(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dark ме ми е гледана...
Под хитно да ја избинџаш периодов! Само ке ти кажам дека серијава ја имат најјезивата атмосфера заедно со TD 1 и Тhe Killing па сега ти види :icon_lol:

1.Тhe Wire
2.За мене досега најтежок дуел е овај, Shameless ми е топ 3 серии од тој жанр комедија/драма и една од сериите во која се поврзав најмногу со ликовите, се осејќав како да живеам во куќата и имам умирано од смеа со лудакот Френк... сепак преферирам поозбилни серии и гласот оди за Dark иако не сум баш фан на сцај-фај жанрот ама серијава е РЕМЕК ДЕЛО! Атмосфера,амбиент,сценографија, дефинитвно најдобрата серија последниве 5 години.

1. The Wire :cuc:

2. Гледана ми е Shameless но не гласам за неа од што ме нервира. Сиромашно семејство каде што главниот лик редовно завршува во болница и не банкротира заради тоа е поголема научна фантастика од black mirror.

Некои членови се бунат бидејќи ова гласање нема кредибилитет но тоа е бидејќи едноставно никој член ги нема гледано сите серии и се гласа по сопствен вкус а не по тоа која серија колку била наградувана.
И јас се разочарав кога CSI која има 39 faking Еми номинации и освоени 6 од 6 Златни Глобуси а изгуби од Vikings која се емитува на faking Канадска кабловска телевизија во Америка.
Не е фер Person of Interest која има 5 сезони,преку 100 епизоди и неколку Peoples Choice Awards номинации да изгуби од Chernobyl која има само 5 епизоди,мене лично ми се допаѓа Chernobyl но сметам дека е полесно да се направи добра серија од 5 епизоди одколку од 100 епизоди.
Justified изгуби убедливо од Six Feet Under иако има 8 Еми номинации,но и SFU има неколку номинации и освоено награди.
DareDevil според сите критики е можеби најдобрата тв серија за супер херои и до денес е трета најгледана на Нетфликс после Narcos и Stranger Things но изгуби од Black Mirror.

до денес е трета најгледана на Нетфликс после Narcos и Stranger Things но изгуби од Black Mirror.
И што ако е најгледана, автоматски да не значи дека е квалитет, и оние тиња лимонадине на Нетфликс имаат огромна гледаност па не значи дека се да паднеш на газ.

Изборот тука го правиме, членовите ќе одлучат, каков е таков е.

Со оглед дека во државава топ серии се турската за Султанот и индиската со невестата, топ си е листава без оглед кој да победи, и вие сте топ :love:

Какви шетаат надвор... :pos:

Горе-долу сите мои фаворити се во игра и ќе се меѓу 32 најдобри, а и општо досега супер излегуваат резултатите и листата ќе е порелевантна од било која друга ранг листа. Кој ги ебе америте и нивните наместени награди :kafence:

И што ако е најгледана, автоматски да не значи дека е квалитет, и оние тиња лимонадине на Нетфликс имаат огромна гледаност па не значи дека се да паднеш на газ.

И NCIS е една од најгледаните серии на CBS, а уствари серијата веќе си нема везе.
17 години се едно исто се повтара, а сега плус и најдобрите актери си заминаа.

Абе гласајте, забавувајте се, и така на крајот ќе победи ГОТ :gjavol:
Iako ke e zasluzeno, got nema da pobedi.
Ke izgubi od nekoja b serija duri, mnogu ja hejtaat tuka radi poslednata sezona.

Ke pobedi BB.

Wire inace. Rome e ok ama wire e institucija.

Shameless ja prekinav posle 2 3 sezoni. Dark imam izgledano samo prvite epizodi, mora da cekam za da gledam so nea. Taka da... Dark.

Па тоа и ми беше поентата дека критериумот тука ке биде личниот вкус на членовите на форумот.

The Wire - Брутално искрена и го задржа квалитет низ 5 цели сезони. Врвна серија.

Shameless во вториот дуел.

Леле, ЦСИ имала скоро 40 еми номинации, али изгубила. :D Еве The wire дали има 2 еми номинации, башка ниедна награда од извиканиве, јас сум да ја тргнеме нејзе од листата и ЦСИ да го заземе нејзиното место. Што е фер, фер е.

И јас викам дека ќе тепа ББ, многумина ја имаат гледано, таман е во добата кога не се плукаше толку по тв серии по нет, а не е ептен престарена за да не ја гледаат луѓето.

Со мало задоцнување, еве ме. Ве молам за една работа - болдирајте ги насловите на сериите за кои ќе гласате, зашто очи ми испаѓаат вака. Ако ви се само двата наслова еден под друг, и не мора, ама сте напишале цел текст и во него негде на средина сте напишале дека гласате за некоја серија... Е од тоа ми истекоа очите.

THE WIRE - Rome 22:7
DARK - Shameless 15:10

The Wire и Dark продолжуваат понатаму.

Новите дуели за кратко...

Последно уредено:
Со мало задоцнување, еве ме. Ве молам за една работа - болдирајте ги насловите на сериите за кои ќе гласате, зашто очи ми испаѓаат вака. Ако ви се само двата наслова еден под друг, и не мора, ама сте напишале цел текст и во него негде на средина сте напишале дека гласате за некоја серија... Е од тоа ми истекоа очите.
Сам си бараше да ти пишуваат „2-3 збора“, трпи си.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom