iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Дали ќе премините на iphone 6

• Да

Гласови: 8 15,7%
  • Не

Гласови: 43 84,3%

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Да во low light е слаба, overall добра камера и во low light одлична, има G3.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Чекај сега, нели бенчмарците не значеа ништо? лицемериe до бескрај :)

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Consumer Reports направиле bend тест на шест телефони: Phone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5, HTC One M8, Samsung Galaxy Note 3, and LG G3.
Ранк листата изгледа вака:
  1. Note 3
  2. iPhone 5/LG G3
  3. iPhone 6+
  4. iPhone 6
  5. HTC ONE M8
Целата статија и видео.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Па цело време зборувате за перформанси, еве со двојадрен процесор се гледа дека се подобри перформансите од 4/8 јадрен, колку и да е на самгунг и останатите
А околу виткањето, 9 од над 10 милиони продадени телефони и не е некоја значајна бројка

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Никој не спомна ништо за перформанси, освем Daniel Vogel, iOS работи многу респонсивно, и тука нема муабет. И процесорите во iPhone-те си се одлични, напредна и добра архитектура, енергетски ефикасна. Тоа што се криткува е,

1. Цената

2. Кратење на рам

3. Изработката (на последните модели)

4. Недоволно стабилен OS (последните верзии)

5. Дигање во облаци на све што е од Apple

6. Кратење на резолуција

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
Познавам луѓе што имаат S5 и што знаат само дека имаат голем телефон и толку .

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Ама барем нема никаков проблем како на ајван 5S (iOS8) :P

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Причината зошто телефонот се витка е зошто во делот кај што се копчињата за гласност има, од внатрешна страна, мало парче метал ставено таму за да биде потпора во тој дел кај што алуминиумот е потенок.
Виткањето се случува зошто луѓето што пробуваат да го виткаат точно во точката кај што парчето метал е прцврстено за алуминиумската рамка со штраф, поточно го виткаат точно каде што е штрафот.

Прикажано на сликата со жолти стрелки.

Линк до статија во Гизмодо. Линк до детално објаснување на Imgur.

Последно уредено:
Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Причината зошто телефонот се витка е зошто во делот кај што се копчињата за гласност има, од внатрешна страна, мало парче метал ставено таму за да биде потпора во тој дел кај што алуминиумот е потенок.
Виткањето се случува зошто луѓето што пробуваат да го виткаат точно во точката кај што парчето метал е прцврстено за алуминиумската рамка со штраф, поточно го виткаат точно каде што е штрафот.

Like we care зашто се витка, битно се витка. Тоа ниеден производител не смее да си го дозволи, посебно не Apple што прави еден fucking телефон годишно и чини толку колку што чини. Ок годинава направија цели 2 телефони и ете кај ги донесе тоа. Кога ќе помислам дека викав дека нареден телефон ќе ми биде ајфон ако извадат над 5 инчи. :notworthy:

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752

batko za 1000 evra monaliza da ja nacrtate so objasnuvanje nema da ve izvadi od govnata...se posraa apple gotovo...

znaes kaj se glea toa? koa edinstveno opravduvanje e A KOLKU SE PRODADOA A?

drugari Gangam style e najgledan video spot na youtube dali toa go pravi najkvaliteten?

znaci ve izede vremeto gotovo,i samite apple momcinja go znaat toa pa se odlucija da furaat modna linija i dosta pameten poteg...brendot napraj pari dur mozes ke go kupuvaat debili so ne si gi otvaraat ocite

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Like we care зашто се витка, битно се витка. Тоа ниеден производител не смее да си го дозволи, посебно не Apple што прави еден fucking телефон годишно и чини толку колку што чини. Ок годинава направија цели 2 телефони и ете кај ги донесе тоа. Кога ќе помислам дека викав дека нареден телефон ќе ми биде ајфон ако извадат над 5 инчи. :notworthy:
batko za 1000 evra monaliza da ja nacrtate so objasnuvanje nema da ve izvadi od govnata...se posraa apple gotovo...

drugari Gangam style e najgledan video spot na youtube dali toa go pravi najkvaliteten?

znaci ve izede vremeto gotovo,i samite apple momcinja go znaat toa pa se odlucija da furaat modna linija i dosta pameten poteg...brendot napraj pari dur mozes ke go kupuvaat debili so ne si gi otvaraat ocite
Дечки, ако не ви се свиѓа, не го купувајте бе. Не ве тера некој со сила.
Темата е за iPhone 6, а не iPhone vs Android. Ако сакате да се препуцавате со fanboys, не ме цитирајте мене, немам намера да се замарам.
@Kocka Не ме сврстувај во никаква група. Јас немам бренд лојалност. Денеска имам iPhone, пред тоа имав андроид, после тоа може ќе имам Windows phone.
И само уште ова, многу е бедно да одиш во теми за iPhone и да ги вреѓаш луѓето што купиле iPhone. Од сите fanboys ти си најлошата врста. Мизерија значи. Разбираш?

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645

Дебили што не си ги отвараат очите?. Хах па нормално би купиле ајфон отколку пластика на пример.... И не се пали многу, оди прошетај малце убаво е времето.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
Абе муабетот дека се витка, е исто како дека iPhone 4 му паѓа мрежа. Односно - некои си прават маркетинг од сосила наоѓање „мани“ кај ајфон кои да се убиеш во нормални услови не можеш да ги репродуцираш.

Ајфон е толку голем бизнис, штом Епл стана најголема компанија во свет, поголема од нафтените гиганти, ви кажува доволно дека дури и со трошките некој да се рани, се работи за огромна пара. Затоа сите трчаат сега некакви тестови да прават, некаков публицитет да извадат - едноставно од овие клипови на јутјуб се прават ПАРРРИИ...

Прост пример, дечкото што како улаффф се труди да го свитка 6+ досега има земено само од youtube околу $300000. Да не заборавиме, тука се и конкурентите кои ОБОЖАВААТ да спонзорираат вакви или било какви други негативни маркетиншки кампањи...

И доаѓаме до реалноста, дека живееме во свет кајшто парата врти се.

Да се фати некој да наоѓа мани на S5 или Note 3, џабе му е. Никој нема да го гледа клипот и на крај поарно да прави копи-пејст од ајфон некои рецензии него ли да се мачи со неинтересниве брендови.

Kajgana Shop

На врв Bottom