Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Евреите сакаат да ја срушат Ал Акса за да го изградат третиот Храм, Иран исто така сака да ја сруши за сите да викаат дека е флс флаг и Муслиманите да му објават Џихад на Израел...
Ima logika vo dvete konstatacii, samo edna ke bide tocna ali nema da znaeme koja..

Ама зошто сега рипаш од теза на теза? Ти рече некој дека Западот не е лицемерен? Се сложуваме околу тоа, нема потреба да се објаснуваме дополнително, јас ти зборувам за луѓево тука дека се лицемерни, за Газа и протести се организираа, а на пример за христијаните во Нигерија ни збор не се кажа, а не па протести да се прават. Тие луѓе се помалку битни од оние во Газа? Тоа пробуваме со ИО на некои овде да објасниме ама очигледно џабе, одговорот секогаш е ист, Израел, Евреи, Америка и така во круг до недоглед. Зашо ваљда свесна си овде на форумов какви коментари имаше за концертот во Израел, па што барале таму луѓето да одат на концерт, не биле битни зашо хипици биле и да не продолжувам понатаму зашто одвратно ќе стане.
А за Газа кој правеше протести знаеш ?
Учкари, либтарди, муџи, феминистки и глупи деца што веруваат дека комунизам ќе донесат пак на власт. А да ќе заборавев и невладини ботови што треба да им перат памет на оние погоре.
Кој од форумов ги поддржа тие протести ?
Ако памтиш јас прв ги осудив кога ви пуштив линк дека се дерат и бараат интифада што е де факто повик за тероризам.
Автоматски споено мислење:

Најмалце битно е во што јас верувам, битно е што се случило и како се случило. За твоето тврдење ти немаш докази него истото се базира на теорија на заговор муабети така да не гледам зошто си толку самоуверен во истото. Не негирам дека и тоа е опција у ситуацијава, ама мене логиката и разумот ми велат нешто поинаку затоа што не се само луѓето од концертот во прашање, Израел изгуби и доста војници и опрема во тој напад, а не верувам дека некој ќе направи фолс флег за да губи свои луѓе и опрема. Нападот на Хамас е спреман со години, знаеш и самиот дека цела Газа е испреплетена со подземни тунели и дека Мосад и Израел не можеле баш се да знаат и да следат, башка Хамас беа финансирани и поддржани од Иран, а Иран не е Папуа Нова Гвинеја него е сериозна држава.

Ајде пукнете хаха реакција или палец надоле вие неколку стандардни (не ти Бони конкретно) и нека тера темава понатака.
Обожавам вакви двојни стандарди и кога ќе ти укажам на тоа пак ќе ме прашуваш зашто не те сфаќам и одма сме биле агресивни кога сме викале дека не си за политика.

Нели Иран кога се тепа со Израел и САД е Папуа Нова Гвинеја а кога ги поддржува Хезболах не е Папуа Нова Гвинеа и е сериозна држава ?
Заборави ли прееска што ми пиша или пак некој произраелски наратив дела се жртва и дека тоа им дава право на геноцид мора да се одбрани ?

Последно уредено:
И сега ќе те прашам, со овие ме споредуваш според начинот на дискусија, логика, аналитика и изразени ставови ?
Не те споредувам со никого, добар соговорник си, може да се пишува со тебе.

Ете те цитирав погоре за споредбата на палестинци и мексиканци а не правиш споредба на американци и израелци и после ќе прашуваш зошто муџите го напаѓаат Израел а мексиканците не го напаѓаат САД.
Не се муџите во споредбата туку самиот народ. Мексиканците да го напаѓаа Тексас до сега ќе ги немаше. Наместо тоа, ја прифаќаат реалноста како нормални луѓе и продолжуваат да живеат нормално. Истото можеа и арапите, но не сакаа. Толку е мислењето.

Читај доле за Виетнам на што му цитирав.
Ова не го следев, ама ме интересира зошто е Виетнам во муабетот? Што е споредбата?

Не ми одговори за Хуан од Куба.
Добар е, вчера се слушнавме.

Најмалце битно е во што јас верувам, битно е што се случило и како се случило. За твоето тврдење ти немаш докази него истото се базира на теорија на заговор муабети така да не гледам зошто си толку самоуверен во истото. Не негирам дека и тоа е опција у ситуацијава, ама мене логиката и разумот ми велат нешто поинаку затоа што не се само луѓето од концертот во прашање, Израел изгуби и доста војници и опрема во тој напад, а не верувам дека некој ќе направи фолс флег за да губи свои луѓе и опрема. Нападот на Хамас е спреман со години, знаеш и самиот дека цела Газа е испреплетена со подземни тунели и дека Мосад и Израел не можеле баш се да знаат и да следат, башка Хамас беа финансирани и поддржани од Иран, а Иран не е Папуа Нова Гвинеја него е сериозна држава.

Ајде пукнете хаха реакција или палец надоле вие неколку стандардни (не ти Бони конкретно) и нека тера темава понатака.
Доказ за нешто очигледно не ти треба а тогаш кружеа и видеа како израелците пукаат и во цивили, еден куп лажни вести излегоа за убиство на бебиња и што ти не и тоа во период кога Нетанјаху требаше од неговите дома да си го добие и оп се отиде во друг правец
И сега мосад се најдобри или не?

Колку сакам таа секта вахабистичка од Ријад да го јаде лелеле. Оди фулл ретард и све нека истурат на нафтените и гасните полиња. Па нека копаат после песок им ебам тоа педофилите одвратни.
Кој ќе финансира градежништво во Мк после?

Day 21 of Operation Epic fail:

- Russian oil unsanctioned
- Iranian oil unsanctioned
- Iran on 70th missile attack
- Israel and US assets getting blitzed
- Ships pay Iran $2M to cross Hormuz
- $1 trillion gone from stock market
- F35 useless
- Iran shows off 4000km range missile
- American bases under constant attack
- Replaced Khamenei with Khamenei
- Kosher media getting schooled
- Gulf slave states want revenge
- Trump taxing gulf state slaves trillions

Кога политичар се повикува на верски теми, никој не му верува, освен оние кои се упатени во религозноста, а му веруваат само на политичкиот дел од кажаното, од страна на луѓе кои полтиката ја гледаат површно, на ниво‘ од несуштинска информација.

Но кога веќе се повикуваш на начелото „По делата ќе те препознаам„, зашто не го практикуваш?...

Ниту амерканските ниту изралелските политичари ги кријат своите конечни намери и цели против Иран, кои во суштина се есхатолошки, не само просто крадење нечија нафта.
По делата ќе те препознаам-важи за политичарите. Имаше една слика демек Трамп се моли а овие гребаториве сликани до него во круг демек заедничка молитва.Не можиш да отпочниш војна и да предизвикаш економска светска криза ,а во исто време да глумиш дека си голем верник.Неговите дела покажаа кој е и шо е нема потреба од глумење.

Aha, mislisi ti od pcelin vosok deka se pravat.
Zoltite svekji od japonski pceli, a belite od nasite galickite ;)
Се прават од пчелин восок. Тие од парафин се за аматери кои после се чудат оти молитвата не им е услишена.

Да напишеше дека Хезболах се тие од Иран спонзорирани. Да нема грешка. Ама Хамас никако. Они се производ на муслиманското братство.
Впрочем на нив и мислев, а преку нив се помагаше и Хамас, а мене тука равенката ми е јасна, верувам и на тебе. Пак ќе кажам, не исклучувам опција за фолс флег ама мене лично не ми се верува тоа да е случај, ќе видиме може некогаш ќе дознаеме.

Инаку на темава, Иран вчера обесиле тројца што учествувале во антивладините протести.

Хамас и Хезболах имаат само една декларативно допирна точка: Израел.
Првите се конструкција на енглезите и мосад, вторите на шиитското крило.
И едните и другите под лозунгот на ислам и братска подршка, пробуваат да се подјебат максимално.
Они бар јасно си знаат кој е кој.

А за Газа кој правеше протести знаеш ?
Учкари, либтарди, муџи, феминистки и глупи деца што веруваат дека комунизам ќе донесат пак на власт. А да ќе заборавев и невладини ботови што треба да им перат памет на оние погоре.
Кој од форумов ги поддржа тие протести ?
Ако памтиш јас прв ги осудив кога ви пуштив линк дека се дерат и бараат интифада што е де факто повик за тероризам.
Автоматски споено мислење:

Обожавам вакви двојни стандарди и кога ќе ти укажам на тоа пак ќе ме прашуваш зашто не те сфаќам и одма сме биле агресивни кога сме викале дека не си за политика.

Нели Иран кога се тепа со Израел и САД е Папуа Нова Гвинеја а кога ги поддржува Хезболах не е Папуа Нова Гвинеа и е сериозна држава ?
Заборави ли прееска што ми пиша или пак некој произраелски наратив дела се жртва и дека тоа им дава право на геноцид мора да се одбрани ?
Па добро де не зборам тогаш за тебе него за тие што поддржувале протести, не знам што се тригернуваш одма. :D Јас укажувам на тоа дека многу луѓе се поведени од моментумот и тоа што се пласира во медиуми, како изминатиов период за Газа. Не дека го оправдувам тоа што им го правеа ама за многу други работи се ќути, а за овие се крева џева, мене тоа ме нервира.

Не ти го разбирам ова со двојните стандарди... Иран е сериозна држава во секој поглед, дали ги поддржувале Хезболах, дали војувале против Америка сеедно, сериозна држава се. Не се посилни од Америка тоа е факт, меѓутоа нивната географска положба, воени капацитети и моќ им дозволуваат да одолеваат на нападите барем за сега. Не знам што е двоен стандард тука али ајде.

Се прават од пчелин восок. Тие од парафин се за аматери кои после се чудат оти молитвата не им е услишена.
Ete vidis na toa ne pomisliv, cudise jas zosto tolku vernici i nivnite molitvi naidoja na gluvo uvo kaj sevisniot. Si imalo protokll i standardi tamu, ne mozi na koj kako ke mu tekni i so so ke mu tekni da se moli i da ocekuva molitvata da mu bidi islusana. Samo eden bog znae uste kolki greski vo protokolot pravat ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom