Homeland

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте и шанса на четвртава сезона , можда ќе се оправат :D

Jas ja pocnav vcera ovaa serija izgledav 3 epizodi i ne izgledase tolku losa . Po zavrsetokot na The Wire ja izgledav cela a citav tuka nekoj ja osporuvat serijata kako ne bila dobra jas mozam da kazam ODLICNA SERIJA bez zamerki vo niedna sezona, I se mislev koja da ja gledam naredna dali Homeland ili True Blood i se resiv za prvata valjda ne sum napravil greska ke videme ponatamu zasega e dobro.

Zaso be bas bese dobra 3 sezona na pocetokot prvite 3 epizodi onaka dosadni sporo se odvivaa rabotita ama polse bese dobra i morase brodi da umre do koga covekot ke se spasuva so ova da ne e umri maski ne zezajte i vie. I plus stanuvaaa dosadni so Keri nogu na ljubov ja udarija ne gledame romanticna serija.

коментари?

нешто ми излева на почетна на ФБ за некоја непријатна сцена со Кери и бебето, не ја гледам епизодава до викендот тогаш ќе ги изгледам маратонски сите нови од неделава па ќе се воздржам, сакам коментари ајде кај сте :mad:

Дефинитивно беа подобри од третата сезона ако ја гледаме неа во глобала, ама првите неколку епизоди никогаш не се проблем. После ја заебаваат работата, посебно при крај на сезоната. Инаку, се надевам дека ќе успеат да ја средат, ако за ништо друго, барем за актерската екипа. Посебно Клер Дејнс и Менди Пататкин.

Замерки имам семо две. Така, ситници. Прво, ептен досадни ми беа деловите во Пакистан. Не знам дали ќе го видиме детето како се претвора во радикалец или како им помага на Американиците (поверојатно ми е второто), ама како шо е сега изгледа многу досадно. Радо би гледал како Кери го уценува Локхарт или се труди да стани мајка на годината отколку вирални Пакистански видеа.

Само некако ми беше глупо шо на Квин не му текна да пука во тие што го креваа џипот пред да го земат Питер Русо. Ама ако, мислам Квин ми е омилен лик, па ќе истуркаме некако. Шознам, може уште е истрауматизиран од детето што го уби во трета сезона. Или втора. Whatever.
RZLfyEg.jpg

Само некако ми беше глупо шо на Квин не му текна да пука во тие што го креваа џипот пред да го земат Питер Русо. Ама ако, мислам Квин ми е омилен лик, па ќе истуркаме некако. Шознам, може уште е истрауматизиран од детето што го уби во трета сезона. Или втора. Whatever.

;)

Секс сцената ме прсна од смеење.

Кери е дефинитивно едно од најдобрите портретирања на психолошки нестабилна личност, и глумата и карактерот.

Мене ми се свиѓаше, океј почеток имаа.
@Io Sono Interista да те пингам јас, да знаеш дека почнале и дека се добри засега.

максимално се разочарав. тотално. се мислев дали воопшто да продолжам да гледам.

да не се разбереме само погрешно. homeland е my cup of tea, погодено ми е скоро се што сакам од една серија. pure joy! макар се вратила ќерка му на николас броди, дана, и усере уште две сезони по ред, повторно ќе ми биде омилена. макар до неа седнал кили и почне да философира, пак ќе ми биде омилена.

што ме разочара?
ја чекав џесика броди. пред куќа и отида и ништо :( немој да ме јебеш, мира може да ја има уште, а џесика не!?
ајде ок, ќе го пребродам овој шок.

инаку не можам да проценам кој пат ќе го фати малиот од авганистан, исто како што броди не можев да го прочитам првите неколку епизоди, до душа во случајот со броди и самиот не знаеше што сака, како би знаел јас. се појавува се на се во 3 епизоди, хм, не ми кажува нешто дека околу него ќе се врти приказната иако дефинитивно ќе има некаков расплет со него. од се што видов, според начинот на кој што гледаше кон сателитот (wtf!?) не ќе да е од добрите.
инаку од еднаш кери е ок со тоа да дава наредби за колатерална штета, ко да заборавила за што се се бореше во првите три сезони. мртва ладна. односот со бебето е посебна приказна. никаква хемија - токму она што сака и да се долови. капа доле како глуми секоја чест, најсериозно.
и така.. без преголеми очекувања, знам дека ќе уживам во секоја епизода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom