Како учите?

• Креатор на темата Креатор на темата JellyBean
  • Време на започнување Време на започнување
Читам све од почеток до крај .. ја делам книгата ,да речеме први 30 страни па втори и даље .. пробувам да го сватам тоа што го читам а не да бубам напамет ..не е многу битна околината пошто кога читам се исклучувам од све друго ..исто како кога гледам филм .. највеќе читам приквечер од 18.00 натака ...се обидувам да го раскажам материјалот и ако заглавам некаде :освен ако не се некој имиња или датуми: да импровизирам и да дадам мое мислење .. и најчесто успевам .. све може да се научи за најдобрата оценка ..само ако нешто што го читам и ми е досадно не се нафаќам пак..доста ми е и пролазна оценка од заебанција ,барем тоа е лесно=)

слушам музика,нет е приклучен(пошто ако учам англсики правам тестој),телевизија,а некогаш барам мртва тишина

Верувајте не сум учил така како што треба од 7 одд. Да си дојдам од школо, да јадам, да одморам 15-20 минути, да седнам и да учам. Не дека сум бил некој фрик по учење, ама така најдобро се учи според мене. Не дека сум горд на тоа дека не учам од тогаш, напротив сум разочаран од самиот себе. Но што е - тоа е. Избрав погрешен смер во средно и се заебав. Одговор на тоа што може да прашате.. да, планирам да се запишам на факултет. :nesvest:

Najdobro barem spored mene se uci vo citalna, imas i motivacija a knigata ke ja procitas poleka tri pati ama ne nabrzina i ako si odel na predavanja sekako i ako pred toa imas nekoe predznaenje (ako si student vo 2/3/4 god) nema da imas nikakov problem.

Кога учам значи мора да има пуштено музика или тв, во тишина не можам да учам.
Ќе прочитам еднаш лекцијата, а бидејки учам пред колоквиум или испит, имам повеЌе за читање, потоа на лист или во книгата Ќе ги забележам најбитните работи и толку, пред полагање само тоа битното ке повторам...само имам проблеми не памтам имиња :(

Ја стаам книгата во оганот и го вдишувам чадот и све научувам жими дедоми (нека му е лека земјата)

Гледам да ја извлечам суштината на секоја лекција и да ја запаметам.

На час.
Додека секој зборува за време на часот,јас слушам цело време и 80% запомнам за што се работи и кога дојде време за испрашување само ја прочитам еднаш лекцијата и ја знам и добри оценки имам.

Pred mene bel list i lekcijata si ja pisam so moi zborovi... Najlesno mi e taka..:wink:

Абе и јас би праел така...ама после треба да си го дешифрирам ногописот

Pred mene bel list i lekcijata si ja pisam so moi zborovi... Najlesno mi e taka..:wink:
и јас со мои зборови по некогаш а најчесто од дома дефинициите на едно ливче а ливчето под клупа:baeh::baeh::baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom