Kajgana Song Contest #166 - Песна посветена некому

• Креатор на темата Креатор на темата zspirit2
  • Време на започнување Време на започнување

Betts ја напишал за една негова љубовница која подоцна во некои од интервјуата ја опшал како темна и мистериозна. Нејзиното име не е познато. Елизабет Рид е име кое што Бетс го земал од надгробна плоча од гробиштата во Макон, Џорџија од каде што и потекнува бендот.

Lonely Joe = Joe Meek

https://traxploitation.com/joemeek
музичкиот гение на 50/60, творецот на Телстар, хомосексуалец кога беше казниво, всушност беше осамен и психички болен, а што подоцна резултираше со убиство и самоубиство.....
evening-standard.jpg

Посветена на претходниот менаџер на бендот, Норман Шефилд. (y)

nesto makedonsko da pustite i so original prikazna i Pro Arte da ne go zaboravivte.
Ima mnogu takvo od skopskiot festival pred pola vek.

се мислев помеѓу jenifer lost the war ili back on the chain gang od pretenders ama dosta e od kapitalisticki pesni ,,ete edna кинеска пропагандистичка посветена на за големит лидер мао це тунг
истокот е цревен сонцето изгрева од кина доаѓа големит лидер мао це тунг што ќе ја донеси слободата итн итн, ура за големиот спасител

Само ќе оставам една македонска песна тука, се имам веќе пријавено со друга. Не знам колку е стара, јас ја знам минимум 12 години, случката веројатно датира таму пред добри 15,16 години ако не и повеќе.

Само ќе оставам една македонска песна тука, се имам веќе пријавено со друга. Не знам колку е стара, јас ја знам минимум 12 години, случката веројатно датира таму пред добри 15,16 години ако не и повеќе.

Бреј кај ти текна.
И онаа од Френки исто, порано ја слушав нон стоп, ежење. Глеам спомна и за спот, сними после неколку години ама со малце изменет текст и не беше тоа тоа од првичната верзија која кинеше.

Махир и Алма од Едо Мајка е истотака песна што има доста тажен текст, не знам дали е по точна вистина али кине.
Истина од Ша Ила исто.

Некоја девојка е сигурно инспирација за песнава, иако не знаеме како се вика :)

Текстот е на Игор Џамбазов, а тој во тој период мислам уште беше во брак со Искра... Тој си знае :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom