Вие тоа сериозно дека он сонуваше на крајот? Од каде тој закључок? Дека не падна неговиот тотем? ... т.е. почна да се клацка, ама не падна. Прати подарок за децата преку татко му, татко му го пречекува на аеродромот, шо значи ова е еден доказ дека не сонува. Второ, сите го гледаат на аеродромот, зошто работата им е да го гледаат, бил до скоро на црната листа. Трето, дали е тој милијардерот доволно моќен да го ослободи? Фала богу дека е, та купил цела авио-компанија. Закључок: не сонуваше, а Нолан намерно сакал да направи tricky крај.
Читај како шо имам напишано. Нигде не сум напишал дека сонувал (или не сонувал).
Оценката на филмот е поголема токму поради таа дилема.
И малку глуп ви е муабетов за времето поминато во сонот, бидејќи ем е мислено и осмислувано од поголеми филмски стручњаци од мене и од вас со години, ем е прилично нерелевантно во севкупноста на филмов.
И дискусијава во подфорумов станвит све појќе препуквење за глупости и хејтање на блокбастери од страна на силни филмски познавачи. Not cool.
Ја незнам зошто се фаќате за факторот време...туку запазете го ова според мене најнелогичното што ми го расипа цел филм:
Кога беа во првиот сон мислам...во хангарот...и нели тој едниот од вратата на хангаротсе пукаше со еден скриен меѓу трансформатори на една зграда....и пази сега...нели овој доека се пукаше му дојде тој колегата и му рече у стил "не мора толку да го тупиш со пукање за еден будала,просто само замисли си поголема пушка(во случајот минофрлач ако не се лажам)" и го разнесе горе тој меѓу трансформаторите!
Е сега значи тоа беше моментот кој што ми го расипа филмот...значи му требаше појака пушка и си ја замисли....а шо не им текнеше да си замислеа дека се робокапи и дека се отпорни на куршуми,или дека имаат подршка од апачи или МИГ-35 и да го срамнеа пола град...абе беај глупости за мали деца...тиња...златен концепт го расипаа со такво срање од момент!!!
И малку глуп ви е муабетов за времето поминато во сонот, бидејќи ем е мислено и осмислувано од поголеми филмски стручњаци од мене и од вас со години, ем е прилично нерелевантно во севкупноста на филмов.
И дискусијава во подфорумов станвит све појќе препуквење за глупости и хејтање на блокбастери од страна на силни филмски познавачи. Not cool.
А чекај не ми е јасно што ви смета дискусија на форум? Ја сакам да дискутирам за глупости и ќе дискутирам се дури не ме банираат. А нема да ме банираат пошто не сум оф топик се дури дискутирам за тој филм. На крај краева целата тема е за филмов, не може сите мислења да бидат "Добар беше"/"Лош беше".
Не ни е глуп муабетот за времето. Ако е се смислено и измислено, не значи дека мене ми е забрането да мислам.
А чекај не ми е јасно што ви смета дискусија на форум? Ја сакам да дискутирам за глупости и ќе дискутирам се дури не ме банираат. А нема да ме банираат пошто не сум оф топик се дури дискутирам за тој филм. На крај краева целата тема е за филмов, не може сите мислења да бидат "Добар беше"/"Лош беше".
Не ни е глуп муабетот за времето. Ако е се смислено и измислено, не значи дека мене ми е забрането да мислам.
Прво рече дека е добар филмов, ама не бил за 4то место. Океј.
После даде сто контрааргументи(бесмислени бтњ) со кои очигледно го огрдвиш филмов најмногу заради i'mcool-синдромов кој се ширит све појќе. Демек ај ќе пројадам гурабии за добар филм, многу се разбирам, гледам само андерграунд филмчиња.
И да! Глуп е муабетов за времево, океј си беше прикажано. Плус, вие дан зедовте штоперица да мерите кој колку останал во сон? Плус, во филмојве не секогаш е прикажана секоја секунда од него, некогаш дури и секунди во филмот се прикажани како минути во реално време.
Многу се нервирам вака, само да се јадело гурабии за беспотреба за секој божји филм.
Не е за четврто место се сложвам, ама е одличен филм, одлична забава, добар со скоро сите аспекти.
И да, мисли си, ама не според форумскиов шаблон. Поздрав, све најдобро.
Ја незнам зошто се фаќате за факторот време...туку запазете го ова според мене најнелогичното што ми го расипа цел филм:
Кога беа во првиот сон мислам...во хангарот...и нели тој едниот од вратата на хангаротсе пукаше со еден скриен меѓу трансформатори на една зграда....и пази сега...нели овој доека се пукаше му дојде тој колегата и му рече у стил "не мора толку да го тупиш со пукање за еден будала,просто само замисли си поголема пушка(во случајот минофрлач ако не се лажам)" и го разнесе горе тој меѓу трансформаторите!
Е сега значи тоа беше моментот кој што ми го расипа филмот...значи му требаше појака пушка и си ја замисли....а шо не им текнеше да си замислеа дека се робокапи и дека се отпорни на куршуми,или дека имаат подршка од апачи или МИГ-35 и да го срамнеа пола град...абе беај глупости за мали деца...тиња...златен концепт го расипаа со такво срање од момент!!!
Го гледав филмов на премиерата во Рамстор, па не се сеќавам баш на сите моменти, али мислам дека ова е вака:
Кога Коб го шеташе тоа девојчето низ сон (т.е. и правеше туторијал) и рече да не го мења премногу сонот пошто ќе привлекува повеќе внимание.
Е сега, ако овие го направеа тоа што ти викаш во тој случај би требало да ги нападнат уште повеќе проекции и други рандом луѓе, пошто нели го мењаат сонот. А вака овој само малце го смени сонот (нели извади тоа минофрлачот), ги уби тие и продолжија даље...
Прво рече дека е добар филмов, ама не бил за 4то место. Океј.
После даде сто контрааргументи(бесмислени бтњ) со кои очигледно го огрдвиш филмов најмногу заради i'mcool-синдромов кој се ширит све појќе.
Дете, дадов еден контраарггумент - за паѓањето на комбето. Кј виде 100? Јас увек за вакви филмови сум коментирала отпосле и сум барала контрааргументи, тебе тоа ако ти смета слободно игнорирај. Јас за филмови што не ми се бендисале не коментирам, а за оние што ми се допаднале - да. Друго, хах имам i'm cool синдром а? Знаеш што? Па може и иам. И се сметам за најпаметна. Али тоа секој човек на светов за себе го мисли.
Јас сум филмоман, обожавам филмови и серии, али баш оние големи филмски наслови од типот на топ 250 на имдб не ми се гледани. Не реков дека многу се разбирам, али тоа не ме спречува да кажувам впечатоци. Па нека е тоа и јадење гурабии.
А бе затоа сме на форум, да јадеме бурек за се и сешто. Убаво прашање си постави за времето, не знам што си напнал толку, и да е така како што велиш, кажи си и тоа е тоа. На крај краева не постои филм без "goofs", кај и да е некој пропуст ќе се направи.
За второто скоро сите се сложуваме: добар филм, добра забава, не е за четврто место. Никој нешто не плука по филмот, блокбастер е, сигурно не очекувавме мастерпис...
Филмов за мој вкус е сосема просечен. Го гледав вчера и првата работа што ја помислив кога заврши беше: Можеле да го скратат. Два и пол часа се премногу за ваков филм. Можел да трае два часа и пак ефектот ќе бил ист. Ќе одземеш малку од сонот, во сонот, во сонот:icon_mrgr
Во секој случај добар е за тепање време, епски филм не е ама ич, а за глумата, па да речеме дека за ваква приказна не треба да се дадеш премногу себеси.
Концептот е интересен, мада може да стане малку заморен со тоа од сон во сон, со што се отвораат дупки во филмот за да можат гледачите комотно да мрчат кога го гледаат.
И повторно му аплауирам на Леонардо Ди Каприо, може не е некое актериште, ама знае бре да одбере блокбастер и да си го наполни џебот со малку труд. Минаа години од "Што го мачи Гилбер Грејп" и од тогаш Лео не повтори таква улога.
Филмов би им го препорачала на луѓето да го гледаат, чисто да видат дека не е којзнае што. Повеќе е фама, отколку вредност. Ама да не го дискредитирам премногу, зашто па и не заслужува.
Моја препорака до луѓето кои сакаат малку СФ ефекти во филмови да го погледнат.
Хммм... не би рекол според мене барем.... во секој случај не би го сместил на врвот со Pulp Fiction (незаменливи дијалози и монолози ), Burn After Reading, итн...
Проверете (ако немате друга работа) кога ја отворив темава и колку се нервирав кога некој ке оставеше спојлер за филмов. Го очекував од тогаш и пред некој ден конечно го изгледав, и... ОК не е лош филмот но не е 4 најдобар филм на сите времиња како на IMDB. Споредувавте овдека со Матрикс и да.... Матрикс е подобар
Во секој случај не е лош но.... очекував повеке веројатно.
Ги прочитав сите страници од темава и мислам дека моето мислење околу филмов е еквивалент на мислењето на Wannabe Happy.
Inception дефинитивно не би требало да има толку голем рејтинг и да се наоѓа на 4 место на имдб топ 250, ама дека бил предвидлив, просечен или незнам што, нема смисла да се лупаат такви глупости. Идејата и приказната се генијално смислени, нешто ново и необично, што тешко можеше да се забележи во поновиве филмови (нешто во стил на Memento), посебно кога влегуваат од сон во сон, сето ова мене ми е страшно добро измислено и сработено. Друго што ми остави позитивен впечаток беше музиката, нормално кога е Ханс Зимер во прашање, музиката мора да биде над просек, така е и во Inception. Покрај ова добро беше што филмов те тера да размислуваш и да останеш концентриран додека гледаш, што значи дека мораш да ставиш пауза додека одиш да земеш да се напиеш нешто .
Инаку глумата на Ди Каприо не беше нешто extraordinary, да не се лажеме, иако рака на срце карактерот Коб не бараше некоја таква фантастична глума. Сепак сума сумарум thumps up за Ди Каприо.
Околу негативните критики, мислам дека требало да намалат малку од акцијата, океј е да има компликации во приказната, односно во сонот, ама не требало да вметнуваат такво пуцање и такви типично акциони сцени.
Сепак, Inception на мојава листа води пред Shutter Island и Robin Hood.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.