Homeland

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Мора има убава снимка, бар малце поарна од оваа горе ? :D

Мора има убава снимка, бар малце поарна од оваа горе ? :D

Одлична е снимката човеку не чекај ова е :eek:
--- надополнето: 15 декември 2013 во 00:22 ---
Него јас мислам ова за мене беше крај на серијата :unsure:

Одлична е снимката човеку не чекај ова е :eek:
--- надополнето: 15 декември 2013 во 00:22 ---
Него јас мислам ова за мене беше крај на серијата :unsure:

Исто и за мене најверојатно, не знам што уопште и ќе снимат натаму

Аиии човече ова не го очекував еј.
И да жити се шо ќе прават во 4та сезона, доста беше, поемоцинално и подобро од ова не можеше.

Што ви е бе? како дух да сте виделе! :D

Јас сеа ја симнувам, па може и ја ќе видам.

p.s. Нормален крај има епизодава? Да не има случајно „Висење на карпа“? :icon_lol:

Зошто бе, реално беше ова, веќе 1 месец тупиме на форумот како ликот беше мртов ете собраа храброст идиотите од Showtime. Мртов беше Броди од финалето на втора кога ја пуштија снимката во јавност. п.с Само мене ли ми личење бесењето на убивањето на Нед Старк ?

Финалето мене ми беше мирно посебно ако го споредиме со финалињата на прва и втора сезона ама сепак многу добро и емотивно.

Веројатно планираат уште повеќе од 1 сезона затоа што овие 3 може да се каже дека се една целина, понатаму ептен поинаку ќе изгледа серијата.

По мое мислам дека сепак ова беше добра глума пред иранскиот народ или светот воопшто како Џавади се однесува кон непријател на државата, за да добие уште поголема доверба и да го наследи без проблем Акбари. Лично не верувам дека Броди е мртов, бидејќи серијата не е таа без него.
Ако некој ја гледал израелската верзија, таму се тројца заробеници, од кои едниот има задача да го убие другиот и го убива. Се враќаат двајцата дома после 17 години и веруваат дека е така се додека не добијат снимка од заробеничките денови каде го слушаат гласот на својот другар кој е сепак жив и е на страната на терористите.
Исто како што за Броди мислеа дека е мртов, па после го најдоа дека е жив и дознаа подоцна дека работи за терористите. Исто како што и Броди мислеше дека Вокер е мртов, а не е. Можеби Броди ќе му биде предност на Џавади пред ЦИА, која ќе мисли и ќе верува дека е мртов. Мислам дека на Џавади му помогнале некако и оние Мосадови оперативци во лажирањето на смртта на Броди. Ова е само моја теорија, кој знае како ќе биде понатака.

Иако е провидна ционистичка пропаганда со цел зголемување на антиисламизмот ширум светот, прва сезона беше екстра заразна.
Втора веќе почна да се разводенува, а третава е неподносливо досадна и бесмислена повраќаница.
I quit.

Во серијава се случија толку пресврти и непредвидливи работи што стварно незнам што повеќе да очекувам и нема да се трудам да мислам што ќе се случува понатаму, едноставно I'll go with the flow, кажано во една реченица. Смртта на Броди од една страна мислам дека беше таман на место, ќе беше нападно и тотално непотребно да игра понатаму и да се појавува како фактор во серијата бидејќи многу рано му го утепаа ликот, односно му ја упропастија важноста и големината на ликот многу рано и открија за него се што требаше да се открие па затоа сметам дека неговата смрт беше добар чекор.

Од друга страна пак мислам дека серијата без неговата фаца нема да биде иста. Незнам што се спрема за следната сезона, но што и да е се надевам дека ќе биде подобро од претходните бидејќи ако утнат ќе ја упропастат серијата скроз.

ocekuvam keri da go vrati saul u igra

edina zabeleska iam...kako tolku lesno se pomiri brodi so besenjeto....ako veke imase reseno da umre nemase so da ja bara keri i da place po telefon i da saka da izbega tolku nervozno i sve...tuka napraia golema utka...

ocekuvam keri da go vrati saul u igra

edina zabeleska iam...kako tolku lesno se pomiri brodi so besenjeto....ako veke imase reseno da umre nemase so da ja bara keri i da place po telefon i da saka da izbega tolku nervozno i sve...tuka napraia golema utka...

Јас мислам дека ќе работат пак заедно, но не верувам дека Локхарт ќе дозволи Сол да се врати како фактор во ЦИА. Најверојатно ќе работи со Кери како фриленсер, односно ќе соработуваат но надвор од надзорот на ЦИА. Всушност не сакам да теоризирам бидејќи неколку пати го правев тоа а испадна сосема поинаку од очекуваното. Ќе видиме што ќе биде во следната сезона чекор по чекор, како што кажам погоре, Go with the flow...

Па нели муслиман е, виде како се миеше со вода во кафезот пред да го погубат, а и уште пред да тргне во мисијата неколку пати спомна дека тешко ќе се врати жив, односно дека е самоубиствена мисија. А плус тоа знаеше дека и многу малку луѓе сакаа да се врати жив бидејќи нели беше сметан за терорист и виновник за бомбата во ЦИА.

Аиии човече ова не го очекував еј.
И да жити се шо ќе прават во 4та сезона, доста беше, поемоцинално и подобро од ова не можеше.
Eј, немој да ти се вратам на роботите па да видиш емоционално :)

Прво, Нед Старк умре пред 2 сезони. Реприза не беше потребна, а кога веќе репризираа барем да го направеа тоа уверливо и драматично. Ја и сам не верував што гледав Броди кога се грчеше, понеуверливо одглумени сцени со умирање се само онаа турската џимеј што ја постираше и Ранду кога умре во Касандра.

Второ, навистина, ај што ја отупеа со пропаганда на крајот (генералот што пуштал 10 000 деца врзани да одат по минско поле... мислам дај да му е*** мајката), со сиот памет ја качија Кери на жица да вика: Броди, Брооодииии... како да не се наоѓа на егзекуција во Иран туку на фудбалски натпревар. А бе на фудбал да си и пак није свеједно, а овде она се качува пред стотици разгневени радикални исламисти да навива за Броди. Ја и давам во реалност уште 3-4 минути живот, преку сила.

Нека ја прекинат веќе, ова боли. Златна серија усраа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom