Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Знае некој како да пристапам до фтп на друг интернет провајдер...
јас како корисник на макс, неможам да пристапам до фтп-то, но иам чуено дека некои пристапувале, и ги користеле услугите на фтп-то...
за да можам без проблем да го користам, треба да бидам корисник на нивниот интернет...
ако некој знае некој трик...
Ако провајдерот ги има дозволено само ип адресите тој што ги нуди тешко дека ќе можеш да пристапиш.Единствен начин е некој клиент на тој провајдер да дигне VPN или прокси па да се конектираш кон тоа фтп.

Поздрав

Корисник сум на кабелски интернет. Пошто сакам да ја исклучам кабловската, ме интересира кој интернет провајдер е најдобар за приклучок и како се движат цените ? И дали е можно да се приклучам на друг провајдер ? :smir:
Зависи за кој град прашуваш :)

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
598
Ако провајдерот ги има дозволено само ип адресите тој што ги нуди тешко дека ќе можеш да пристапиш.Единствен начин е некој клиент на тој провајдер да дигне VPN или прокси па да се конектираш кон тоа фтп.

Поздрав
Можам само ако клонирам maс адреса од тој провајдер...
инаку, и на друг начин влегов во фтп, али ми бара јузер и pw

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934

Поздрав

Зависи за кој град прашуваш :)
Bitola.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Можам само ако клонирам maс адреса од тој провајдер...
инаку, и на друг начин влегов во фтп, али ми бара јузер и pw
Не..џабе на клонирање мак адреси.Оваа твојата излегува сеа на пример ја може да имам ип од макс адсл..:)Не бидува.А ако ти бара усер и лозинка прашај некој поблизок ако имаш да ти каже детали.

Не сум запознаен за битола како се движат цените околу интернет провајдерите.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Вака сеа иам рутер тп-линк сетиран све ко што треба иам дома 3 компјутера 2 обични и еден лап топ на лап топот нормално имам интернет и на овој обичниов од кај што пишувам ама на третиов све убао мие поврзано и на компјутерот во нетворк конекциите ми ја покажува како конектирана но нема интернет ени хелп?

Член од
3 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
Dali nekoj znae nekoe besplatno programce za da go snimam desktopot sakam nekoj tutorial da napram i da go zakacam na tube....pozzzz

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ќе може ли некој од прилика да ми каже колку bandwidth троши video call на Skype?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ќе може ли некој од прилика да ми каже колку bandwidth троши video call на Skype?
Skype е адаптибилен и секогаш се труди да ги искористи расположливите ресурси. Така да, ако имаш веб камера што снима HD и брза конекција, Skype ќе се адаптира да врши комуникација со HD звук и слика и ќе троши многу интернет.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
ke moze li nekoj da mi kaze sto mi e problemot sto na edniot laptop(nov) nemozam odma wireless da se konektriam a stavam ist pass sve..a na drugiot postariot prvpat staiv pass user sve i sea so uklucuvanje odma net si ima...so treba da se podesi pojam neam:))

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Вака сеа иам рутер тп-линк сетиран све ко што треба иам дома 3 компјутера 2 обични и еден лап топ на лап топот нормално имам интернет и на овој обичниов од кај што пишувам ама на третиов све убао мие поврзано и на компјутерот во нетворк конекциите ми ја покажува како конектирана но нема интернет ени хелп?
Можно да е до мрежната..пробај конектирај го лаптопот преку тој кабел да видиш дали има интернет..ако нема значи си отишол disable на интернетот на таа ип мак адреса или тој порт.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Можно да е до мрежната..пробај конектирај го лаптопот преку тој кабел да видиш дали има интернет..ако нема значи си отишол disable на интернетот на таа ип мак адреса или тој порт.
Фала на одговорот до мрежната ќе дае пошто коа го приклучувам со лап топ си работи најнормално
ОФФ- Да не има некој мрежна за продавање?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Фала на одговорот до мрежната ќе дае пошто коа го приклучувам со лап топ си работи најнормално
ОФФ- Да не има некој мрежна за продавање?
Оди на ново се по 200 ден, или ако има некој, нека ти ја даде да не му зафаќа прашина.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Оди на ново се по 200 ден, или ако има некој, нека ти ја даде да не му зафаќа прашина.
Епа слаб сум со пари деновиве али не е проблем ке издвојам 200 ден за една мрежна

Kajgana Shop

На врв Bottom