Како учите?

• Креатор на темата Креатор на темата JellyBean
  • Време на започнување Време на започнување
во последно време не учам, не знам шо ми е (интернет ми е)

земам книгите од предметите што треба да ме испрашуваат читам вкупно 20 минути и што запамтам запамтам што не ...

Citam po delovi t.e pasusi ke procitam eden pa ke vidam sto sum zapametil i ako treba citam uste ednas no najveke do tripati. Zavisi sto ucam.

Ја читам темата еднаш и ќе си го подвлечам најбитното и примерите, после читам уште еднаш и сама си ги разјаснувам работите. И си читам дур не запамтам а се проверувам на глас, си импровизирам и си филозофирам :)

Ја читам темата еднаш и ќе си го подвлечам најбитното и примерите, после читам уште еднаш и сама си ги разјаснувам работите. И си читам дур не запамтам а се проверувам на глас, си импровизирам и си филозофирам :)

^^-како повеќето мои другарки...

ја седнувам,пр: цела тема треба... ја читам цела тема одеднаш,и после секоја лекција,одделно по еднаш-двапати... што запамтам-запамтам, што не... немало потреба таква глупост да се памти...:pos2:

Читам дел по дел па ги повторувам деловите да видам што сум запамтил

Некад кампањски , некад не.. Мака мачам со тоа што сакам од едно - две читања да запамтам се.. со затворена книга си објаснувам сама на себе што, како е , зошто е .. НА ГЛАС :vozbud:.. Што не ми е јасно чичко Гугл ми дообјаснува... и така :pipi:

Никако не учам, немам живци да седам пред книга.. :tv:

ја делам лекцијата на неколку дела и прво еден па друг дел и така па ги повторувам и чао фрлам книга :nesum:

Прво и основно, морам да бидам во лежечка позиција за да научам нешто! Не можам да седам на стол и да учам.

Второ, мир и тишина:pipi: Особено пред колоквиуми! Неможам да учам и притоа музика да слушам или телевизорот да ми е уклучен.

Трето, учам дел по дел, односно ако имам 100 страни за колоквиум ги делам на 3-4-5 дела зависи од предметот. Потоа си ги читам дел по дел, па потоа си повторувам во себе што сум запамтил. Обично памтам доста работи од прва(:pipi:) па најчесто и не ми треба многу време за да научам нешто.:pipi:

читам и успат си правам план, како белешки за тоа што е најважно. После прераскажувам 2-3 пати со помош на планот и после да ме прашаш знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom