Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
сакам да прашам ,,Дали се препорачува овошниот јогурт? дали ги содржи истите состојки?
овојо од дукат,ецо итн?
исто така зимно време малку потешко се доага до свеж зеленчук и дали е добро за замена кисели краставици и домати и туршија?
Благодарам однапред
--- надополнето: 12 декември 2013 во 22:18 ---
сакам да прашам ,,Дали се препорачува овошниот јогурт? дали ги содржи истите состојки?
овојо од дукат,ецо итн?
исто така зимно време малку потешко се доага до свеж зеленчук и дали е добро за замена кисели краставици и домати и туршија?
Благодарам однапред

зошто би ти бил овошен јогурт?
зимницата да одлична е, туршијата си ги задржува нутритивните вредности, е маката е што има многу сол али немаш гајле не си профи да те замара до толку ова :) и ваљда нема да изедеш 1кг туршија на ден

Кога сме веќе кај здравата исхрана, ме интересира каде можам во Скопје да ги најдам продавниците што продаваат здрава храна?

Како студент,што би препорачале за вечера нешто по корисно у поглед на калориски внес да се јаде ? имам проблем со мала килажа....

Како студент,што би препорачале за вечера нешто по корисно у поглед на калориски внес да се јаде ? имам проблем со мала килажа....

Путер од кикиритки намачкан на леб, можиш и таан обичен или пак интегралел намачкан на леб, обичниот е поефтин интегралниот е поскап (комшија мој стока се напрај и тоа за краток период), ако си со кујна тестенини и свински врат поскапа варијанта.

Кога сме веќе кај здравата исхрана, ме интересира каде можам во Скопје да ги најдам продавниците што продаваат здрава храна?

гледам имаш вишок на пари за давање ;)
Пивски квасец.

а исто си и голем експерт во овој спорт па добри совети делиш

Ај вака сега од мене нешто што не го напишал админот, како порака до почетниците кои даваат совети на оваа тема ве замолувам да размислите колку добро вие ја разбирате одредена проблематика па потоа да дадете совет бидејќи истите сте на почеток, имате многу оскудни знаења од овој спорт и голем дел од советите кои ги давате знаат да бидат погрешни. Можеби сеуште не сум и јас профи во овој спорт, но сум многу подлабоко навлезен и со повеќе знаење од поголем процент од останатите тука според сликите кои ги поставувате и мислењата што ви ги читам.

друже дали вечера, дали појадок или било што едно запамети за да качуваш тежина треба да јадеш повеќе од што трошиш најпросто, пресметај си колку калории внесуваш и оди со плус 400-500 ккал во однос на тоа што трошиш и гарант ќе качуваш. Храна која може да ја јадеш навечер...урда, риба.... барем лично јас практикувам да не јадам јаглехидрати навечер без разлика дали сум на маса или се чистам... А со пивски квасец ќе имаш само повеќе апетит како што те советува дечкото погоре.

И од маалско продавниче да купуваш ако знаеш што е здрава храна се ка најдиш во него.

Имам 16 години до пред 1 недела можев многу да пијам и да јадам а сега кога јадам не сум топлу добар и ми се повракја истото со алкохолот порано пиев многу и немав проблеми а сега 2 пива на слава мавнав и вечерта станав од спиење се тресев а не ми студеше и имав кисели ми се повракјаше. Исто така преку ден не се осекам добро ми се врти и се губам од време на време незнам зашто ве молам за помош.​

Си ја утнал и темата и подфорумот. Оди во Здравје, или подобро оди кај твојот матичен лекар и извести го за твојот проблем.

И од маалско продавниче да купуваш ако знаеш што е здрава храна се ка најдиш во него.

Абе знам што е здрава храна. Али ми требаат оние другите Био продавници. Ми треба еден чај јапонски/кинески да најдам.

Добро е да ја спржам рибата (планирам да земам ослиќ) со малку маслиново масло или треба да ја печам? Како ја приготвувате вие?

Добро е да ја спржам рибата (планирам да земам ослиќ) со малку маслиново масло или треба да ја печам? Како ја приготвувате вие?

Јас купувам Панга и ја варам. Т.е. ја ставам во онаа машината на пареа. Све си правам во неа.

абе ако немаш проблем со тежината потпржи ја малку не умираш од некоја капка масло ниту пак ќе се поправиш....не сте ниту профи, а се замарате за ситници....гледајте воглавно другите работи да се ок, за ситници не е проблем.
Јас ја варам иначе еве сега 10тина дена варам филети ослич, го јадам со малку сенф одозгора, магдонос и доматно пире.....иначе варена риба барем за мене значи :sick:

па реално гарантирам дека истите што прашуваат вакви ситници може да ги видиш низ град како јадат сендвичи со помфрит, чоколади и такви работи....со свои очи имам видено такви кои демек не јадат пржено ова она, а уствари јадат помфрити, благо и тн и тн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom