Субјективно мислење за Ксамил на едно нескопјаниште. Преземено од Хрватски форум.хр :
Joj joj koje je sranje Ksamil!!! Tko je rekao da su ovdje najljepše plaže u Albaniji, taj sigurno nije vidio puno od Albanije!
Stigao jučer navečer. Mjesto mirnije od Sarande, ali svejedno hrpetina novogradnje bez ikakve duše. Bljak. Dosta ljudi, posebice Makedonaca i Kosovara. Našao sobu u Tani's Bar & Guesthouse blizu glavnog trga za 20eur na noć. Čisto, udobno, klima...
Otišao jesti. Našao nekakav lokalni grill bar u jednoj od uličica. Sve sami lokalci. Pola kile lamb chopsa, pomfrit i pola litre pive 60kn. Piva odlična i savršeno ohlađena, lokalna Stela. (Ne, nije Stella Artois)
Uglavnom, pivo odlično, a jeftinjava-pola litre točenog za 1eur.
Danas ujutro krenuo u potragu za plažom, a ono Bože dragi. Koje smeće od plaža. Sve su umjetno nasipane glatkim pijeskom, obala posvuda uništena da se napravi još više mjesta za nove plaže. Užas. Posvuda trešti muzika. Čovjek do čovjeka poput sardina u limenci. Posvuda ležaljke tako da ni nema mjesta za staviti ručnik, osim ako ne uzmeš ležaljku. A ležaljke sve zauzete!
More nije skroz bistro kao na drugim plažama. Iskreno ne znam tko ovako zamišlja odmor!
Iako danas nisam namjeravao voziti, bio sam prisiljen. U hotelu mi savjetovali da idem na neku plažu iza sedam brda s direkt pogledom na Krf (jebote, nisam znao da je Krf ovako blizu da možeš preplivati). Krf izgleda humano u usporedbi s Ksamilom i Sarandom.
Rekli mi da na ovoj plaži ima manje ljudi. Istina. Nije ih 100 na malenoj plaži, nego 99.
I ovdje bager razrušio obalu da se u budućnosti naprave pješčane plaže. Na kraju kapitulirao, uzeo ležaljku i suncobran za 500leka i odlučio izgubiti par sati.
Sutra rano ujutro glavom bez obzira bježim za Butrint i onda dalje u Grčku u Pargu.
Извор