Homeland

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Доста добра серија...изненаден сум, може не е Breaking Bad, али како за нова серија е доста добра. Clarie Danes ме разнесе со својата глума, многу подцеенета актерка!

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Доста добра серија...изненаден сум, може не е Breaking Bad, али како за нова серија е доста добра. Clarie Danes ме разнесе со својата глума, многу подцеенета актерка!
Не заебавај, 2 класи е под BB. И фалит икс-фактор очајно на серијава, како на пример да намалет со I LOVE AMERICA моментите и сценаристиве да си пораснет уште еден пар мадиња и wtf-моментите да се многу понеочекувани и со поголем импакт.

За глумата на Clairе Danes се сложвам комплетно.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Да де, затоа реков не е Breaking Bad..мене ми се допадна како за нова серија, обично многу полоши се. А и жена му на Броди богами ме навлече, каква лепота! :love:

Claire Danse, е глумица која дефинитивно треба да добива многу повеќе внимание во филсмската индустрија, искина во Homeland!

Сега знам која серија ми е следна за гледање!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.922
Со жалење можам да констатирам дека Homeland сепак е многу добра серија. Се враќам на темава кога ќе ја догледам, да видам дали сте пишувале спојлери.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Ти фати око а? nice :)

БТЊ врие од спојлери не читај! :pos:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.922
Ти фати око а? nice :)

БТЊ врие од спојлери не читај! :pos:
Имам уште три епизоди за гледање после не само што ќе пишам туку и ќе ве казнам за спојлерите :pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Солидна доста добра серија е, како што веќе реков не е Breaking Bad но е можеби една од најдобрите нови серии кои не се толку познати.

БТЊ мал офтопик, Downton Abbey за мене е изненадувањето за оваа година, но е за малце постара публика, спора серија - класична драма која воодушевува со доловувањето на духот на времето во која што се одвива, прекрасна костимографија, фотографија, добро сценарио и добра глума, поготово од човекот кој е во водечка улога, страшно харизматичен актер - Brendan Coyle, секоја чест!

D

D_NazGUL

Гостин
Сезонава ја изгледавме по дома за викендов. Гоооолемо разочарување што
cpt. Winters во серијава е негативец,
ми требаше време да го сварам. Дејствиево некако многу споро ми се одвиваше, а и инзваредно мрзам кога можам однапред да предвидам што ќе се случи.
Потребно е малку да се испреплетат работиве, не е ова ситком па имаме само две - три простории. Разбирам јас се тоа - мистика и остало се али ако сакаат гледаност ќе мора малку да се крене адреналинот.
Од 1 - 10 би и дал на серијава една лабава 7-ца.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.922
За темава можам само да кажам дека, да ја прочитав, никогаш немаше да ја гледам серијава. Се сте раскажале. Дај припазете малку, знам дека завршена е прва сезона но многу малку луѓе ја имаат гледано, оставете ги да ја изгледаат раат. Понатаму користете спојлери.

Прво што ми сметаше во серијава е пропагандата, се разбира дека е американска и дека е „нивна страна од вистината“ но тоа не значи дека мораме да ја џвакаме. Секогаш кога снимаат нешто за некој „херој“ кој се враќа дома си викам, да победеа германците во WWII сега сите ќе разбиравме Дојч и ќе гледавме серија за некој јунак по име Ханс или Фриц, како се враќа од херојски подвиг бранејќи ја својата татковина некаде џенем...

Ама решив поради мојата љубов од тинејџерските денови, Claire Danes, да видам што е и како е. Башка Psyside ме убедуваше, и кога сум тука да прашам:

Сега знам која серија ми е следна за гледање!
Мојот т.н. живот? Пак? Сериозно? :)

Иначе Claire растури во серијава, за последните две епизоди :cuc::cuc::cuc: .

Се согласувам и со Болиглава, фалат твистови, шок моменти... барем кога гледаш од недела во недела. Јас ја спукав набрзина така да не е проблем. Не е серија која ќе те размрда, ама го држи нивото, стабилна е и кога ќе почнеш да ја гледаш, знаеш што да очекуваш.

P.S.
Што не кажавте дека Queen Anna е во серијава бе? Не ми недостига "V" повеќе :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па солидна серија. Мислав дека е полоша. Национализмот е нормален али интересна е приказнава. Ќе видиме како ќе продолжи во втора сезона. Ме задржа со вниманието, не ме воодушеви али сепак ќе ја гледам и втората сезона.

Гледам ги фалите веќе подостарената Клер Дејнс и Демијан Луис ама морам да го пофалам и Менди Патинкин кој после Criminal Minds ме изненади со улогата.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Еве ме и мене со серијава. Ме натераа конечно да ја изгледам и што знам, не е лоша, далеку од некои други подобри серии, ама добра е за да ти поминат 50тина минути од денот.
Глума перфектна, приказнава на моменти веќе видена, еден куп клише моменти. И искрено очекував многу повеќе да биде заспатен национализмот во серијава (не дека го нема), ама ме изненади како плукаа по владата нивна со авионот и прикривањето на вистината.
И само да се согласам со погоре кажаното. На серијава дефинитивно и фалат бум краеви. Завршетоциве на епизодиве беа трагични, еднаш Броди седнат на каучот на плаче, после застанат на паркингот на дождот. Крајот е тоа што треба да те навлече едвај да ја чекаш новата епизода, а со оваков крај, од октомври новата епизода ама нема воопшто да ја исчекувам, некогаш можда и ќе заборавам да ја симнам.
Се на се кога ќе соберам, серијава има 7мица од мене.

И да после серијава сфатив дека V морам да ја изгледам. Jessica Brody :love:

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Добра серија, случајно од почеток ја начекав и ја следев епизода за епизода, единс замерка споро што се одвиваше дејството.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.363
Поени од реакции
965
Прочитав 2-3 поста на почетокот и одма рипнав у тавче, али не свадбарско, ова серисково. Она што ја прави поразлична од другите е што за прв пат се руга политиката на Америци у однос на Ирак/Авганистан и многу црни настани за кои што ние не знаеме, нормално. Друго, глумата на Клер (Торв не ја давам за ништо), али и на Патинкин (клик :pos:). Јака фаца е.

Али квалитет во однос на овие другиве серии на СиБиЕс, Фокс или ЕјБиСи е како да споредуваш бог и шеширџија. Многу фалш дриблинзи со Броди и шетање низ тавани. Кој би сменил вера доколку осум години го мачеле? Друга работа е мотивот за одмазда, самоубиство, произлезен од напад во кој гине синот на твојот мачител. Немој бе... И се исповедува на Кери за се и у моментот кога сите треба да поверуваме на приказната, он сонува за Ајса.

И овој Сол ми е нешто сумљив. У канцеларија има црвен тепих, знае арапски, го заеба „тренутак истине“, „неко меџу нама није наш“ (кога професорот им кидна) и на крај и тргна на Кери да ја апси. Има нешто и со него...

Финалето.

Ма немој да ме јебеш бре! Ај што се предомислува се предомислува, како на филм нели, али што правиме со Кери? Место да се јави у сикрет сервис, типкава иде до дома и ја убедува ќерка му да му се јави. Ај најди му логика?

Не е лоша серијава, али не е нешто за да се трескаме од земја. Многу пропусти у сценариото, неколку неуспешни старо-познати фори, споро дејствие и тапа краеви на епизодите.

Kajgana Shop

На врв Bottom