влегла во периодот на пубертет кога детското тело многу забрзано расте , се развива и трансформира, како физички така и хормонално, за да овој процес да се одвива непречено и како што треба терба да се води сметака најмногу за здравио начин на живот. сите штетни материи кои се внесуваат во организмот во поголеми количини во овој период се одразуваат на понатамошното општо здравје како физичко така и ментално. Да знам во пубертетот сите се во облаци и „никој не ги разбира нив и нивните проблеми“ но тоа за тоа има само едно правилно решение а тоа е соочувањето со проблемите а не нивното бегање, а ти како што кажуваш масовно бегаш од твоите проблеми и најверојатно обврски, што ти создава уште толку проблеми, епилог на сево ова е дека ти најверојатно ако продолжиш вака по завршувањето на пубертетот кога ќе се оформиш како личност ќе бегаш секогаш од проблемите и обврските, што може да те доведе до моментот кога од премногу проблеми ќе го видиш излезот за бегање кој е во правец два метра под земја.

Но како што кажав и во темата дали цигарите се навика или зависност, младите навистина немаат претстава во што се втурнуваат во моментот кога посегнуваат по психотропни супстанци, а што е најтрагично поради нивното недоволно образование не се ни способни да разберат ако некој се обиде да им објасни, такак да останува во тој период психолошки да се делува на детето за да него му се створи одбивност кон психотропните супстанци.

najglupavi mi se razmisluvanjata na tie sto pusat marihuana:
pa kao cel den se down i cekaat samo da se soberat na nekoe potemno mesto za da svitkaat i si pominat 2 casa ubavo vo nejzinoto dejstvo!
vo denesno vreme neznam koj nema probano marihuana!barem lugeto okolu mene-okolu 90% za koi sigurno znam!ne mislam deka e nesto opasno!ili rabota na koja mozes da se navleces(tuka jas akcentot povece bi go stavil na cigarite)!mene mi e glupavo samo marihuanata da moze da te dvizi!mozebi ke zvucam prosto za nekoi-no ima uste iljada raboti koi mozat da te opustat osven pusenjeto maihuana!
spored mene:ne bi trebalo da se kreva tolkava buka okolu ova!

Можеби марихуаната не ствара физичка зависност ама делува на психа... Штетна е по здравје и тоа ми е доволно за да не пробам никогаш... Hugs not drugs ppl*

Боље да си ја слушам песната -Ајде Да Летаме отколко да станам зависен од тоа... тури им пепелот на тие што мислат дека е филмот добар со марата:pop:

Деца марата само по филмовите е добра ауууу што направи холивуд дава погрешна слика на се па ни ја зеде младинава...

Ако,знам секој има право што сака да прави во животот нека прави се али само нека не се труе со дроги!!!!! Не е тоа филингот HIGH! Филингот е тоа што по некое време ќе ти плачат дома пошто ќе те нема ќе се колат зашто не те чувале кога требале дека е касно за се!!
Размислете за тие дроги! Имајте предвид дека со тоа индиректно и семејството си го загрозувате и сите најблиски!

Дрога

Боље да си ја слушам песната -Ајде Да Летаме отколко да станам зависен од тоа... тури им пепелот на тие што мислат дека е филмот добар со марата:pop:

Деца марата само по филмовите е добра ауууу што направи холивуд дава погрешна слика на се па ни ја зеде младинава...

Ако,знам секој има право што сака да прави во животот нека прави се али само нека не се труе со дроги!!!!! Не е тоа филингот HIGH! Филингот е тоа што по некое време ќе ти плачат дома пошто ќе те нема ќе се колат зашто не те чувале кога требале дека е касно за се!!
Размислете за тие дроги! Имајте предвид дека со тоа индиректно и семејството си го загрозувате и сите најблиски!

Навистина имаш право ако сака нека се труе со Дрога!!!
Тоа е негова работа ама нема да биде убаво за очи кога ке го гледаме некој како умира од дрога и да ги гледаме оние ДЕФОРМИСАНИ деца...

Како прво не е нејзино право и да се остави да прави што сака, последен пат кога проверив марихуаната е нелегална во нашата ни држава. Не би ја осудувал, секој има свои искуства и причини, но кај младите наспроти популарното мислење дека им е тешко лежи друга причина - дрогата е тука и е лесна за наоѓање. А луѓето се љубопитни; помножете го тоа со пет (затоа што во пубертет се посензитивни) и процентот на тие што пробале дроги и станале наркомани е поголем во тие години. Тоа што сега и кажувате ништо не и значи, она најверојатно смета дека сте конформисти или кој и да е популарен термин деновиве, и ќе тера само поголем инат. Треба да им се даде на знаење, ако не на родителите тогаш на органите на власта дека девојчето врши само-деструктивно, незаконско дело. Преку форум не гледам тоа да може да се стори.

Гирллл ти сакаш да кулираш? Следен пат иди чисти ѓубре на Водно кога има волонтерска акција. Да видиш како ќе ти распумпа срценцето. :)

Како делува на здравјето? А како може да делува освен штетно?

Благо речено, одвратни ми се муабетите од типот дека кога си надуван си покреативен, повесел и слично. Секој ден сум весела и среќна, а во животот немам ни допрено такво нешто!

Покрај тоа, марихуаната е дрога. Нема дрога што е помалку штетна! Сите дроги се штетни и го упропастуваат човековиот организам. За марихуана според мене посегнуваат личности кои немаат цврст карактер или пак не знаат како да уживаат во животот па морааат да стават марихуана во себе за да се расположат.

Во секој случај тоа ми е на мене одвратно и во никој случај не ги оправдувам луѓето што дуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom