House of the Dragon

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кој тим сте во војната наречена „Танц на змејовите“?

• Тимот на ЦРНИТЕ - Кралицата Ренира I

• Тимот на ЗЕЛЕНИТЕ - Кралот Егон II

• Неопределен

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Блиску се Dragonsotne и Kingslanding.
Пишував за таа раздалечина во темата за GoT, кога Гендри без до тогаш влезено у море, зема сам да весла од едното место до другото. Сам у чамец.
Инаку колку што памтам 900 km е раздалечината.

Пишував за таа раздалечина во темата за GoT, кога Гендри без до тогаш влезено у море, зема сам да весла од едното место до другото. Сам у чамец.
Инаку колку што памтам 900 km е раздалечината.
According to a map of Westeros and assuming that it is to scale, someone worked out the distance as 420 miles/675km by sea; it is 100 miles/160km from Dragonstone to Sharp Point on the mainland, and then 320 miles/515km of traveling west along the coast to King’s Landing.

Со змајче и поблиску ќе да е. :D

Куциот е Литлфингер во обид, само без класа.
Литлфингер во последната сцена кога беше веќе очаен (како лик особено) и кога му го пресекоа гркланот имаше 100 пати повеќе класа од овој покондурен сељак.

Јас серијава ја гледам едино од интерес за начинот на движење на династијата и како ќе стигне до Лудиот Крал. Генерално, приказната на првата сезона не е интересна, глумците ми се сосема просечни, нема некој да дели во квалитет (како што во ГоТ во првите три сезони имаше секако повеќе од 5 такви ликови, а ако бидам нескромен и многу повеќе).

Интересен момент ми е начинот на кој овој дел од историјата се третира во ГоТ, има една сцена каде што Тајвин ги потценува Змејовите и вели дека не се никаква опасност (кога на самиот трон го советува Џофри), поради тоа што се мали и најголемиот змеј бил мртов веќе 300 години, а еве да кажеме само 150 години претходно имало големи змејови, за кои верувам имало и пишани докази дека постоеле.

Литлфингер во последната сцена кога беше веќе очаен (како лик особено) и кога му го пресекоа гркланот имаше 100 пати повеќе класа од овој покондурен сељак.

Јас серијава ја гледам едино од интерес за начинот на движење на династијата и како ќе стигне до Лудиот Крал. Генерално, приказната на првата сезона не е интересна, глумците ми се сосема просечни, нема некој да дели во квалитет (како што во ГоТ во првите три сезони имаше секако повеќе од 5 такви ликови, а ако бидам нескромен и многу повеќе).
Питер Бејлиш е сељак балван и примитивец у последните сезони затоа што беше оставена тремки да ја пишуваат приказната.

Питер Бејлиш е сељак балван и примитивец у последните сезони затоа што беше оставена тремки да ја пишуваат приказната.
Да не спамаме овде, ама до ден денес знам да си пуштам рандом епизоди од ГоТ од сезона 1 до сезона 3. Ретко тука-таму од некоја сезона покасно.

Никогаш нема да ми здосади, за разлика од оваа која што веројатно ќе ја заборавам откако ќе заврши и последната епизода :icon_mrgr:

Интересен момент ми е начинот на кој овој дел од историјата се третира во ГоТ, има една сцена каде што Тајвин ги потценува Змејовите и вели дека не се никаква опасност (кога на самиот трон го советува Џофри), поради тоа што се мали и најголемиот змеј бил мртов веќе 300 години, а еве да кажеме само 150 години претходно имало големи змејови, за кои верувам имало и пишани докази дека постоеле.

1666280872110.png

House.Of.The.Dragon.S01E10.1080p.WEBRip.x264-NOGRP.mkv :cautious:

Да бе одма ја ставиле, вие што плаќате чекајте да ви ја пуштат ние ќе си ја гледаме пред време и што е најважно безплатно.

XN07tbNzRVaSlqaNuqDWvw.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom