Kaко да провериш каде ти е произведен телефонот (колку е квалитетен)?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ова нема шанси да е точно. Сони Ериксоно шо го купиф од Бугарија испадна дека има 01, а најквалитетнио мобилен шо сум го држел врака Нокиа 3310 испадна 20.
Нема врска ова бе со квалитетот, од кај ви се податоците. Нокиата испран е во машина за перење алишта, паѓан е безброј пати, а функционира одлично по 6-7 години користење.
Новио мобилен го зедов од Софија на промоција и најмалку очекувам да е квалитетен (иако 2 години гаранција ми дадоја).

Ако е ова точно објаснете ми како можи мобилен купен од Германија да е од Емиратите, а мобилен купен од Бугарија да е од Финска. :toe:
Нема врска од која држава е купен, туку од кој добавувач стигнал во таа држава.

И да, има врска.

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
01...Супер...Се исплашив да не е од Азербејџан.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
нокиа 6070 логично да е од финска.. се знае нокиа си е нокиа 01 покажа.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Притисни на следниве копчиња на твојот мобилен: *#06# и ќе ти се појави меѓународниот код за идентитет на мобилна опрема.

Потоа, провери ги седмата и осмата бројка од кодот:

123456789 101112131415

Доколку седмиот и осмиот број се 02 или 20, значи дека телефонот е произведен во Емиратите, односно е со многу лош квалитет.

Доколки седмиот и осмиот број се 08 или 80, значи дека е произведен во Германија, што не е лошо.

Доколку седмиот и осмиот број се 01 или 10, значи дека е произведен во Финска, што е одлично.

Доколку седмиот и осмиот број се 00, значи дека е произведен во оригиналната фабрика на производителот, што значи дека е со најдобар квалитет.

Доколку седмиот и осмиот број се 13, тогаш значи дека е произведен во Азербејџан, и е опасен по здравјето.

ова нема везееее!!!
како прво прв пат слушам дека Финска имаат фабрика за мобилни телефони која произведува нешто поразлично од нокиа, како второ - емиратите немаат фабрика за електроника не камоли за мобилни, како трето - Азербејџан??? :vozbud: Германија мислам само сименс и НЕЦ произведувааа - п.с. мобилен си е мобилен, многу мала улога игра тоа за кое држиште е наменет. а се се произведува во - НРК (Народна Република Кина :pipi::pos2:) само се склопува во т.н. фабрики!

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Да бе стварно и мене ова ми е фкрај глупо. Демек само во 5 држави во свето се произведват мобилни, нема врска. Кина, Јапонија и САД мора да произведват мобилни. Ова мене појќе ко мајтап ми изгледа.

Мистичен, дај кажи барем од кај ти се информаците.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
извинете за офф-топиков!
Притисни на следниве копчиња на твојот мобилен: *#06# и ќе ти се појави меѓународниот код за идентитет на мобилна опрема.
ова е мегу првите шифри за мобилни што воопшто ја имав дознаено. Беше многу одамна има скоро 11/12 години кога ја дознав и ми ја кажа еден бивш колега и ми рече кога купуваш телефон ке ја внесеш и ке ти излезат 14/15 бројки. Ако сите се нули значи телефонот е фалсификат. Ако има бројки е оригинал. И се вртеа после муабети дека имало некоја будала од гевгелија кој праел фалс мобилни, потоа доста беа познати турците и бугарите по фалсификат мобилни телефони. ама сеуште незнам некоја бугарска фирма што и конкурирала на Нокиа или Самсунг. А уште помалце на VK Mobile, Konka, Bird, Haier etc...

ScArFaCe_K4

Кретенски username, знам.
Член од
29 јануари 2007
Мислења
344
Поени од реакции
16
Nokia N73- 01 финска. Ама нешо не се покажува.:(

Kajgana Shop

На врв Bottom