Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување

Ова е интересно и забавно исклучиво и само кога ќе тропне вакви глупости за Гренланд.

Бидејќи само во такви ситуации европските лилипутанци отвораат усти и се осмелуваат да кажат нешто, па макар и да е ласкање и улижавање под меѓуножјето на трампавиот дибек.

Ахмед од Техеран е убиен од најрадикалната терористичка група која има окупирано цела држава и ги финансира Хезболах и Хамас, помеѓу другото. Срамота е што треба да ви се објаснува ова.
Тоа е истата реторика со која се оправда уништувањето на Либија, Ирак и Сирија, а видовме каков пекол донесе тоа за обичните луѓе.

Не ми одговори за Хуан од Куба.

Егзактли, ју гот мај поинт. И Ио е против убивање деца во Газа или било каде на светот, само сака да каже дека немаат овде сите исти аршини затоа што се водат по наративот дека Америка и Израел се злото.
Јас само ти го посочувам лицемерието на западот. Западот праќа бомби во Газа, а воведува санкции за Русија. Плаче за еден демонстрант во Техеран, а свесно изгладнува милион луѓе во Куба со децении.

Победникот вообичаено не праќа засилувања и не планира нови воени операции кога веќе победил.

Барем досегашната воена историја така вели.

Автоматски споено мислење:

Се служиш со невистини односно конструкции за да докажеш нешто што го нема и го немало.
Плус и не е свесен дека е насочен тоа да го прави. Класичен @Io Sono Interista - на геополитички теми редовно е на погрешната страна. А уствари за му стане јасно појасно само треба да погледа кој е во неговиот табор: УЧК, бугарите, нафо, и таква багра.

На пример како им ги формираат мислењата, посебно на таквите „викенд дискутанти“ (ги нема наокулу освен ако не се дешава војна, или барем голема ескалација во светот):
HDucq7YaIAAkEwv

Автоматски споено мислење:

Буквално, ама буквално, значи пренајбуквално истото важи и за мене. Зашо ми лепите етикети дека сум за УСА и Израел кога еден пост немам напишано во нивна полза? Тоа што им го мавам курот од чело на Ванлок и Ронче не значи дека ги поддржувам гореспоменатите, јас само им реагирам на нивната глупоќа.
Значи ако јас ти кажам дека како за машки особи цицање патлак е активност која не ја поддржувам - ти одма ќе го усисаш до балчак и притоа ќе се фалиш дека удираш кyp во чело и правиш клизеќи како Матераци, а?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom