Homeland

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
И јас се смеев на тоа со Кери, а моментот на бесењето како и речиси сите сцени во Иран беа направени максимално аматерски.
Да не зборувам за тоа како го уби вториот најмоќен човек во земјата и си излезе од зградата. Постојано ми упагаа слики во главата од Декстер.

Едно 10 пати серијата е полоша од првата сезона која добри награда за најдобра драма.

Значи мислев во однос на целава сезона колку беше полна со жалопојки и непотребни работи, финалево колку толку ги извади, не ја затупеа со Броди, не го направија Рамбо стил да го убие цел Иран и да избега.
И стварно не знам кај планираат да тераат во 4та сезона, кога Хоумленд се засноваше на Броди и Кери, сега Броди го нема, Кери со бебе у рака ќе си игра Командос ваљда, ама искрено мислам дека ќе ја доусерат, требаше со оваа епизода да заврши и серијата.

Броди е жив. Џелатите кои беа со маски се израелските шпиуни (или луѓе на Џавади) кои откако ќе го симнат Броди ќе кажат дека е мртов. Потоа го стваат во возило каде што по пат Броди е преземн од другии луѓе на Џавади и е чуван од него. Џавади го чува Броди со цел да тргува или да има некоја предност пред Американците кога најмалце очекуваат. Мора да е некако вака пошто не глеам поинаку зошто би продолжила серијава... Хм.. :D

Па добро прочитав и јас на нет некои глупости за луѓе што не веруваа дека е мртов демек ова е Мелроус Плејс.

Она што е побитно потврдено е дека Саул ќе продолжи да биде еден од главните ликови и во сезона 4.

"Everybody should rest assured that Mandy Patinkin is coming back as a series regular," showrunner Alex Gansa tells EW. "I can tell you that with 100 percent certainty. Although he's not at a desk at Langley anymore, the CIA does outsource a lot of jobs to private contractors. He's going to be in that circle, he's still in the intelligence-gathering profession and the CIA could use somebody of his immense skills and knowledge for various intelligence work."

Починал глумецот што го игра таткото на Кери

Ај, се надевам дека океј ќе излези на крај. Hoping against hope, знам, ама барем ќе ја немаме глупата романса меѓу Броди и Кери. Тоа ми дава малку надеж.

Мислам дека серијата ќе си биде таман и без еден од главните ликови, ликот на Броди почна да оди во втор план после втората сезона и мислам дека ова беше логичен чекор и ќе има освежување.
Во GoT скоро сите од првичните главни ликови ги испоубија па серијата се снима и и' расте популарноста, зошто да неможе и во оваа серија.

Оти Хоумленд не е снимана по книга, оти Хоумленд стана срање со минатата сезона, оти единствен светол момент кој ретко кој го очекуваше беше убиството на Броди.
Кај планираат да тераат ќе видиме, ама на сезонава и одам без очекувања.

Нема врска дали е адаптирана од книга или не, битно е како ќе ја истераат понатаму. Јас мислам дека ќе биде поарна од тоа што беше, ако го оставеа ликот на Броди серијава ќе станеше 24 часа и еден бесмртен херој во 10 сезони или пак требаше да ја завршат после втората сезона. Вака тематиката е таа, нови ликови и нови дешавки што би ја направиле поинтересна.

Првата сезона беше доста добра но од таму навака оди само надоле, со исклучок на финалето на 2та сезона кое беше ок. Со таа приказна можеш да истераш толку, можеше да се комплетира во 2-3 компактни сезони а не да го дрват со емо тинејџери и семејни драми. Јас ги изгледав трите сезони и не планирам да ја продолжам, далеку е од лоша но изгубив интерес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom