Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој што би ми направил исхрана за зголемување на мускулната маса ? нормално би му платил,inbox me

Дали има некој што би ми направил исхрана за зголемување на мускулната маса ? нормално би му платил,inbox me

На место каде можеш да ги добиеш сите информации без да платиш, ти се изложуваш да бидеш потенцијална жртва на некој што седи пред компјутер и сака да направи лесни пари.

Внимавај од кого ќе добиеш таква порака, зошто не секој е експерт по нутриционизам или пак има доволно познавање од областа.

Во спротивно, доколку се одлучиш сам да научиш што е добро за тебе, а што не - темава секогаш стои на располагање.

За почеток еве ти калкулатор за потребниот дневен внес на калории според потребите.

Подоцна е лесно да почнеш да броиш што и колку внесуваш.
Почни со употреба на апликација која ќе ти помогне да следиш колку калории внесуваш во текот на денот

Ова ти е единствениот сигурен и лесен начин да стигнеш со посакуваната цел, ама нели пак на тебе останува што ќе одлучиш да направиш.

Препорака за некоја понискомаслена урда?Досеа шо имам начекано од Здравје е со најмала малсеност,на 100грама,10грама масти и 15 протеин.

Препорака за некоја понискомаслена урда?Досеа шо имам начекано од Здравје е со најмала малсеност,на 100грама,10грама масти и 15 протеин.
Изварката од Идеал Шипка (14г протеин; 1г јаглехидрати; 1г масти на 100г), само тешко се наоѓа.

Изварката од Идеал Шипка (14г протеин; 1г јаглехидрати; 1г масти на 100г), само тешко се наоѓа.

Не се наоѓа затоа што не ја произведуваат веќе во вакумирани кесички , само на канти од 10кг (инфо од дистрибутер)

Јас може да ти дадам препорака за најнискомаслено сирење. Козјо од Богданци. Го има во Кам Маркетите.

Изваркава која што ти ја препорачаат ја нема веќе, јас ја начекав пред месец дена во Рептил маркети и зедов одеднаш неколку паковања, али бев пред два дена и нема, има некои други од овие со по 15гр масти.....

Изваркава која што ти ја препорачаат ја нема веќе, јас ја начекав пред месец дена во Рептил маркети и зедов одеднаш неколку паковања, али бев пред два дена и нема, има некои други од овие со по 15гр масти.....

Значи Здравјето е со најмала масленост моментално,а?Ако е до протеинот,има и од Кам со 25грама протеин ама и 30грама масти :D значи се на се ако целам на дефиниција,треба да баталам урда или на некој минимум да ја сведам?

Значи Здравјето е со најмала масленост моментално,а?Ако е до протеинот,има и од Кам со 25грама протеин ама и 30грама масти :D значи се на се ако целам на дефиниција,треба да баталам урда или на некој минимум да ја сведам?

Еве сум јас 16ти ден на кето, јадам само јајца, пилешко, говедско, сардини, јогурт, малку салата и тоа...дури имав урда од идеал шипка ја јадев пред легнување неа, сега само на овие работи сум.

Еве сум јас 16ти ден на кето, јадам само јајца, пилешко, говедско, сардини, јогурт, малку салата и тоа...дури имав урда од идеал шипка ја јадев пред легнување неа, сега само на овие работи сум.

Веќе ко прајме муабет за то јајцата цели да ги јадам или само белката,гледам жолчката има повеќе незаситени масти,ама сепак масти си се масти? :)

Веќе ко прајме муабет за то јајцата цели да ги јадам или само белката,гледам жолчката има повеќе незаситени масти,ама сепак масти си се масти? :)

јас јадам дневно од 2-4 јајца, ако јадам 2 ги јадам 2те цели, ако јадам 4 од 2-3 жолчки јадам 1-2 фрлам. Досега вака терам проверував крв пред кратко време холестеролот ми е одличен, дури ме праша докторката вегетаријанец дали сум бил :pos:

Колку грама масти има на 100г ?

Па негде 200-300 калории во 100 грама. Овчото и кравјото тродупло имаат. А и плус козјото е здраво сирење. 100 грама дневно доволно е.
--- надополнето: 26 декември 2013 во 12:19 ---
Не се наоѓа затоа што не ја произведуваат веќе во вакумирани кесички , само на канти од 10кг (инфо од дистрибутер)

Каде ја има сега? Во Веро ја има?

Па негде 200-300 калории во 100 грама. Овчото и кравјото тродупло имаат. А и плус козјото е здраво сирење. 100 грама дневно доволно е.
--- надополнето: 26 декември 2013 во 12:19 ---
Братче за масти те праша,а не за калории :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom