House of the Dragon

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кој тим сте во војната наречена „Танц на змејовите“?

• Тимот на ЦРНИТЕ - Кралицата Ренира I

• Тимот на ЗЕЛЕНИТЕ - Кралот Егон II

• Неопределен

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Филтерот им ја упропастува барем 15-20% работата.

Сетете се на шаренилото на првите сезони на ГОТ, само споредете ги турнирите.

Ова. Се е некако мрачно и сиво, нема живост.

Не само филтерот, и на статисти изгледа штеделе. Нема сцени од Кингс Лендинг помеѓу обичниот народ, нема некои споредни ситни ствари да се ставаат измеѓу главните сцени. И двете епизоди беа строго фокусирани во Ред Кип и на малиот совет.

Ми се свиѓа септата со свеќите, и черепот на Балерион.

Не е лоша и втората епизода,
се дигаат тензиите како што гледам, се надевам ќе видиме некоа војна и крв. Единствено нешто шо би замерил до сега за серијата е тоа што се гледа дека е изразен феминизмот, исто како и со ГОТ али ајде, не знам ги немам читано книгите може и во книгите е така, жена кралица.

Свињава дебела исто е напишано во книгите со ова педофилијава, за кралов да је земе оваа 12годишна црнкиња и да не ја цепа пред да напуни 14години ?

1661853847148.png

Valyrians are famous for having silver-gold hair and violet-purple eyes, characteristics not found amongst any other peoples of the world. This can vary from white to silver-gold to blond hair, and from lilac, to deep purple, and pale blue eyes.

Свињава дебела исто е напишано во книгите со ова педофилијава, за кралов да је земе оваа 12годишна црнкиња и да не ја цепа пред да напуни 14години ?

Книгата е полна со такви примери, последната жена на Валдер Фреј (90-на години) е млада девојка (15 или 16 години).

Но и историскиот феудален период е преполн со такви примери.

whoopi-abc-ml-190918_hpMain_4x3_992.jpg

mother of them all

Првата епизода ја изгледав уште кога излезе, за натаму решив да почекам да се потсоберат повеќе епизоди, и наеднаш да ги гледам. :)

Прејака епизода, се исплатеше седење до 5 сабајле.

Дејмон е прав материјал за крал, и за тоа како треба да се понаша и да делува еден Таргеријан. Мадафакер у прав смисол на зборот, за разлика од таа пичката од брат шо ја има шо седи на железниот трон. Ај да не куцам многу за тие шо немаат сеуште гледано.:icon_lol:

Само што ја завршив третата епизода, кој мадафакинг крај. Вуф се наежив, ме врати во живот исто како во епизодата „Тhe battle of Bastards“. Мислам дека тек допрва доаѓа интересното. :vozbud:

Прејако! Ама што му требаше на крај да го допира тоа краставото суштество. :pov:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom