Како ја лечите депресивноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
joki напиша:
со музика...малку death...black...trash...па да видите која депресија кај ќе бегат!!!....загарантирано...

Де ма со дет и блек коа ќе се расположиш ја ќе идам да џускам...:)

Goddess of Chaos напиша:
Де ма со дет и блек коа ќе се расположиш ја ќе идам да џускам...:)
...за кого како...јас еднаш паднав во депресија...и одма се вратив...со овај лек...за кој ти понуди џускање...:icon_lol:

Aм јоки нопак е...:)) јас ко ќе слушнам дет или блек одма дауууун паѓам.. обично ја лечам депресијата со излегвење надвор.. во друштво.. или музиче некое јако ќе си пуштам..

Abe ke si pustam TV nekoja dobra emisija "Znanje imanje" ili nesto drugo interesno i mi pominuva:nesvest:

ептен многу ретко ми се случува да паднам во депрација..ама кога ќе ми се случи прошетка,осаменост,размислување му е мајката

Pa so muzika normalno,nesho death nesho black,a me mavaat bubackite nakaj trash nekad.

Епа гледам слики, некои фотки кои ме потсеќаат на она добра стара времена...Или си читам стари смс,зашо во мојот телефон си чувам се...
Или музиче се разбира...Во најлош случај искачам надвор...И ми врви брзо

momentalno ja lecam na forumov...

Кога ме фаќаат улавите или вие како што го нарекувате депресија обично го лечам со спиење, тогаш сум во можност да спијам и по 14 саата. Едноставно легнувам и го исклучувам мозокот, бидејќи се осеќам психички уморен а тоа според мене е полошо од физичкиот умор, колку и да спијам кога ќе станам од спиење се осеќам дека сум ненаспан.

bibika напиша:
Da,dokazano e deka depresijata se leci odnosno pobrzo pominuva so praktikuvanje na prosetki. No, ima uste eden uste podobar nacin na instant lecenje na depresija: LJUBOV! Taa leci vistinski i ODMA i najdlaboka depresija.
Kolku sto razbrav ovde stanuva zbor za dlaboka depresija, koja se tretira so lekarstva. E Boga mi, taa za da se izleci, trebaat mnogu prosetki vo kontinuitet, sekoj den i nikako sam,obavezno barem so uste eden. A ljubovta ja leci vednas! Bez setanje,bez lekovi.
Vozvratenata ljubov e lek za mnogu neprijatni sostojbi,pa i za depresijata.
Kratkotrajnite neraspolozenija,razocaruvanja,nezadovolstva se resavaat so cistenje,muzika,muabet,setanje,vozenje,vo drustvo ili sam,no poteskite formi na emocionalno nezadovolstvo (depresija) koe znae da trae i so godini ne se lekuva taka.Nema sansa.
Dobro e sto se pokazale konecno i naucno se dokazale prosetkite kako lek za dlabokite depresivni sostojbi,iako i dosega kako terapija i tretman sekogas se preporacuvale.
Da ama so ako si vo golema depresija tokmu poradi zaljubenost?Vo takvi momenti nisto ne pomaga muzikata osven ako ne e nesto veselo ala green day te dokrajcuva, ne mozes da rabotis nisto zaso si totalno izguben ne pomaga nitu drogata ili alkoholot.Noedno drugarce mi ja predlozi starata pogovorka podaleku od oci podaleku od srce pa..... e pa uste ne sum kompletno izlecen no pravo da kazam pomaga kolku tolku.!!!!No ja zabegav sakav da prasam sovet sto vo takov slucaj

Јас со музика највеќе. Музика,спиење,прошетка,разбистрување..и понекогаш сакам и блиските другарки да се до мене..тие најдобро знаат да ме утешат.Полошо ми е кога во себе ја потиснувам таа депресија..

burn84 напиша:
Da ama so ako si vo golema depresija tokmu poradi zaljubenost?Vo takvi momenti nisto ne pomaga muzikata osven ako ne e nesto veselo ala green day te dokrajcuva, ne mozes da rabotis nisto zaso si totalno izguben ne pomaga nitu drogata ili alkoholot.Noedno drugarce mi ja predlozi starata pogovorka podaleku od oci podaleku od srce pa..... e pa uste ne sum kompletno izlecen no pravo da kazam pomaga kolku tolku.!!!!No ja zabegav sakav da prasam sovet sto vo takov slucaj

СОВЕТ: Излези од дома.Не седи никако сам.Не слушај никаква музика,освен песната на птиците во парк,ама со другарите.Разговарај на сите досадни теми кои не те интересираат воопшто.Прашај ги твоите дома зошто одамна не сте биле некаде заедно? Оди со нив посети си ги братучедите.
Прави се што не те интересира,што е досадно и обавезно прави го тоа во друштво кое инаку не би го дружел!!!
Има да се осеќаш ко Бог после тоа,под еден услов: На крај кога ќе си дојдеш дома да се погледнеш во огледало и да си кажеш гласно - Браво!!! (обавезно!)

Депресијата? па зависи што ме депримирало,..инаку доста сум склона кон депресија, барем порано бев повеќе, а сега знам како да ја излечам, па...некогаш си легнувам да спијам, а кога ќе се разбудам си шеткам или разговарам со некоја другарка...а некогаш најмногу сакам да бидам сама, да се изнаплачам и да си размислам потрезвено, па - се враќам во форма...
а прошетата е дефинитивно наааајдобриот лек против депресија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom