Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
јас јадам дневно од 2-4 јајца, ако јадам 2 ги јадам 2те цели, ако јадам 4 од 2-3 жолчки јадам 1-2 фрлам. Досега вака терам проверував крв пред кратко време холестеролот ми е одличен, дури ме праша докторката вегетаријанец дали сум бил :pos:
И 10 жолчки да јадеш на ден топ ќе ти биде холестеролот.

ова што се кинески јабуки витамини нешто колку има

Каде можам да најдам рецепти за да си блендам здрава храна?
Моментално не вежбам, стагнирам веќе 2 месеца и осеќам дека полека кревам килажа, па ако имате совет....

Кој е по калоричен црниот или белиот леб?

Исто ти е. Во црниот ставаат црн прав. Баварскиот ти е најдобар ако сакаш црн леб.
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 19:45 ---
Кој е по калоричен црниот или белиот леб?

Исто ти е. Во црниот ставаат црн прав. Баварскиот ти е најдобар ако сакаш црн леб.

Ima kaj nas grcki jogurt?
img_4196.jpg

Може некој совет за исхрана дур сум во школо најмалку внесувам нема ништо да се купи освен некои глупости чипсови што да конзумурам за тоа време и дали од дома да спермам оброци? :D
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 11:26 ---
Може некој совет за исхрана дур сум во школо најмалку внесувам нема ништо да се купи освен некои глупости чипсови што да конзумурам за тоа време и дали од дома да спермам оброци? :D

Како да калкулирам некои јадења ко на пример сарма, да ја отворам и зрната да ги бројам? Интересна работа е броењево али фаќа мрза некад

Како да калкулирам некои јадења ко на пример сарма, да ја отворам и зрната да ги бројам? Интересна работа е броењево али фаќа мрза некад

Обично броиш работи по она што имаат на опаковката или оброци што ти ги спремаш па знаеш што си ставил па така би знаел што колки и што има во јадењето .

А за сармата ќе прашаш колку вкупно ориз , месо , зејтин има ставено ќе го пресметаш сето тоа во калории и ќе го поделиш со бројот на сарми :pos:

Пример математика за сарма ( бројките немаат врска - измислени се) :
- 200г ориз - 500 калории
-200г месо - 500 калории
- 10 супени лажици зејтин - 500 калории

Вкупно 1500 калории ако имаш 15 сарми во тавата една сарма ќе биде 100 калории

:pos::pos::pos::pos:

Обично броиш работи по она што имаат на опаковката или оброци што ти ги спремаш па знаеш што си ставил па така би знаел што колки и што има во јадењето .

А за сармата ќе прашаш колку вкупно ориз , месо , зејтин има ставено ќе го пресметаш сето тоа во калории и ќе го поделиш со бројот на сарми :pos:

Пример математика за сарма ( бројките немаат врска - измислени се) :
- 200г ориз - 500 калории
-200г месо - 500 калории
- 10 супени лажици зејтин - 500 калории

Вкупно 1500 калории ако имаш 15 сарми во тавата една сарма ќе биде 100 калории

:pos::pos::pos::pos:
Како не те мрзеше да ми објасниш секоја чест. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom