House M.D

• Креатор на темата Креатор на темата John McClane
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ти препорачи 24. Каде Џек Бауер е Чак Норис, секогаш се бори против некоја невозможна терористичка акција, која навидум изгледа безизлезна, али иако и Хаус го спасува денот, Бауер тоа го прави НЕПРЕДВИДЛИВО.

Bibil, ко те читам, исто ко канти да тропат.

Как кљунк да чурље! :pos:

Овај Хаус, од толку што е преувеличен ми се чини дека никогаш нема да почнам да ја гледам серијава.
Мразам тоа што денес мерило за интелигенција е да користиш цитати од Хаус.
Таа работа мене ме одбива едноставно многу од серијава да не почнам никогаш да ја гледам.

Иронично воедно интересно е ко ќе сретнам некој и разговараме за серии и филмови и случајно вели - Гледаш Хаус?
И јас - Не.
- Епа нишо.

Од таквите префорсирања на една серија јас едноставно мразам после да ја гледам, колку и да е интересна.
Денес изгледа јак си само ако си ироничен и саркастичен. Денес изгледа јак си ако некого го закопаш со цитат од Хаус.

Некој погоре го спомна Џек Бауер и 24. Ако 24 е серија Убиј ги сите и врати се сам, тогаш сигурен сум дека сте гледале најмногу две епизоди од таа серија и безврска се споменува со Хаус. Џек Бауер не спасува ништо НЕПРЕДВИДЛИВО, ако сте гледале една сезона тогаш ќе сфатите дека имат многу подлабока порака и имат многу подлабока суштина.

Ја гледав цела прва сезона Димитаре. Инаку, 24 ја зедов токму за пример, оти бибил поназад ја направи компарацијата.
Индивидуално е. И до вкусот. Како да викнам Лост фан да сере за 24.
Различни жанрови не се споредуваат. Иако споредуваат гледаноста.
Мањебитно, колку Хаус е создадена од саркастични цитати толку 24 е од ситуации Убиј ги сите врати се сам.

Уште Сигал да глумеше и најголемото срање. :toe:

Да, ама многу помалку луѓе се обидуваат да применуваат “убиј ги сите - врати се сам“ тактика, отколку што употребуваат форсиран сарказам.

Ако во 24 Бауер ги решава случаите непредвидливо, кај Хаус, it's either cancer or lupus. Само што у Хаус има MRI, biopsy & punctions. 1-0 за Хаус.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ако ги погледнеме двете серии кои се споредуваат House MD и 24 претходната сезона ќе приметиме неколку работи. Прво тие одеа на иста телевизија едно по друго првен одше House па после него 24. Обично вторите серии секогаш имаат подобар рејтинг ако имаат добар lead in а House има голем рејтинг. Сепак House MD имаше секогаш подобар рејтинг во однос на број на гледачи и во top demographics 18-49.

Ако се погледне ДВД продажбата House MD сега ја издаде најновата сезона и во првата недела заработи повеќе од правата недела на 24 но за целите бројки ќе мора да видиме.

Што се однесува до другите бројки. И House MD и 24 се во syndication но единствеа гледаност на првите 20 тв емисии (единствени кои се објавуваат), на неоригинални серии се House MD, NCIS, Frineds. 24 никогаш не сум ја видел на списокот додека House e доста успешна во ова поле.

Во однос на критиката и прифатеноста може да се види дека House MD е во предност на 24.
http://www.metacritic.com/tv/shows/houseseason5?q=house
http://www.metacritic.com/tv/shows/24season7?q=24

Во однос на награди и признанија House MD е во голема предност од 24

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_awards_and_nominations_received_by_House_(TV_series)
http://en.wikipedia.org/wiki/24_tv_series#Awards

Сега секој има право да прифати што сака ама и да гледа што сака и што ме по вкус јас лично ги гледам двете серии. House ми се допаѓа повеќе, на некој можеби не ама сепак не мора до толку да се инсистира дека сериите кои он ги гледал се супер, а сериите кои ние ги гледаме се ѓубре тоа е ствар на вкус.

А што се однесува до самиот карактер на Хаус не знам зошто луѓето толку се возбудија поради него. Такви карактери имало на телевизија одескогаш. Сега баш гледам две комедии Will and Grace и Cybill. Во главните улоги таму имаме два карактери слични на овие Karen и Maryanne. Ваквиот тип на карактери не се ништо ново само Хаус го ставија централен лик и направија цела серијда се врти околу него, што се покажа како паметен потег.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
А Хаус секогаш и секаде бил во право? Не.

Ако вас не ви е по вкус (јеп, клучниот збор, вкус) не ја гледајте. Ама немојте да бидете Blind (и буквално и форумскиот јузер), па да ги убедувате фановите дека е тиње, а они се предвидливи дебили штом уште ја гледаат.

асдасд

Oк, тоа е твое мислење. Мене баш ми се допаѓа Хаус.
За болдот, ај наброј некои ако сакаш, во потрага сум по некоја серија кој би ми се допаднала, можеби ќе ми помогнеш.:smir:

Види мое мислење во темата Омилени серии и темата Андерграунд серии.

Ќе ти препорачи 24. Каде Џек Бауер е Чак Норис, секогаш се бори против некоја невозможна терористичка акција, која навидум изгледа безизлезна, али иако и Хаус го спасува денот, Бауер тоа го прави НЕПРЕДВИДЛИВО.

Bibil, ко те читам, исто ко канти да тропат.
А ти пак јакиот експерт. 50 филма преку сила си изгледал цел живот и најде да речеш 24 е лоша. После тоа болдиранато и официјално си на мојата црна листа на форумџии. Знам, ич не ти е галје. ама и мене не ми е.
Измена: Видов троа разговор меѓу тебе (wot) и Srcee и имаш кажано нешто за цитираново мислење. Само ова: :tapp:

Овај Хаус, од толку што е преувеличен ми се чини дека никогаш нема да почнам да ја гледам серијава.
Мразам тоа што денес мерило за интелигенција е да користиш цитати од Хаус.
Таа работа мене ме одбива едноставно многу од серијава да не почнам никогаш да ја гледам.

Иронично воедно интересно е ко ќе сретнам некој и разговараме за серии и филмови и случајно вели - Гледаш Хаус?
И јас - Не.
- Епа нишо.

Од таквите префорсирања на една серија јас едноставно мразам после да ја гледам, колку и да е интересна.
Денес изгледа јак си само ако си ироничен и саркастичен. Денес изгледа јак си ако некого го закопаш со цитат од Хаус.

Некој погоре го спомна Џек Бауер и 24. Ако 24 е серија Убиј ги сите и врати се сам, тогаш сигурен сум дека сте гледале најмногу две епизоди од таа серија и безврска се споменува со Хаус. Џек Бауер не спасува ништо НЕПРЕДВИДЛИВО, ако сте гледале една сезона тогаш ќе сфатите дека имат многу подлабока порака и имат многу подлабока суштина.
Се согласувам. А ако зборуваме за интелегенција, ела да го видам Хаус со Шерлок Холмс.

Што се однесува до другите бројки. И House MD и 24 се во syndication но единствеа гледаност на првите 20 тв емисии (единствени кои се објавуваат), на неоригинални серии се House MD, NCIS, Frineds. 24 никогаш не сум ја видел на списокот додека House e доста успешна во ова поле.

Како што кажав, не е секогаш најгледаното најдобро. Или, не е секогаш мнозинството во право.

А Хаус секогаш и секаде бил во право? Не.

Ако вас не ви е по вкус (јеп, клучниот збор, вкус) не ја гледајте. Ама немојте да бидете Blind (и буквално и форумскиот јузер), па да ги убедувате фановите дека е тиње, а они се предвидливи дебили штом уште ја гледаат.

Вкус си е вкус. Ама го има и ова. Филм добива 5 оскари, заработува неколку милиони. Некој просечен филм, заработува 100 милиони. Е ај сега. Пак вкусот игра улога тука.

Хаус не е до толку да го ставам во оваа вторава група, ама е далеку од тоа да биде во правата. Иако има добиено посекоја Еми награда. (Сепак Еми не се толку серизони споредени со Оскарот)

Сфатив сега.

Ти си во оние луѓе кои имаат добар вкус, не си во мнозинството, знаеш што е добро.
Односно, експерт си. :)

Еве и тебе ќе ти кажам, како на дечките во музика - ти тоа што го гледаш е најдобро, ние ова што го глеаме е срање. Биди горд, напрај транспарент, спиј мирно. Ама немој да го сереш Хаус во Хаус тема. Бар не повеќе, мислам си кажа што имаш...ние ти кажавме, не не сфати, така да простор за дискусија повеќе нема.
До вкусот е, ама ти имаш добар, истенчен и експертски.

Изгледав две сезони кога можам да скубнам време и дојдов до третата и некако почнува да ми тупи барем првите две - три епизоди.

Сега прашање за напредни конзумирачи на серијава.
Вреди третава сезона да ја гледам или да ја скокнам па да одам директно на четвртата?

vredi, ima dosta jaki epizodi, a i da skoknes na 4 nema da ti pravi smisla, najneocekuvano nes se slucuva na krajot od 3.

Мразам тоа што денес мерило за интелигенција е да користиш цитати од Хаус.Таа работа мене ме одбива едноставно многу од серијава да не почнам никогаш да ја гледам.

И јас - Не.

- Епа нишо.

А ова еден ред подоле е твоја изјава од темата 60th Emmy Awards - дискусија, првиот пост, цитирам:

Мој фаворити, секако од оние што ги имам гледано се:
Серија - Изгубени
Актер - Хјуг Лаури
Актерка - Мариша Хергитеј
Машка споредна улога - Мајкл Емерсон
Женска споредна улога - Хандра Вилсон
Режија - Доктор Хаус -||-
Сценарио - /

Крај на цитатот

Не сакам да бидам цинична, ама не ми е јасно.

А ова еден ред подоле е твоја изјава од темата 60th Emmy Awards - дискусија, првиот пост, цитирам:

Мој фаворити, секако од оние што ги имам гледано се:
Серија - Изгубени
Актер - Хјуг Лаури
Актерка - Мариша Хергитеј
Машка споредна улога - Мајкл Емерсон
Женска споредна улога - Хандра Вилсон
Режија - Доктор Хаус -||-
Сценарио - /

Крај на цитатот

Не сакам да бидам цинична, ама не ми е јасно.
Да, од неколку епизоди шо ги имам фатено, а и нормално фаворит според многумина, а иако и немаше голема конкуренција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom