Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Епа слаб сум со пари деновиве али не е проблем ке издвојам 200 ден за една мрежна

Епа ако си слаб со пари зашто бараш некој што продава мрежна? :)

Зошо мислев дека мрежната е мн поскапа од 200 ден :D

:oftopic:
Ве молам, ве молам, ве молааам :pipi:
неможам да го симнам мсн на овој компјутер, ми бара виндоус 7, а на другите линкови од гугл се појавуваат нешто безвеза страни и нејќе да се инсталира после.
Не го сакам најновото ниту најстарото мсн туку тоа обичното средното ако свативте..

Значи кајганчето е толку комплицирано што неможе да ви се снајдам, па овдека лупнав. Дај некој нека ми пише во порака каде има тема во која може за свашта да се прашува ?.. :smir:

Извинете за ова најмногу :smir:

неможам да го симнам мсн на овој компјутер, ми бара виндоус 7, а на другите линкови од гугл се појавуваат нешто безвеза страни и нејќе да се инсталира после.
Не го сакам најновото ниту најстарото мсн туку тоа обичното средното ако свативте..

Значи кајганчето е толку комплицирано што неможе да ви се снајдам, па овдека лупнав. Дај некој нека ми пише во порака каде има тема во која може за свашта да се прашува ?.. :smir:

Мислиш за windows xp, не најновото за windows 7
Види некој од овие линкови
http://www.oldversion.com/MSN_Messenger.html#download
http://en.softonic.com/s/download-msn-messenger-8.5

нема средно, не средно, мајкрософт инсистираат да се користи последната верзија која ја подржува твојот оперативен систем
најверојатно си на xp така да оди овде и симни го
http://explore.live.com/windows-live-Messenger-XP

иначе

еве ти тема за мсн

еве ти тема за софтверски проблеми (односно како што викаш ти, свашта)

Што е финтата со магнет линк, и како се користи?
Си наместив во регистри да можам да отварам преку Мозила но не знам што е финтата.

Која е разликата од магнетен линк и торент? Пошо на пример на замунда(и на други, се разбира) сеа покрај торентот има ставено магнетен линк.

Што е финтата со магнет линк, и како се користи?
Си наместив во регистри да можам да отварам преку Мозила но не знам што е финтата.

Која е разликата од магнетен линк и торент? Пошо на пример на замунда(и на други, се разбира) сеа покрај торентот има ставено магнетен линк.
Треба да направиш да се отвора со торент програма, не со пребарувач.

верувам дека на оваа тема ќе најдам помош, па затоа не сакам да отворам нова само за неколку прашања
јас сакам да добијам CCNA сертификат, запознаен сум дека има студиски програми од по 2000 евра и се тоа, јас сакам да учам дома сам, симнав еден куп видео и аудио туторијали и имам намера да ги учам колку и да е потребно време, проблемот е во тоа што до сега освен два мизерни предмета на факс немам никакво познавање од мрежи, во најголем дел незнам од кај да почнам а и со книги сум лит, имам само едно книжуле од 40 странички
ме интересира дали оние од вас кои се веќе сертифицирани имаат некоја еКнига или па можеби наслов ед некоја или линк од некоја каде да ја симнам, прогуглав троа ама неможам да знам дали е нешто што навистина ми треба или губење време, едноставно премногу се
се надевам ќе добијам многу корисни совети од вас
фала однапред

Треба да направиш да се отвора со торент програма, не со пребарувач.

Напраив тоа. Мислев преку мозила, пошо као не се намести у регистри не ги отвара, дава нешо како проблем. Коа ќе отворам дава мало прозорче и дава да се отвори преку торент.
Го отварам линкот со торент, но торентот изгледа како да нема ништо, 0мб.

Затоа ме интересира што е разлика меѓу магнетен линк и торент фајл?

Напраив тоа. Мислев преку мозила, пошо као не се намести у регистри не ги отвара, дава нешо како проблем. Коа ќе отворам дава мало прозорче и дава да се отвори преку торент.
Го отварам линкот со торент, но торентот изгледа како да нема ништо, 0мб.

Затоа ме интересира што е разлика меѓу магнетен линк и торент фајл?
Нема разлика, исто е. :)

Може некој накратко да ми каже дали вреди да се менува ADSL со кабелски и кои се придобивки или недостатоци ?

И вреди и не вреди, зависи од тоа што машина имаш и за што сакаш да го користиш најповеќе.

Придобивки скоро и да нема доколку сакаш да мигрираш а притоа да плаќаш исто како и претходно, и да има се минорни.
Само ради ова вреди, ако не жалиш по 2 иљади месечно за нет.

абе ова страницава http://en.beterz.com ако може некој накратко да ми објасни шо е добивка .. како се кладиш итн..?

Убаци твоја или кредитна картичка од твој родител, па ќе видиш шо е добивката. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom