Каде ги криете кондомите?

• Креатор на темата Креатор на темата C/S/F/L
  • Време на започнување Време на започнување
Мада ги гледам младиве денес, полека, полека го надминуваат ова. Еден ден ќе доживееме да не биде важно кој купува и носи со себе. Мрднуваме напред, тоа е битно.

Дојдено е ова време :)

Дојдено е ова време :)
Па не баш кај сите. Има доста млади кои се преполни со табуа за вакви работи, најчесто поради традиционалното воспитување од родителите.

Па не баш кај сите. Има доста млади кои се преполни со табуа за вакви работи, најчесто поради традиционалното воспитување од родителите.

Дефинитивно. Не реков дека сите девојки се такви :)
Искрено и мене често знаело да ми биде непријатно да влезам и да купам (кога продава жена). Не знам, некои веројатно влагаат и лабаво си викаат „дурекс, спортекс“ а во себе „ќе ебам вечер бе....нне ко тебе на работа“ :D

Во глобала, олеснителна е околноста кога за таа работа (кондом) можеш да се потпреш на партнерката/девојката/штоидатие :)

Дефинитивно. Не реков дека сите девојки се такви :)
Искрено и мене често знаело да ми биде непријатно да влезам и да купам (кога продава жена). Не знам, некои веројатно влагаат и лабаво си викаат „дурекс, спортекс“ а во себе „ќе ебам вечер бе....нне ко тебе на работа“ :D

Во глобала, олеснителна е околноста кога за таа работа (кондом) можеш да се потпреш на партнерката/девојката/штоидатие :)
Да, да. Како не е. :) Ама замисли во исто време немате ни ти ни она хахаха

Иначе нема бе зошто да ти биде незгодно и од жена да купуваш. Немој сега и ти у табуа да навлегуваш. ;)

Иначе нема бе зошто да ти биде незгодно и од жена да купуваш. Немој сега и ти у табуа да навлегуваш. ;)

Еци пеци пец, лист камен ножички, фрлање паричка....секогаш се наоѓа. Ако не, ќе ми удри два три шамари и ќе одам да купам, што ми преостанува :ROFLMAO:

Смешно ми е....одам да купам, знам дека ќе дупам, знае дека ќе дупам...а се праиме ко да купувам Орбит :pos: Незрело...ама подоцна созреваме ние машките :)

Мене ми беше срам да купувам во почетокот, али сега немам проблем со тоа. Треба да излеземе од таа конзервативност во која живееме.Сите си викаме леле ќе помисли оваа/овој вечер ке се истури од онадење, а не размислуваме за тоа дека може некој ќе рече браво зашо ни работи свеста дека треба да се заштитиме од разни инфекции и болести,па и од несакана бременост.

И мене би ми било незгодно да ми ги глеа мајка ми, ама па не ги ни кријам - едноставно не стојат на маса. Ако ги најде ок, ако не никому ништо и тоа е тоа.

Значи добро е, да не те мислиме. Дупач си веќе 24 години. :D

Јас сум ептен младо, не ни знам што се кондоми. А секс што е?! Кога ќе ме штипне за обравче другарчето во градинка и јас му вратам исто? :P

Не се секирај ти за мене, јас си знам за мене што и како. Иначе да, генерално уште живееме со табу за купување кондоми од женско. Мада ги гледам младиве денес, полека, полека го надминуваат ова. Еден ден ќе доживееме да не биде важно кој купува и носи со себе. Мрднуваме напред, тоа е битно.

Е ова болдираното мило ми е што сфаќаш што сакам да кажам иако не се сите девојки со табу .И не се секирам за тебе зашто знам дека си умна и сега можам мирно да спијам :)

Ма немој, по правило. Види сега глупо правило. Секој кој сака да се заштити треба да си носи кондом за себе. Не е битно од кој пол е. Е сега кај нас што има сеуште табу, за женски да купуваат кондоми е друг муабет.

Како мислиш не е битно од кој пол е? Неможе да се заштити ако е од северен пол ... дур го намести ќе се разболи :)

Како мислиш не е битно од кој пол е? Неможе да се заштити ако е од северен пол ... дур го намести ќе се разболи :)
Па ако си у некое игло или некој леден хотел, може да ти се залепе и за мразот, па после и лекари да ти викат за да ти го одлепат. :D

кондоми не се кријат, се купуваат и се трошат веднаш!!!!

Е тоа само кога одиш во јавна куќа.Од кај знае човек во каква ситуација ќе дојде па кога ќе затреба? За женско е поедноставно,во чантата носи разни работи,шминки,влошки,хулахопки,ќесиња може да има во секое време резерва меѓу останатите ствари.Тој е машко и освен што има припремено за “секој случај“ валјда не му е згодно пред неговите родители да остава кондоми на отворено па ги крие.Ако почниме да редиме кондоми,лубриканти па по некое сексуално помагало на полица..баш убава слика би било за една детска соба:)

Мене ми беше срам да купувам во почетокот, али сега немам проблем со тоа. Треба да излеземе од таа конзервативност во која живееме.Сите си викаме леле ќе помисли оваа/овој вечер ке се истури од онадење, а не размислуваме за тоа дека може некој ќе рече браво зашо ни работи свеста дека треба да се заштитиме од разни инфекции и болести,па и од несакана бременост.
Конзервативноста е во гените,во сржта,едноставно така било и ќе биде.И после 100 години јас мислам дека ќе остане истото,кога жена во 40те години излегува од маркет,пола и ја скенира кесата со артикли па “кондоми набавила кој знае што прави сигурно некој швалер врти...“

Кога ми требат а ретко ми требат ги купувам од трафика.
И што ако се скине куртонот?
Кондоми се препорачува од аптека да се купуваат. Не дека е грешка и од трафика да ги купиш.

Ако се скине, шансите да станиш татко се големи. Ако не сакаш да думкаш бебе, нека се напие твојата партнерка контрацепција за ден после, која се состои од една или две таблети, кои се пијат најдоцна до 72 часа од самиот однос. Најдобро е во првите 24 часа да ги има испиено. Е сега оваа контрацепција не се препорачува да се пие многу често, туку само еднаш или два пати годишно, затоа што може да настане пореметување на хормоните во женскиот организам. Ова ти е како она да направила абортус на некој начин, пошто после земањето на оваа контрацепција, партнерката ќе прокрваре.
Сепак, најбезбедна опција е, доколку не планирате дете, е партнерката да си зема орална контрацепција, секој ден таа што се пие и ја препишува само гинеколог, плус да се користат кондоми како заштита од сексуално преносливи болести. Од ова побезбедно нема.

Кога ми требат а ретко ми требат ги купувам од трафика.
И што ако се скине куртонот?

Има голема шанса да станеш татко ,а ако нејќеш тогаш си слабак иако не мора да значи е сега во тој случај нека се напие партнерката контрацепција арно ама заедно ќе си поделите секирации,трошкови за контрацепција и се друго и не може бе партнерката да се секира ,а ти да лупаш за забава до бесвест ;)

Абе остај не му објаснувај, или стварно е глуп или нон-стоп трола. На секоја тема е така

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom