- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
Мада ги гледам младиве денес, полека, полека го надминуваат ова. Еден ден ќе доживееме да не биде важно кој купува и носи со себе. Мрднуваме напред, тоа е битно.
Дојдено е ова време

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мада ги гледам младиве денес, полека, полека го надминуваат ова. Еден ден ќе доживееме да не биде важно кој купува и носи со себе. Мрднуваме напред, тоа е битно.

Па не баш кај сите. Има доста млади кои се преполни со табуа за вакви работи, најчесто поради традиционалното воспитување од родителите.Дојдено е ова време![]()
Па не баш кај сите. Има доста млади кои се преполни со табуа за вакви работи, најчесто поради традиционалното воспитување од родителите.

Да, да. Како не е.Дефинитивно. Не реков дека сите девојки се такви
Искрено и мене често знаело да ми биде непријатно да влезам и да купам (кога продава жена). Не знам, некои веројатно влагаат и лабаво си викаат „дурекс, спортекс“ а во себе „ќе ебам вечер бе....нне ко тебе на работа“
Во глобала, олеснителна е околноста кога за таа работа (кондом) можеш да се потпреш на партнерката/девојката/штоидатие![]()
Ама замисли во исто време немате ни ти ни она хахаха
Да, да. Како не е.Ама замисли во исто време немате ни ти ни она хахаха
Иначе нема бе зошто да ти биде незгодно и од жена да купуваш. Немој сега и ти у табуа да навлегуваш.![]()

Незрело...ама подоцна созреваме ние машките 
Да, да. Како не е.Ама замисли во исто време немате ни ти ни она хахаха
Иначе нема бе зошто да ти биде незгодно и од жена да купуваш. Немој сега и ти у табуа да навлегуваш.![]()
Значи добро е, да не те мислиме. Дупач си веќе 24 години.
Јас сум ептен младо, не ни знам што се кондоми. А секс што е?! Кога ќе ме штипне за обравче другарчето во градинка и јас му вратам исто?
Не се секирај ти за мене, јас си знам за мене што и како. Иначе да, генерално уште живееме со табу за купување кондоми од женско. Мада ги гледам младиве денес, полека, полека го надминуваат ова. Еден ден ќе доживееме да не биде важно кој купува и носи со себе. Мрднуваме напред, тоа е битно.

Ма немој, по правило. Види сега глупо правило. Секој кој сака да се заштити треба да си носи кондом за себе. Не е битно од кој пол е. Е сега кај нас што има сеуште табу, за женски да купуваат кондоми е друг муабет.

Па ако си у некое игло или некој леден хотел, може да ти се залепе и за мразот, па после и лекари да ти викат за да ти го одлепат.Како мислиш не е битно од кој пол е? Неможе да се заштити ако е од северен пол ... дур го намести ќе се разболи![]()

кондоми не се кријат, се купуваат и се трошат веднаш!!!!

Конзервативноста е во гените,во сржта,едноставно така било и ќе биде.И после 100 години јас мислам дека ќе остане истото,кога жена во 40те години излегува од маркет,пола и ја скенира кесата со артикли па “кондоми набавила кој знае што прави сигурно некој швалер врти...“Мене ми беше срам да купувам во почетокот, али сега немам проблем со тоа. Треба да излеземе од таа конзервативност во која живееме.Сите си викаме леле ќе помисли оваа/овој вечер ке се истури од онадење, а не размислуваме за тоа дека може некој ќе рече браво зашо ни работи свеста дека треба да се заштитиме од разни инфекции и болести,па и од несакана бременост.
Кондоми се препорачува од аптека да се купуваат. Не дека е грешка и од трафика да ги купиш.Кога ми требат а ретко ми требат ги купувам од трафика.
И што ако се скине куртонот?
Кога ми требат а ретко ми требат ги купувам од трафика.
И што ако се скине куртонот?