Како учите?

• Креатор на темата Креатор на темата JellyBean
  • Време на започнување Време на започнување
Ставам книгата на маса.:vozbud:...Отварам книгата,ја глеам лекцијата што треба да ја учам.Ја делам на пасуси.Учам пасус по пасус.Кога ќе ги научам сите пасуси,ја читам еднаш и ја повтарам лекцијата 3 пати.И после ја знам перфектно..Не учам на памет.

Наутро околу 8 часот 9 е најдобор време за учење.Учам така што ја отварам кинигата и ја читам лекцијата...Здравје научена е...xDЕдинствено ако имам потешкотии читам повеќе пати(најмногу до 3,4)

Не учам. Не се сеќавам кога последен пат имам седено дома со книгата со саати за да се спремам за тест/испрашување/писмена. Секогаш памтам од час, и затоа што имам добра меморија не ми е потребно толку многу да останувам над книга.

Со книга :) Еднаш ке ја прочитам лекцијата и тоа главното го памтам .

Гледам колку што можам повеќе да запамтам од час. Дома, читам еднаш детално.
Потоа читам уште еднаш најбитните работи. И толку е.

Ке ја прочитам 3-4 пати лекцијата и ми останува врежана во главата

Следам на час, ако професорката добро предава ќе научам уште на час, а дома само еднаш ќе ја прочитам лекцијата. За жал имам и такви професорки кои бараат учење на памет!:tapp::tapp: Среќа што лесно памтам па можам да учам по 10 страни на памет.:jaj: Не дека материјата не е сфатлива туку професорката не ти дозволува да се изјасниш со свои зборови!

Не учам. Не се сеќавам кога последен пат имам седено дома со книгата со саати за да се спремам за тест/испрашување/писмена. Секогаш памтам од час, и затоа што имам добра меморија не ми е потребно толку многу да останувам над книга.
Same here.

Mum says: Дете кога учиш ти?
ice_cube says: Не учам бе мамо :baeh:

Памтам од час. Внимавам на час. Се разбира, доколку професорот добро предава, тоа е само + за мене.
Дома само ги читам по еднаш лекциите пред тест/испрашување.
Фуче брате :)

Земам книгата прво само читам меѓу редови, ако нешто не сум разбрала тогаш препрочитувам уште еднаш и толку. Ја оставам книгата! Тоа е во случај да не запомтам нешто од час, инаку тоа е многу ретко да не сум ја научила н час!

Земам, ја отворам книгата гледам у лекцијата, обрнам на корицата да видам кој предмет е (обично физика), и ја затворам книгата и то.

Хех, баш како мене.
Само кога имам некој потежок испит, тогаш седнувам да учам. Инаку тоа што го предаваат и тоа што го вежбаме е доволно.

Абе мора ли да учите,дај научите да препишувате да видите колку е полесно така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom