Kсамил

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Ja pa ke kazam I jas bev ksamil I sum zadovolen od se. Gore pisuva vestacki plazi bilo, ocigledno I ne znaes na kakov nacin e nastanato celoto mesto.
Za gostoprimluvosta sum prezadovolen, mozda se pogodil mojot hotel aren, so se si bese.
Sekoj so svoj vkus. Ako vi doslo za kurvi slobodno imate bugarija a I ohrid

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Во blue eye да не одите, ќе си го потрошите цел ден и од ништо нема да се фасцинирате, подобро искористете го за плажа одколку во таа шумата. Не се наоѓа во Ксамил туку е на 60тина километри од Саранда према Ѓирокастро, после Бистрица.
Еве го точниот пат:

Го викале езоро без дно зш не се знајт точно дали 3 метри или 4 е длабоко.

И се разбира, елитниот ресторан во местото, за да се доолови целосно.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ja pa ke kazam I jas bev ksamil I sum zadovolen od se. Gore pisuva vestacki plazi bilo, ocigledno I ne znaes na kakov nacin e nastanato celoto mesto.
Za gostoprimluvosta sum prezadovolen, mozda se pogodil mojot hotel aren, so se si bese.
Sekoj so svoj vkus. Ako vi doslo za kurvi slobodno imate bugarija a I ohrid
Те приметувам ептен одбрамбен став имаш спрема туризмот во Албанија, а реално во најкратки црти кажано, Саранда е карпи а Ксамил, Коњари со море.
Едино што е добро е тоа кога лежиш на ПЛАЖИЧКАТА во Ксамил и гледаш накај морето, островчињата и сл. Штом свртиш глава наназад одма се осеќаш како да се наоѓаш во Коњари. + требаше секое сабајле да станувам во 7 да трчам да резервирам лежалки пошто тие плажи немаат капацитет за да ги сместат туристите кои беа таму и нема место предвидено за лежење со сопствени пешкири или лежалки, чадори и сл. За таков одмор јас не давам пари, макар што сум се зезнал да отидам до местото.
Моментално таква е ситуацијата, природен потенцијал секако дека има ама не е само тој фактор кој привлекува туристи кои треба да си отидат задоволни од одморот.
Еве мое размислување како турист кој го посетил и Ксамил и Саранда и која планира пак да оди некаде на одмор: -Зошто јас пак да возам 8 саати 700 километри (низ Грција) и да стигнам во Саранда или Ксамил, кога можам да возам 350 километри и да си одам на прв крак во Грција, или пак златна Црна Гора, наш народ, наша музика, наше јадење и добар провод, подобар од било каде во Албанија или Грција, по иста цена како во Албанија?
Будва оваа сезона беше ефтина. И сега јас еднаш сум отишол во Албанија, ништо не ми се допадна, зошто би отишол пак?
Јадењето да ефтино, смештајот (ЧИТАЈ ВНИМАТЕЛНО) изгор, на 5ти август испод 60 евра апартман за 4ца не најдов и затоа што ептен се искурназиле локалните отидов 1 ноќ во Саранда за 35 евра во апартман со 1 брачен кревет и 2 детски креветчиња од кои што ми штрчеа нозете од што беа кратки и наредниот ден ме снема од таа пустелија. Јас не идам на одмор ради ефтино јадење. У Парга најдов смештај за 55 евра, значи у Ксамил за 60 у Парга што е 10 класи подобро место од Ксамил најдов за 55 евра, просечно среден апартман за 4ца, за мене најбитно што беше чист и имаше убав поглед, стандард како за Грција. И сега шо праиме?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.446
А една од најскапите плажи на Јадранско море-Св.Стефан,вештачка или природна песка има?Некако слабо се коментира за скапите места за нивните недостатоци.

Или штом си лупнал огромни пари,тогаш се ќути,ако е нешто евтино тогаш се вади целиот арсенал

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Gore pisuva vestacki plazi bilo, ocigledno I ne znaes na kakov nacin e nastanato celoto mesto.
Ај да ја слушниме твојата теорија за "природните плажи" и "природната" ризла на бора бора, бела виста и уште една плажа имаше со таков песок, другото е карпи.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Ај да ја слушниме твојата теорија за "природните плажи" и "природната" ризла на бора бора, бела виста и уште една плажа имаше со таков песок, другото е карпи.
Ајде да кажам.
Прво ако можеш самиот ти и останатите да сфатите дека постои различен вкус за се што постои на планетата за секој човек поединечно. Значи тоа место на мене ми остави убав впечаток да не се навраќам да услужливоста и ред други работи (можно е да се погодило само на мене супер), јас сакам мирно место, чиста вода, и убави плажи. Велиш дека плажите биле вештачки бидејќи биле направени од ризла. (мене тоа ни најмалку не ми сметаше) напротив беше убава плажа, не е некоја огромна (зборувам општо за сите) али имаше место за сите. Јас гужва не начекав како што опишуваат сите немало место каде да стоиш, не пак да се бањаш. Зборам за термин 20 јули до 30 август.

Гледам линк поставено а и врте по портали како некоја лигава скопјанка (нека не ме извинува, ама тоа е лигаво до бескрај) и сметало немало знак до Ксамил, немало знак за WC, да не сака да стои полицаец и да и објаснува каде да сврти ? Гледам во Скопје знаци на секое ќоше или во Охрид.
Второ сплавот и бил како од не знам која година и што там ?!?! Кој кур бараш на сплавот ако сакаш се да ти биде скоцкано, фино лепо кажи му на маж ти да ја научи европа и нека продолжи покрај селото уште 30 километри по планината и стасуваш во Саранда, по автопат. Самиот сплав е за авантуристи и оние кои сакаат да скратат 30 километри вожња и побрзо да стасаат, а одма до сплавот е и стариот град Бутрин за да се прошеташ.
(Пак ќе кажам тоа е само трубење на скопјаништата кои секаде им е глупо, да има мед и млеко ќе најдат маана.)

На толку многу плажи на располагање не можеле никои да најдат од сите што се жалете лежалка, место, ве пуделе и што знам уште што не. Имате најмалку 5 плажи што се позади ридовите и си одеш со кола фино лепо и таму имаш плажи од по 1 км должина со камчиња нормално у залив е.

Можам до утре да пишувам ама ќе биде напразно, не за друго, вие си имате ваш вкус и ваше гледиште на работите, мене ме прават среќен и малите работи.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Прашањето беше друго...во мојот пост на претходната страна напоменав за тие плажи и за Пулбарда, единствено нешто што вреди.
Мене ме интересираше твојата теорија како е настанато местото и плажите. Еве чисто информативно ќе ти кажам дека првата фамилија во ксамил е доселена пред 70 години, плажите пред 5-6 години се направени и од тогаш се развива како туристичко место. На зима местото е мртво, локалните селани живеат во Грција или Тирана идат само 5 месеци во сезона бидејќи имаат куќи таму и ги работат како апартмани, ресторани, продавници итн. Повеќето што ми дадоа броеви се од Грција, рекоа дека можам да ги барам до мај, после тоа дирекно во Ксамил.
Наредниот викенд очекувам гостин од Ксамил што се запознав таму, и баш ќе го испрашам детално се за местото па ќе напишам тука.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Искрено, се согласувам со Озилллл... Не сум бил во местово, во блиска иднина би одел, затоа што сите што ги знам а биле се презадоволни. Нејсе, се согласувам во однос на текстов кој врти низ порталиве, се гледа дека се работи за некоја исфрустрирана личност која уште по првиот впечаток решила дека се ќе и смета и тоа било тоа. Има неколку работи кои го покажуваат тоа во текстот, ама една е премногу очигледна - од кафаната спроти собата секоја вечер имало гласна традиционална музика, а спиеле една вечер. Баш ме интересира како изгледале тие преполни плажи и како не им давале лежални и слично. Сигурно е далеку од тоа што звучи дури го читаш текстов.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
еве некој потазе што се вратил од ксамил. Секој со различни искуства, јас се сложувам со авторов на текстов.

http://denesen.mk/web/?p=290748
Истиов текст и во други места ги читав.
Има право за многу работи, дека Ксамил не е град, ни село, дека нема шеталишта, нема ноќен живот, и јас не најдов под 25 евра апартман, дека само во Бора бора и тие блиску неа можеш да најдеш лежалки, кај другите и јас никако не можев, исто така викаа дека резервирани се, а немаа пешкири ставени, се убидував да резервирам од ноќеска за утре ми викаа дојди утре, кога доаѓам наутро пред сите ми викаа резервирано, пукнав од нервоза, и почнав да тепам се живо диво, можеби ја приметил некој таа тепачка блиску бора бора.

Но водата е супер, песокот вештачки, а добар беше, малце повеќе се поназад од грците, но сето тоа се облажува затоа што пропорционално на квалитетот цената е многу ниска, дури прениска според мене, особено јадењето, барем многу поефтино од Охрид или Скопје.

Супер си поминував јас, но ако не купам некој полуксузна кола нема да тргнам веќе за таму, а со автобус никогаш повеќе.

Но сепак нека не се лаже некој дека во Грција може да помине поевтино од Албанија, ни приближно.

И на авторката не му требаше тоа Нато, многу му го дескредитира текстов.

M

macgowan

Гостин
Субјективно мислење за Ксамил на едно нескопјаниште. Преземено од Хрватски форум.хр :

Joj joj koje je sranje Ksamil!!! Tko je rekao da su ovdje najljepše plaže u Albaniji, taj sigurno nije vidio puno od Albanije!
Stigao jučer navečer. Mjesto mirnije od Sarande, ali svejedno hrpetina novogradnje bez ikakve duše. Bljak. Dosta ljudi, posebice Makedonaca i Kosovara. Našao sobu u Tani's Bar & Guesthouse blizu glavnog trga za 20eur na noć. Čisto, udobno, klima...
Otišao jesti. Našao nekakav lokalni grill bar u jednoj od uličica. Sve sami lokalci. Pola kile lamb chopsa, pomfrit i pola litre pive 60kn. Piva odlična i savršeno ohlađena, lokalna Stela. (Ne, nije Stella Artois)

Uglavnom, pivo odlično, a jeftinjava-pola litre točenog za 1eur.

Danas ujutro krenuo u potragu za plažom, a ono Bože dragi. Koje smeće od plaža. Sve su umjetno nasipane glatkim pijeskom, obala posvuda uništena da se napravi još više mjesta za nove plaže. Užas. Posvuda trešti muzika. Čovjek do čovjeka poput sardina u limenci. Posvuda ležaljke tako da ni nema mjesta za staviti ručnik, osim ako ne uzmeš ležaljku. A ležaljke sve zauzete!
More nije skroz bistro kao na drugim plažama. Iskreno ne znam tko ovako zamišlja odmor!
Iako danas nisam namjeravao voziti, bio sam prisiljen. U hotelu mi savjetovali da idem na neku plažu iza sedam brda s direkt pogledom na Krf (jebote, nisam znao da je Krf ovako blizu da možeš preplivati). Krf izgleda humano u usporedbi s Ksamilom i Sarandom.
Rekli mi da na ovoj plaži ima manje ljudi. Istina. Nije ih 100 na malenoj plaži, nego 99.
I ovdje bager razrušio obalu da se u budućnosti naprave pješčane plaže. Na kraju kapitulirao, uzeo ležaljku i suncobran za 500leka i odlučio izgubiti par sati.
Sutra rano ujutro glavom bez obzira bježim za Butrint i onda dalje u Grčku u Pargu.

Извор

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Ко да само скопјани живеат во Македонија, од уста не не вадат овие бугариве ух пардон евреиве од источна Македонија, тоа е чудо невидено...
Лигава била скопјанката оти немало знак за Ксамил по кој пат да се оди"
Каков вовед човече патетика!!!

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.446
Кога ќе зборуваат за `вештачката ` песка ,а преќутуваат за Свети Стефан каде и милионери летуваат,е тоа е лечење комплекси :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom